صفحات
شماره هشت هزار و دویست و پنجاه و پنج - ۲۳ مرداد ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و دویست و پنجاه و پنج - ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ - صفحه ۷

رئیس‌کل گمرک:

درآمد گمرکی به 59هزار میلیارد تومان رسید

رئیس‌کل گمرک ایران با اشاره به اینکه چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تن کالا در محوطه، لنگرگاه و کشتی‌ها وجود دارد، گفت: ایستایی پنج میلیون کالا برای طی مراحل گمرکی عادی است و ذخیره استراتژیک محسوب می‌شود، زیرا چرخه ورود تا ترخیص چنین روندی را ایجاد می‌کند.
به گزارش ایرنا، محمد رضوانی فر روزیکشنبه در نشستی خبری با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۱۷۰ میلیون تن کالا شامل ۱۲۲ میلیون تن صادرات و ۳۸ میلیون تن واردات از گمرک عبور کرده است، خاطرنشان کرد: تا پایان ۲۱ مرداد امسال سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن کالا در محوطه گمرکات و یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن با ۲۵ کشتی در لنگرگاه موجود است که مجموعا به چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تن می‌رسد.
وی افزود: کالاهای ایستایی در گمرک ذخیره استراتژیک محسوب می‌شوند، زیرا محل نگهداری مانند مخازن، انبار و سیلوها برای حفاظت از محصولات وارداتی هستند.رضوانی‌فر تصریح کرد: بخشی از ایستایی کالا به دلیل اظهار نشدن کالا به گمرک در زمان ورود و پیش از آغاز عملیات گمرکی است، تا زمانی که اسناد در اختیار تاجر به گمرک ارائه نشود امکان انجام تشریفات گمرکی نیست.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر ماندگاری کالا پس از اظهار به گمرک به استعلام از دستگاه‌هایی مربوط می‌شود که به صورت سیستمی ارسال می‌شود و در زمان‌بندی شفاف و قانونی باید به آن پاسخ داده شود که عموماً هفت روز در نظر گرفته شده است، به طور قطع گمرک اجازه ندارد بدون این مجوزها کالایی را ترخیص کند.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه بخشی دیگر از ماندگاری به مدت زمان صدور کد ساتا و تخصیص ارز مربوط می‌شود، تأکید کرد: در این شرایط که به دوره بعد از صدور ترخیص کالا بازمی‌گردد، هر چند ترخیص تأیید شده، اما برخی تجار بار خود را در گمرک نگه می‌دارند. در واقع این عوامل باعث ماندگاری کالا می‌شوند وگرنه متوسط انجام رویه گمرکی به یک روز هم نمی‌رسد.
وی درباره میزان واردات برنج اظهار داشت: دو سال گذشته یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار و یک سال گذشته ٧٢٣ میلیون دلار برنج وارد کشور شد و چهار ماهه امسال در پیک دوران واردات ۵٠٩ هزار تن برنج وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ٣١ درصد کاهش پیدا کرده است.
رضوانی فر خاطرنشان کرد: از شامگاه ٣١ تیرماه تا آبان ماه با هدف حمایت از تولید داخل امکان ترخیص برنج وجود ندارد که سال گذشته با هدف تنظیم بازار این محدودیت برداشته شد و با همین قانون در حال حاضر ۶۵ هزار تن برنج در گمرکات باقی مانده که تا آبان ماه امکان ترخیص تنها وجود ندارد و در این شرایط باید توجه داشت که هند هم صادرات برنج را ممنوع کرده است.
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی از ترخیص 7.4 میلیون تن کالا به ارزش 4.8 میلیارد دلار در سال‌جاری خبر داد.
رضوانی‌فر، گفت: گمرک جمهوری اسلامی ایران در سال‌جاری 59 هزار میلیارد تومان از محل درآمدهای گمرکی وارد خزانه کرده که این رقم نسبت به 30 میلیارد دلار سال گذشته حدود 2 برابر شده است.
وی افزود: در سال‌جاری همچنین 1621 دستگاه خودرو به گمرک ارسال شده که از این تعداد 928 دستگاه خودرو در مراحل تشریفات قانونی قرار دارد و 693 دستگاه خودرو از گمرکات ترخیص شده است.

رشد ۲۶۱ درصدی درآمدهای گمرکی در بهار ۱۴۰۲
مقایسه درآمدهای گمرک و واریزی بابت مالیات ارزش افزوده در ۳ ماهه اول سال‌جاری در مقایسه با ۳ ماهه اول سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد که جمع کل وصـولی و واریز به خزانه در ۳ ماهه اول سال ۱۴۰۲ معادل ۳۶ هزار و ۶۸۱ میلیارد تومان است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ٢٦١ درصد رشد داشته است.
به گزارش وزارت اقتصاد، میزان حقوق ورودی وصولی کالاها در ۳ ماهه اول سال ۱۴۰۲ معادل ۱۲ هزار و ۲۱۱ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۱۲ درصد رشد داشته است.همچنین میزان حقوق ورودی وصولی کالاها به علاوه خودرو، گوشی تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار و ۲۰ ردیف درآمدی گمرک معادل ۱۵ هزار و ۹۹۵ میلیارد و ۵۵۰میلیون تومان است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰۳ درصد رشد داشته است.
میزان مالیات بر ارزش افزوده وصولی در ۳ ماهه اول سال ۱۴۰۲ معادل ۲۰هزار و ۶۸۵ میلیارد و ۶۰۰میلیون تومان است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ٣٣٤ درصد رشد داشته است.جمع کل وصـولی و واریز به خزانه در ۳ ماهه اول سال ۱۴۰۲ معادل ۳۶ هزار و ۶۸۱ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ٢٦١ درصد رشد داشته است.

جستجو
آرشیو تاریخی