شعله‌ور ماندن خشم مسلمانان از هتاکی‌ها به قرآن

فائزه سادات یوسفی
خبرنگار

واکنش‌ها به اقدام هتاکانه گروهی از راست‌گرایان افراطی دانمارک با نام «میهن‌پرستان دانمارک» که اقدام به لگد مال کردن قرآن و پرچم عراق کرده بودند، ادامه دارد.
دولت دانمارک که در پی این اقدام هتاکانه، شاهد موجی از واکنش‌های شدید‌اللحن و مقتضی جهان اسلام و رهبران شیعه علیه سوئد و اقدام ضد اسلامی در کشور خود بود، طی بیانیه‌ای ضمن محکومیت این اقدام موهن، آن را شرم‌آور و تحریک‌آمیز توصیف کرد. کارشناسان باور دارند، دانمارک تلاش می‌کند، خود را از تبعات خشم دولت‌های مسلمان دور کرده و از تشدید فضا علیه این کشور جلوگیری کند.
سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان نیز ضمن تأکید بر اخراج سفرای سوئد از سوی کشورهای مسلمان، اقدام موهن گروه ضد اسلامی در کپنهاگ پایتخت دانمارک را محکوم کرد و بیان داشت که بیانیه‌های صادر شده دولت دانمارک در محکومیت اهانت به مقدسات کافی نیست. هیأت دائم سازمان همکاری اسلامی در سازمان ملل نیز با محکومیت توهین به قرآن کریم در دانمارک، از مقامات این کشور خواست به تعهدات خود براساس قوانین بین‌المللی عمل کنند. آنها طی بیانیه‌ای دفاع مستمر از این اقدامات ضد اسلامی و کوتاهی از جلوگیری از آن به بهانه آزادی را سبب مصونیت عاملان آن دانستند.
وزارت خارجه عراق نیز خبر داد که وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی تصمیم گرفته‌اند، در همین رابطه نشستی اضطراری برگزار کنند. این وزارتخانه تأکید کرد که کشورهای مسلمان از جامعه بین‌المللی می‌خواهند، در قبال تعهدات خود به شیوه‌ای مسئولانه و برابر، همان‌طور که در قطعنامه‌های بین‌المللی تصریح شده است،
بایستند.
همچنین اتحادیه جهانی علمای مسلمین در بیانیه‌ای از سازمان ملل درخواست کرد، منشوری بین‌المللی برای جلوگیری از توهین به ادیان را تصویب کرده و سازکار مناسبی برای غیرقانونی کردن این دست اقدامات اجرا کند. آنها بیان داشتند که این تحرکات صلح جهانی را خراب می‌کند و سازمان‌های بین‌المللی باید برای ممانعت از تکرار چنین وقایعی همکاری سازنده داشته باشند. این اتحادیه همچنین از سازمان همکاری اسلامی خواست که نشستی را درباره این حوادث و به منظور تصویب طرح استراتژیکی برای جلوگیری از وقوع چنین رویدادهایی برگزار کند.
همچنین این اقدام واکنش پارلمان عرب را نیز برانگیخت. عادل بن عبدالرحمن العسومی، رئیس این پارلمان توهین به قرآن کریم را عاملی در مخالفت با زیست مسالمت‌آمیز خواند و این اقدام را محکوم کرده و خواستار تحریم کشور دانمارک شد.
در ادامه واکنش‌های دیپلماتیک عربستان، امارات، عمان، ‌اردن، کویت و حزب الوفاق بحرین نیز اقدام توهین‌آمیز به قرآن توسط گروه افراطی در دانمارک را محکوم کرده و اعلام داشتند که اسلام‌هراسی مایه توهین و خشونت علیه ادیان می‌شود و باید از تکرار انجام آن ممانعت به عمل بیاید. این در حالی است که گروهی از مردم عراق پس از این اقدام توهین‌آمیز، مقابل دروازه‌های منطقه سبز بغداد و ‌روبه‌روی سفارت دانمارک تجمع اعتراضی برگزار کردند. گزارش‌ها حاکی است که برخی از آنها قصد حمله به سفارت را داشتند که با ممانعت پلیس مواجه شدند. با توجه به تحولات ضد اسلام‌ستیزی در کشور عراق، وزیر دفاع آلمان که راهی بغداد بود از سفر خود منصرف شد و در آخرین لحظات آن را لغو کرد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و چهل
 - شماره هشت هزار و دویست و چهل - ۰۲ مرداد ۱۴۰۲