مرغ ارزان می شود
با توجه به افزایش واردات نهادههای دامی، ۱۳۵ میلیون قطعه جوجهریزی صورت می گیرد
امین محمودی
روزنامه نگار
قیمت مرغ در بازار طی یک ماه اخیر با جهش قیمتی گستردهای روبهرو شد و در برخی از مناطق کشورمان از جمله شمال پایتخت نیز نرخ 110 هزار تومانی را به خود دید با این حال اما آنچه بیش از پیش هویدا بود این است که واحدهای نظارتی و سازمانهای متولی یعنی وزارت جهاد کشاورزی بازار را به حال خود رها کرده بودند و اصولاً اعتقادی به تنظیم بازار و برخورد با گرانفروشان ندارند. به طوری که کارشناسان میگویند در وضعیت فعلی زنجیره تأمین مرغ و نهادههای دامی دچار اشکال است به طوری که وقتی مرغدار نهاده را از بازار آزاد میخرد، زنجیره تأمین با مشکل مواجه میشود؛ در فاصله بین مرغداری تا کشتارگاه و توزیع در بازار تخلف رخ میدهد و به دلیل عرضه در خارج از شبکه، قیمت مرغ افزایش مییابد و بالاتر از قیمت مصوب به دست مصرف کننده میرسد. به همین دلیل لزوم افزایش واردات سویا و کنجاله سویا و عرضه آن در بین واحدهای مرغداری احساس میشد.
عرضه مرغ در بازار افزایش مییابد
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ گوشتی گفت: با توجه به روند جوجه ریزی در تیرماه، عرضه مرغ طی روزهای آتی در بازار افزایش مییابد. «علی ابراهیمی» درباره وضعیت توزیع نهادههای دامی گفت: تأمین سویا برای رشد جوجههای گوشتی در واحدهای پرورش با مشکل مواجه شده بود که با پیگیریهای وزارت جهاد کشاورزی و اقدامات و هماهنگیهای صورت گرفته با واردکنندگان نهادههای دامی، بارگیری و تحویل سویا به سمت واحدهای مرغ گوشتی انجام شده و پیشبینی میکنیم تا چند روز آینده نیاز واحدهای پرورشی به صورت کامل تأمین شود. وی افزود: انتظار ما این است که واردکنندگان پس از دریافت وجه از مرغداران نهاده را در اختیار مرغداران بگذارند چراکه مرغداران توان تهیه نهاده آزاد را ندارند. به گفته وی، طبق گزارش حمل سویا پیشبینیها از محل کارخانههای روغن کشی به سمت واحدهای مرغداری آغاز شده و روز پنجشنبه گزارش کاملی بابت چگونگی برطرف شدن مشکلات واحدهای مرغداری را بررسی خواهیم کرد تا مشکلات مرتفع شود.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ گوشتی با بیان اینکه ظرفیت افزایش تولید مرغ گوشتی فراهم است، گفت: این امر نیازمند آینده نگری و مدیریت کامل است. ابراهیمی ادامه داد: با افزایش تولید جوجه یک روزه گوشتی و واردات تخم مرغ نطفهدار شاهد عرضه جوجه یک روزه بودیم و مرغداران در سراسر کشور به آن دسترسی پیدا کرده و جوجه ریزی بیشتری انجام دادند. وی گفت: خرداد ماه بیش از 115 میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شده و تا پایان تیرماه جوجه ریزی به 130 میلیون قطعه خواهد رسید که نشان دهنده این است که در روزهای آینده شاهد عرضه بیشتر مرغ گوشتی خواهیم بود.
رشد محسوس جوجهریزی
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یکروزه در گفت و گو با «ایران اقتصادی» در خصوص آخرین وضعیت جوجهریزی در کشور گفت: در تیرماه سال جاری 172 میلیون تخم مرغ نطفه دار در واحدهای مرغداری خوابیده شده که از این میزان حدود 10 میلیون تخم وارداتی و مابقی تولید داخل هستند.
«محمدرضا صدیق پور» افزود: اگر به مانند همیشه 75 درصد از این تخم مرغها به جوجه تبدیل شوند، میتوان گفت که تا پایان ماه جاری 130 میلیون قطعه جوجهریزی صورت میگیرد.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یکروزه تصریح کرد: این در حالی است که خرداد ماه 167 میلیون و 500 هزار تخم مرغ نطفه دار خوابیده شده که از آن حدود 125 میلیون قطعه جوجه یکروزه تولید شده بود.
بنابرگفته صدیق پور، در فروردین ماه 107 میلیون و در اردیبهشت 113 میلیون جوجه یکروزه تولید شده بود.
وی با بیان اینکه پیش بینیها حاکی از آن است که در مرداد ماه 135 میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گیرد، عنوان کرد: طی یک ماه اخیر قیمت جوجه روند نزولی در بازار پیدا کرده است به طوری که قیمت مصوب جوجه در وضعیت فعلی 15 هزار و 900 تومان تا 16 هزار و 900 تومان است ولی شاهد آن هستیم که جوجهها در بازار با قیمت 5 تا 13 هزار تومان عرضه میشود.