نگاهی به عملکرد متناقض مدیران شبکه ۳ درباره استفاده‌ از چهره‌های سرشناس

رازهای درمدار بودن

هنوز حاشیه‌‌های فحاشی مدیرگروه اجتماعی شبکه سه به مجری برنامه پاورقی در شبکه دو سیما در اذهان باقی بود که نجارزاده در توئیتی جدید مانیفست خود درباره سلبریتی‌ها را مشخص کرد. نجارزاده در این توئیت نوشت که فهم وی درباره حضور در صداوسیما با آنچه منتقدان می‌گویند متفاوت است. با این اظهارنظر مشخص شد آنچه در این میان در ذهن مدیران شبکه سوم رسانه ملی می‌گذرد نه با شیوه مدیران جدید صداوسیما که حتی با اظهارات قبلی آنها در تناقض است.

مهم‌ترین چالش شبکه سه سیما در دوران ریاست علی فروغی، عادل فردوسی‌پور بود که در مقاطعی حاشیه‌های آن بسیار علنی شده بود که در نهایت این چهره سرشناس در انتهای سال نود از برنامه نود کنار گذاشته شد، هر چند برنامه وی در شبکه ورزش ادامه داشت. علی فروغی بعدها در یک برنامه دانشجویی درباره برکناری فردوسی پور گفته بود: «محبوبیت و تخصص ایشان برای ما پنهان نبود. وقتی ببینید بهترین دروازه‌بان شما دائماً در خط دیگری کار می‌کند، یکی دیگر را درون دروازه می‌گذارید! کار داشت از مدارش خارج می‌شد و مهم‌ترین بحث این بود. دیگران هم کارهای فردوسی‌پور را نگاه می‌کردند و می‌گفتند اگر کسی می‌تواند به خاطر محبوبیتش از مدار خارج شود و کسی هم به او چیزی نگوید پس ما هم می‌توانیم این کار را انجام دهیم.
این‌گونه اصلاً صدا و سیما از هم می‌پاشید! ما ناگزیر به گرفتن چنین تصمیمی بودیم.» این اظهارات با کلیدواژه در مدار بودن تا مدت‌ها در رسانه‌ها و فضای مجازی بازخورد داشت. اما مدیر شبکه سوم شش ‌ماه قبل‌تر در مصاحبه با روزنامه‌ صبح‌نو هرگونه تعطیلی نود را تکذیب کرده بود: «نود حتماً در دوره بنده تعطیل نخواهد شد. نود برند شبکه سه و متعلق به شبکه سه است، اینها سرمایه‌های ملی هستند. ما با همه بچه‌هایمان رابطه خوبی داریم. اینها بچه‌های این شبکه هستند، من به‌عنوان مدیر شبکه برادر بزرگ اینها حساب می‌شوم اما مدیریت حرفه‌ای داریم که نه تعارف داریم نه اغماض. با همه برندها یک بنای واحد و روشن و صمیمی داریم و روی اصول خود هم ایستاده‌ایم. نود حتماً به‌عنوان سرمایه شبکه سه در دوره من حفظ می‌شود. در دوره ما نود به مسائل ورزشی و فوتبال پرداخته است و خارج از آن چهارچوب عمل نکرده، بلکه در چهارچوب ورزش کارهایش را انجام داده است.» حالا باید دید چه اتفاقی افتاد که ظرف شش ماه مدیر شبکه سه این گونه تغییر نظر داد و او که قرار نبود نود را تعطیل کند به این کار تن داد و به این نتیجه رسید فردوسی‌پور از مدار خارج شده است.
ماجرای تناقض‌های عملکردی مدیران شبکه سه به همین‌جا ختم نمی‌شود. مصداق جدید‌تر آن رضا رشیدپور است که در فتنه سال گذشته به قدری فعال بود که کسی فکر نمی‌کرد حتی به فکر مدیران شبکه سه برسد از او استفاده کنند، ولی حالا کار به جایی رسیده است که با انتقادها درباره بازگشت رشیدپور به تندی برخورد می‌شود که آن حرف نامتعارف را مدیرگروه شبکه سه بیان می‌کند اما خب به نظر می‌رسد که علاقه قلبی آقای مدیر به رشیدپور باعث می‌شود در مدارش قرار بگیرد. حالا اینکه این مجری پرحاشیه که آخرین برنامه‌اش در شبکه سوم با عنوان عطسه با شکست مطلق روبه‌رو شد، سال گذشته در جریان اغتشاشات چه عملکردی داشت از نظر مدیران شبکه سه مهم نباشد.
فارغ از عملکرد متناقض در شبکه سه اوضاع برنامه‌های این شبکه هم در حال افول است. در همین نظرسنجی لو رفته اخیر از آمار برنامه‌های شبکه سه بدون توقف با 2 درصد در قعر است. یادمان هست شروع این برنامه با چهره‌های جنجالی و سرشناس چقدر بازتاب داشت و حالا در چه کیفیت نازلی اجرا می‌شود. برنامه پرهزینه قهرمان که با مجری سلبریتی هم اجرا می‌شود علی رغم پخش در نوروز تنها 6 درصد مخاطب دارد. روزگاری شبکه سه با پخش فوتبال خارجی پادشاهی می‌کرد اما وضعیت این روزها به قدری بغرنج شده که آمار 8 درصدی برای این برنامه ثبت شود.
شاید لازم باشد بدانیم که در شبکه سه برنامه‌هایی با بودجه و تولید سنگین به شکل عجیبی شکست خورده‌اند. برنامه تب‌تاب با اجرای باربد بابایی، ایرانیوم با اجرای مجید افشاری، اتفاق با اجرای رضا رشیدپور، بازیمون با اجرای سعید فتحی روشن، عطسه با تیم رضا رشیدپور، ستاره ساز و مسابقه هفت درسه با اجرای دانیال عبادی تنها نمونه‌هایی از برنامه‌هایی هستند که با شکست به اتمام رسید و کسی حتی درباره آن حرف هم نمی‌زند چون یحتمل در مدار مدیر شبکه سوم صداوسیما بودند.

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و پنجاه و چهار
 - شماره هشت هزار و دویست و پنجاه و چهار - ۲۲ مرداد ۱۴۰۲