صفحات
شماره هشت هزار و دویست و چهل و هفت - ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و دویست و چهل و هفت - ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - صفحه ۲۳

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

قوانین مرتبط با زبان فارسی باید به جدیت رعایت شوند


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در جلسه شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی گفت: «با توجه به اهمیت و جایگاه زبان فارسی در انسجام ملی و تأکیدی که در قانون اساسی بر حفظ آن وجود دارد، علاوه بر اقدامات متعدد برای صیانت از زبان فارسی، کارگروهی با حضور اصناف و مجموعه‌های علمی برای تدوین اصلاحیه آیین‌نامه‌ اجرایی قانون ممنوعیت به‌کارگیری تشکیل شود.» اسماعیلی همچنین با حضور در نشست شورای هنر از آغاز به کار فرایند تدوین سند ملی موسیقی کشور مطابق با جهت‌گیری نظام اسلامی خبر داد.
 
 دستگاه‌های دولتی کالاهایی با بسته‌بندی غیرایرانی نخرند
محمدمهدی اسماعیلی در نخستین نشست سال‌جاری شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی که در سالن غدیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، افزود: «زبان فارسی در همه شئون زندگی مردم ایران اهمیت دارد و بر همین اساس نیز باید با حساسیت و دقت برای کار جدی و فوری به منظور اجرای برنامه‌های عقب‌مانده در مسیر پاسداشت زبان فارسی گام برداریم.»
وی با بیان اینکه رعایت قانون در همه موضوعات اولویت و اهمیت دارد، افزود: «اصل ۱۵ قانون اساسی صراحتاً به پاسداشت زبان فارسی به عنوان زبان مشترک مردم ایران تأکید دارد. بنابراین باید همچون رعایت قوانین دیگر از قوانین مصوب کشور درباره رعایت پاسداشت زبان فارسی نیز پیروی کرد. یعنی همان‌طور که عبور نکردن از چراغ قرمز برای رانندگان ضروری است، رعایت ضوابط و مقررات مربوط به پاسداشت زبان فارسی نیز برای همه الزامی است.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه قوانین و بخشنامه‌های مرتبط با پاسداشت زبان فارسی باید با جدیت در همه استان‌ها رعایت شود، تصریح کرد: «از مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها انتظار می‌رود هماهنگی و ارتباط با نهادهای اجرایی و تبلیغاتی برای نظارت و رسیدگی به وضعیت پاسداشت زبان فارسی در شهرهای مختلف را با جدیت پیگیری کنند. در این زمینه باید جلسات مستمر و منظمی برگزار شود تا درباره اینکه قانون کشور در این زمینه اجرا می‌شود به نقطه اطمینان برسیم.»
یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی هم در این نشست گزارشی از وضعیت ثبت نشان‌ها و علائم تجاری به عنوان یکی از مشکلات موجود اشاره کرد و گفت: «در اداره مالکیت معنوی بیش از چهارصد هزار نام به ثبت رسیده که به گفته مدیر این اداره حدود نیمی از آنها غیرایرانی است. این امکان ثبت‌ نام غیرایرانی سبب مشکلات بعدی شده است.» احمدوند نخریدن کالاهای با بسته‌بندی غیرایرانی از سوی دستگاه‌های دولتی را راهکاری مناسب برای کمک به پاسداشت زبان فارسی برشمرد و افزود: «در مراحل بعدی باید تبلیغ این کالاها از سوی رسانه‌‌های دولتی و شبکه نمایش خانگی ممنوع تا زمینه و انگیزه برای تولید و بسته‌بندی با زبان فارسی فراهم شود.»
 
 برنامه‌ریزی برای ساخت خانه جشنواره‌های موسیقی در تهران
بنابر گزارش دیگری، محمدمهدی اسماعیلی در نشست شورای هنر که با محوریت تدوین سند ملی موسیقی برگزار شد از آغاز به کار فرایند تدوین سند ملی موسیقی کشور مطابق با جهت‌گیری نظام اسلامی و همچنین برنامه‌ریزی برای ساخت خانه جشنواره‌های موسیقی در تهران خبر داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه افزود: «این سند باید مطابق با جهت‌گیری نظام اسلامی تدوین شود و انتظار می‌رود که ریل‌گذاری این مسیر در حوزه تفکر و تمدن انقلابی اسلامی صورت گیرد و همه جوانب موسیقی اصیل و نواحی ایران‌زمین نیز در آن لحاظ شود. انقلاب اسلامی دارای ماهیتی بر اساس فرهنگ و هنر است و باید بازتاب و انعکاس آن در حوزه فرهنگ و هنر بیشتر باشد. بر همین اساس نیاز است که متناسب با میراث گرانقدر فرهنگی انقلاب زیرساخت‌ها فراهم شود. به این معنا که زیرساخت‌هایی متناسب با هویت انقلاب اسلامی در حوزه هنر پدید بیاوریم.»
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: «البته در دو سال اخیر پروژه‌های متعددی تکمیل شده که سال‌ها نیمه‌تمام مانده بود. با تکمیل این پروژه‌های فرهنگی اکنون مجموعه‌های عظیمی به زیرساخت‌های هنری و فرهنگی کشور اضافه شد که برای نمونه می‌توان به تکمیل سالن‌های پیشرفته در شهرهای ارومیه، ساری، کرمان، اراک و یزد اشاره کرد.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از برنامه‌ریزی برای ساخت خانه جشنواره‌های موسیقی در تهران خبر داد و گفت: «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درصدد است در آینده‌ای نزدیک عملیات اجرایی این پروژه فرهنگی و هنری را که مجموعه‌ای معظم با توجه به هنر و معماری انقلاب اسلامی خواهد بود، آغاز کند.» اسماعیلی به ضرورت تأسیس و راه‌اندازی خانه حراج تهران برای عرضه آثار هنرهای تجسمی اشاره کرد و افزود: «حتماً وجود چنین مرکزی برای عرضه آثار هنری به‌ویژه هنرهای ایرانی-اسلامی یک ضرورت محسوب می‌شود.» وی نهادهای مرتبط با این کار را به پژوهش درباره اقتضائات این طرح مکلف کرد و گفت: «ما معتقد به عرضه هنرهای تجسمی و توجه به هنرمندان این عرصه هستیم و برای تحقق چنین هدفی در کشور، خلأ وجود چنین مرکزی احساس می‌‌شود.»
گفتنی است، در این نشست درباره تصویب سند ملی موسیقی کشور و مسائل و اصول مربوط به آن بحث و تبادل نظر شد. طبق گزارش‌های ارائه شده در این نشست، پیش‌نویسی از سند موسیقی به طور خلاصه تهیه شده و قرار است به طور جامع در جلسات بعد بندهای این سند مورد بررسی شورای هنر قرار گیرد.

جستجو
آرشیو تاریخی