در حمله تروریستی داعش به دیر الزور 23 سرباز سوری کشته شدند
حرکت در مسیر منافع امریکا
حسین فاطمی
خبرنگار
اگر چه گروه تروریستی داعش واپسین نفسهای خود را میکشد و بسان سابق توان کافی را برای جولان در سوریه ندارد، اما به نظر میرسد که گروه تروریستی هنوز برای برخی بازیگران به عنوان اهرم فشار مورد استفاده است. لذا این به فراخور، ضرباتی را برای ناامنسازی سوریه وارد میکند، کما اینکه در تازهترین مورد داعش به اتوبوس نظامیان سوریه حمله کرد که در اثر آن ۲۳ سرباز کشته شدند.
به گزارش یورونیوز، دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد، تروریستهای داعش شامگاه پنجشنبه اتوبوس نظامی را در بادیه المیادین در حومه شرقی دیرالزور هدف قرار دادند که به کشته شدن ۲۳ سرباز و زخمی شدن بیش از ۱۰ نفر دیگر منجر شد. به گفته دیدهبان حقوق بشر سوریه سرنوشت دهها سرباز هنوز نامشخص است. داعش معمولاً از طریق بمبگذاری یا حملات بویژه در منطقه بادیه سوریه اتوبوسهای نظامی یا غیرنظامی را هدف قرار میدهد. این گروه تروریستی در ماههای اخیر عملیات خود را افزایش داده است، در یکی دیگر از وقایع اخیر، دوشنبه هفته قبل نیز در حمله این گروه تروریستی به ایست امنیتی در استان رقه ۱۰ نظامی سوری کشته شدند. اوایل ماه میلادی کنونی نیز داعش حملهای را به کاروان تانکرهای نفت در حومه شرقی حماه انجام داد که به کشته شدن هفت نفر از جمله تعدادی از نیروهای نظامی سوریه منجر شد. این گروه تروریستی همچنین چند روز پیش از این حمله، دو عملیات در منطقه «السیده زینب» دمشق انجام داده بود که به دنبال آن، ۶ نفر شهید و دهها نفر دیگر مجروح شدند.
حملات داعش در سایه راهبرد موازنه وحشت
در دوره پساداعش دو گزاره «گرگهای تنها» و نیز «شوالیههای ترور» عملاً به دو راهکار باقی مانده برای بقای تروریسم داعش در منطقه و جهان بدل شد. با این ارزیابی دور جدید حملات داعش در سوریه با هدف موازنه وحشت قابل تحلیل است. لذا ناظرین و تحلیلگران امنیتی معتقدند، این حملات تروریستی داعش در راستای تلاش برای به هم ریختن برنامههای نیروهای امنیتی سوریه و متفرقکردن آنها در مساحتی گسترده برای کمرنگکردن توان میدانی آنها صورت میگیرد.
به هر حال باید در نظر داشت که یکی از مؤلفههای اصلی دولت اسلامی
مد نظر داعش، تشکیل خلافت است و تشکیل خلافت بدون جغرافیای تحت کنترل میسر نیست.
در شرایطی که مدل سازمان تروریستی داعش مبتنی بر تصرف جغرافیایی و حضور نیروها در آن سرزمین و نیز تلاش برای تشکیل دولت در آن بوده است، تروریسم داعش با از دست دادن مناطق تحت سیطره خود، عملاً پیشنیاز جغرافیایی مدل سازمانی خود را از دست رفته میبیند. از همین رو تروریسم داعش سعی دارد، استراتژی موازنه وحشت و به دنبال آن راهبرد کلانتر یعنی موازنه قوا در سوریه و عراق را در دستور کار خود قرار دهد. ذیل این نکته اکنون تلفیقی از دو سناریوی «گرگهای تنها» و نیز «شوالیههای ترور» جریان دارد که بیشترین تمرکز روی شوالیههای ترور است. این شیوه عملیات به ترویستهای داعش که خارج از محدوده قلمرو هستند اجازه انجام حملات تروریستی در همان مناطق را میدهد. این موضوع را میتوان در انفجارهای متعدد اخیر در دمشق و حملات متعدد به اتوبوس سربازان سوری یا ایستبازرسیها مشاهده کرد.
از طرف دیگر بیشک باید اهداف و برنامه میان مدت و بلند مدت بازیگران فرامنطقهای با محوریت ایالات متحده و نیز رژیم صهیونیستی را برای ناامنیسازی سوریه در نظر گرفت. پیرو این نکته داعش در عراق و سوریه شکست خورده و بیشتر مناطق تحت اشغال خود را از دست داده است، اما عناصر این گروه در برخی مناطق پراکنده همچنان حملاتی را انجام میدهند. افزایش حملات داعش در حالی است که تاکنون در گزارش بسیاری از منابع محلی آمده است که ارتش امریکا اقدام به انتقال تروریستهای این گروه از زندانها به پایگاهههای نظامی میکند و علاوه بر آن منابع امنیتی نیز بارها گفتهاند که امریکا اقدام به آموزش و تجهیز عناصر داعش میکند تا دست به حملات تروریستی در سوریه بزنند تا بهانه لازم برای ادامه حضور ارتش امریکا در این کشور وجود داشته باشد.
خبر پلاس
اسد: سیاست دفاع از سوریه تغییر نمیکند
پیرو آنچه پیرامون چرایی و اهداف دور جدید تحرکات تروریستی داعش در سوریه عنوان شد، بشار اسد، رئیس جمهور سوریه نیز در مصاحبه اختصاصی با اسکای نیوز به بررسی پارهای از مسائل و تحولات مربوط به وضعیت این کشور پرداخت و در بخشهایی از این گفتو گو به موضوع تحرکات تروریستی هم اشاره کرد. بشار اسد در آغاز مصاحبه تصریح کرد که دیدگاه دولت، دفاع از سوریه در مقابل تروریسم، دفاع از منافع آن و دفاع از استقلالتصمیم دولت دمشق است و اگر زمان به عقب برگردد، باز هم همان سیاست را در پیش خواهیم گرفت.
رئیس جمهور سوریه درخصوص مبارزه با تروریسم نیز گفت: اگر فرض را بر این بگیریم که این دولت بود که دست به کشتار و آواره کردن میزد، پس دولت مسئول است، اما تروریسم وجود داشت و دولت با تروریسم مبارزه میکرد، این تروریسم بود که میکشت و نابود میکرد و میسوزاند. هیچ دولتی، حتی اگر از نظر معترضان دولت بد نامیده شود، وجود ندارد که وطن را نابود کند، طبق آنچه من میدانم، چنین دولتی وجود ندارد، این تروریسم بود که دست به نابودی زد. البته بشار اسد این را هم اذعان داشت که اکنون تصویر جنگ در سوریه نمیگذارد سرمایهگذاران وارد بازار این کشور شوند و در آن سرمایهگذاری کنند.