سیلاب اخیر در روستاهای بابل خسارت جانی نداشت

لایروبی رودخانه‌ها به داد مازندران رسید

بارش باران سیل‌آسا عصر روز سه‌شنبه در مازندران سبب وقوع سیلاب شد و خسارت‌هایی را به زیرساخت‌ها و مزارع کشاورزی این استان وارد کرد. البته مسئولان استان با بهره‌گیری از تجارب سال‌های قبل، نسبت به لایروبی رودخانه‌ها و ساختن دیوار حفاظتی مسیر جریان آب، اقدامات لازم را انجام داده بودند و همین موضوع باعث شد سیلاب اخیر آسیب شدیدی به مردم و زیرساخت‌های استان وارد نکند. این سیلاب عصر سه‌شنبه در منطقه بندپی شرقی و از روستای ورزنه آغاز و تا روستای گریوده بابل و روستای نشل در آمل کشیده شد.
بارش‌ شدید باران در نواحی کوهستانی از حوالی ساعت ۱۸ روز سه‌شنبه در مازندران به اوج رسید و مناطق مختلف را درگیر کرد و انسداد ۱۰ راه روستایی و فرعی، طغیان رودخانه‌ها و خسارت به اراضی کشاورزی، از مصایب این بلیه در استان بوده است.
اداره کل مدیریت بحران استانداری مازندران روز یکشنبه هفته جاری با انتشار اخطاریه‌ای، نسبت به بارندگی سیل‌آسا، وزش تندباد، آذرخش، کاهش دمای هوا و طوفانی شدن دریا در اواسط این هفته هشدار داده بود.
حسینعلی محمدی‌شیرکلاهی، مدیر کل مدیریت بحران استانداری مازندران در خصوص حادثه سیلاب عصر سه‌شنبه اظهار داشت:این سیلاب سبب تخریب 10 راه روستایی در استان شد که با اقدامات نیروهای امدادی در حال حاضر تمام جاده‌ها بازگشایی شده و خسارت محصولات باغی و زراعی در دست بررسی است.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه طغیان رودخانه بدون آسیب و در مسیر در حال حرکت است، ‌ادامه داد:‌سال گذشته اقدامات لازم برای لایروبی این رودخانه و ساخت دیوار حفاظتی مسیر جریان آن انجام شد به همین خاطر آسیب شدیدی به منطقه و مردم وارد نشده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران اظهار کرد:‌در حال حاضر وضعیت دیگر رودخانه‌های استان عادی است و مشکلی وجود ندارد.
وقوع سیل در ۲ روستای ییلاقی بابل خسارت جانی نداشت.
قاسم عزیززاده‌گرجی، فرماندار بابل با اشاره به اینکه سیل سه‌شنبه (۱۷مرداد) در روستاهای ییلاقی ورزنه و گریوده از توابع بخش بندپی شرقی بابل خسارت جانی نداشته است، گفت:البته خسارت‌های زیرساختی داشته‌ایم و سه منزل مسکونی و 3 خودرو دچار آسیب شده‌اند.
عزیززاده‌گرجی با اشاره به اینکه بلافاصله بعد از وقوع سیل جلسه‌ای در فرمانداری تشکیل شد، تصریح کرد:دستگاه‌های خدمات‌رسان همچون اداره برق، هلال‌احمر و راهداری برای امدادرسانی به منطقه اعزام شدند.
حسین حیدری، بخشدار بندپی شرقی بابل نیز در این خصوص گفت:با اعلام وقوع سیل دستگاه‌های خدمات‌رسان به منطقه اعزام شدند. گرچه این سیل خسارت جانی نداشت اما چند تیر برق در مسیر سیل دچار آسیب و ۵۰ درصد برق روستا قطع شد.
وی یادآور شد:اکیپ هلال‌احمر شامل 4 نفر، آمبولانس مجهز، لودر راهداری، چادر و غذا به مناطق سیل‌زده اعزام شد.
سیلاب سال گذشته 171 هزار خانه را نابود کرد
محمدحسن نامی، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور روز گذشته با اشاره به میزان آسیب وارد شده به کشور از طریق سیلاب در سال گذشته اظهار داشت:طی این مدت ۱۷۱ هزار خانه بر اثر سیل در کشور نابود شد. همچنین طی این مدت ۱۷۰ هزار هکتار از باغ‌ها و اراضی کشاورزی، 8 هزار کیلومتر شبکه آب، برق، گاز و اینترنت، ۲ هزار سازه طبقاتی و سه هزار و ۷۷۱ استخر پرورش ماهی تخریب شده است.
وی نگاه صرفاً دولتی به مدیریت بحران را اشتباه دانست و ادامه داد:هیچ بحرانی بدون مشارکت مردم قابلیت مدیریت ندارد. دولت به دنبال آموزش و سازماندهی مردم برای کمک به مدیریت بحران در زمان بروز حوادث است.
‌معاون وزیر کشور همچنین به رویکرد دولت در راستای هوشمند‌سازی مدیریت بحران اشاره کرد و گفت:با پیش‌بینی دقیق شرایط آب‌وهوایی و آنالیز آن توسط هوش مصنوعی، می‌توان مانع خسارت جانی و مالی در بسیاری از مخاطره‌های طبیعی شد. در سال گذشته بود که سیلاب مهیب غرب مازندران خسارت سنگینی بر جای گذاشت و حجم بالای خسارت‌ها باعث شد شرایط بحرانی و خاص رودخانه‌ها و ضرورت لایروبی به چشم بیاید و مسئولان این استان لایروبی رودخانه‌ها را در رأس برنامه‌‌های خود قرار دهند و همین لایروبی‌ها در سیلاب روزهای گذشته نیز به داد مردم مازندران رسید.

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و پنجاه و دو
 - شماره هشت هزار و دویست و پنجاه و دو - ۱۹ مرداد ۱۴۰۲