صفحات
شماره هشت هزار و دویست و پنجاه و هفت - ۲۵ مرداد ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و دویست و پنجاه و هفت - ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ - صفحه ۲

خبــــر

سخنگوی دولت ضمن پاسخ به ادعای کذب تجارت نفت در برابر غذا:
منابع آزادشده از کره
صرف تحقق شعار سال می‌شود
 سخنگوی دولت با محکوم کردن حادثه تروریستی حرم شاهچراغ(ع) و تأکید بر رسیدگی قضایی و مجازات عاملان این جنایت، گفت: دولت‌های حامی تروریست‌ها با این جنایتکاران شریک هستند و از مراجع حقوقی و قضایی بین‌المللی پیگیری خواهد شد تا آنها به سزای اعمال خود برسند.
به گزارش ایرنا، علی بهادری جهرمی در نشست خبری دیروزش در بیان گزارشی از آخرین وضعیت اقتصادی کشور و اقدامات دولت در این خصوص، از کاهش نرخ رشد نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در مهرماه ۱۴۰۰ به ۲۷.۵ درصد در تیرماه ۱۴۰۲ خبر داد و افزود: تغییرات سرمایه‌گذاری در کشور از سال ۱۴۰۰ مثبت بوده و رشدی ۴.۱ درصدی داشته است؛ این روند رو به رشد در سال ۱۴۰۱ نیز ادامه داشته و ۲.۱ درصد بوده است، به طوری که در حوزه رشد تولید در تیرماه امسال اغلب شاخص‌های بخش تولید و صنعت رشد مثبت ثبت کردند. سخنگوی دولت در این زمینه از افزایش دو برابری تولید گندم داخلی، رشد 12 درصدی تولید فولاد و محصولات فولادی و افزایش تولید سیمان خبر داد و با یادآوری اینکه اکنون ایران در بین ده کشور برتر تولیدکننده فولاد و سیمان جهان ایستاده است، افزود: در حوزه خودرو هم با تولید یک میلیون و ۳۴۰ هزار خودرو در سال گذشته رشد ۳۹ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ را شاهد بودیم که بیشترین رشد تولید خودرو در ۱۲ سال اخیر بوده است. وی در عین حال از افتتاح فاز ۱۱ پارس جنوبی در روزهای آینده خبر داد و گفت: عملیات بهره‌برداری از فاز ۱۱ با ابتکار مهندسان ایرانی به نتیجه رسید و پس از 20 سال این پروژه از بلاتکلیفی رها شد. سخنگوی دولت با بیان اینکه صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان در سال گذشته ۲۵ درصد افزایش داشته است، رقم فروش محصولات این شرکت‌ها را ۴۳۵ هزار میلیارد تومان و میزان ایجاد اشتغال ناشی از آن را ۲۶۶ هزار نفر برآورد کرد.
 
مراوده تجاری با 100 کشور
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره این شبهه که منتقدان، آزادسازی منابع ایران در خارج از کشور را به معنی نفت در برابر غذا قلمداد می‌کنند، با یادآوری اینکه ایران با بیش از صد کشور مراودات تجاری و بازرگانی دارد و اساساً طرح موضوعاتی مثل نفت در برابر غذا در قبال کشور ما موضوعیت ندارد، اظهار داشت: آیا رکورد تجارت خارجی ۱۱۲ میلیارد دلاری کشور نتیجه نفت در برابر غذا است؟ آیا رشد صنعت و ماشین‌آلات، نفت در برابر غذا است؟ آیا جذب سرمایه‌گذاری خارجی با رشد دو برابری میزان سرمایه‌گذاری در دوره زمانی دولت سیزدهم نسبت به مدت مشابه قبل از آن، نفت در برابر غذا است؟
بهادری جهرمی بازگرداندن همه پول‌های ملی بدون هیچگونه عقب‌نشینی از مواضع اصولی دولت را یک موفقیت دانست و با ابراز تأسف از تحلیل سیاسی عده‌ای از دستاوردهای ملی و افتخارات و موفقیت‌های مردم و دولت، تصریح کرد: اعتراف به اینکه «معادل منابع ارزی مسدود شده ایران در خارج از کشور در دولت قبل در داخل کشور خلق پول صورت گرفته بود»، اعتراف بزرگی است و خوب است که نهادهای قضایی و امنیتی ابعاد این اعترافات را مورد بررسی قرار دهند.
 
تکیه بر ظرفیت های داخلی
دبیر هیأت دولت با یادآوری توافق دولت قبل برای تبادل نفت در برابر غذا از طریق سازکار اینستکس که در نهایت آن را هم نتوانستند عملی کنند به دیپلماسی، روش و نگاه دولت سیزدهم مبنی بر گره نزدن معیشت مردم به خارج از کشور اشاره و تأکید کرد: عملکرد دولت در طول دو سال این بوده است که فضای کشور را نسبت به خارج از کشور شرطی نکند. آمارهایی مانند رکوردشکنی در حجم تجارت خارجی، مثبت شدن سرمایه‌گذاری خارجی، نرخ رشد اقتصادی ۴.۳ درصدی بعد از یک دهه نرخ رشد حدود صفر و حرکت به سمت کاهش نرخ تورم، دستاوردهایی هستند که با توان داخل و تمرکز بر ظرفیت‌های داخل محقق شده است. با این حال حوزه تجارت خارجی و آزادسازی پول‌های بلوکه شده حتماً می‌توانند در این مسیر کمک‌کار باشند و دولت برنامه‌ریزی انجام داده که بتواند از منابع به شکلی استفاده کند که به تحقق رشد اقتصادی به عنوان شعار سال کمک کند.
تأمین حدود ۱.۲ میلیارد دلار منابع ارزی برای تهیه واکسن بدون پیوند زدن این امر به پذیرش FATF، وصول‌ طلب بیش از ۵۰۰ میلیون دلاری ایران از انگلیس و در عین حال افزایش رشد ۲۵ درصدی صادرات محصولات دانش‌بنیان از دیگر دستاوردهایی بود که مورد اشاره سخنگوی دولت قرار گرفت.  بهادری جهرمی سپس در گزارشی از آخرین اقدامات دولت در مبارزه با فساد به اقداماتی همچون حذف امضاهای طلایی با الکترونیکی کردن صدور مجوزهای مشاغل و کسب‌وکارها؛ سامانه‌ای و برخط‌کردن ارائه خدمات دستگاه‌های مختلف در راستای ایجاد شفافیت و مبارزه با فساد؛ شفافیت اطلاعات تسهیلات کلان ۲۸ بانک توسط بانک مرکزی؛ ساماندهی بیش از ۱۸ میلیون دستگاه کارتخوان بانکی برای مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی و نیز پیاده‌سازی حساب واحد خزانه با هدف ایجاد شفافیت، مدیریت نقدینگی و حذف بسترهای فسادزا اشاره کرد.

 

جستجو
آرشیو تاریخی