جهان در آستانه افزایش جرم و جنایت ناشی از کم آبی قرار دارد

زنگ خطر گسترش جرایم در بحران های آبی

جنگ آب شوخی نیست و مختص یک کشور یا یک قاره هم نیست! خشکسالی و ورشکستگی آبی شاید در کشورهای زیادی رخ داده است و همین داشته‌ها نشان می‌دهد بی‌آبی باعث افزایش جرم و جنایت می‌شود و جهان به سویی پیش می‌رود که به خاطر کم‌آبی با افزایش جرم و جنایت مواجه شود.
و اما حالا رسانه‌ها بر اساس تحلیل آمار وزارت نیرو از وضعیت منابع آبی کشور اعلام کردند 5 استان ایران در شرایط ورشکستگی آبی و 6 استان در مرز ورشکستگی آبی قرار دارند و هیچ استانی شرایط پایدار آبی ندارد.
وقتی شرایط در موقعیت ورشکستگی آبی باشد، با انتقال آب و تدابیر دیگر می‌توان از ورشکستگی خارج شد اما وقتی بحران آب به مرحله فلاکت آبی در هر نقطه از جهان برسد، رسیدن به بهبود و گذر از آن بسیارسخت است.
بحران آب تنها بر زیست ما تأثیر ندارد و در جواب این سؤال که آیا ایجاد تبهکاری‌ها و جرایم را شکل می‌دهد، باید گفت بله، بحران آب با خود زنجیره‌ای از جرم و جنایت را شکل می‌دهد.
بحران آب باعث بروز مشکلاتی در کشور می‌شود که ارتباط مستقیم با جرایم دارد که به‌نوعی می‌توان آنها را تبهکاری در مقابل منابع آب دانست. برخی از تبهکاری‌هایی که ممکن است در بحران آب افزایش یابند عبارتند از:

 قاچاق آب
در مناطقی که به مشکلات آبی برمی‌خورند، قاچاق آب می‌تواند به‌عنوان یک تجارت غیرقانونی افزایش یابد. افرادی که به طور غیرقانونی آب را جمع‌آوری و به فروش می‌رسانند­، می‌توانند سود بالایی کسب کنند و باعث افزایش تقاضا و قاچاق آب شوند. این افراد در ایران به نام سوخت‌بر نام گرفته‌اند.

 سرقت منابع آب
در برخی از مناطق افراد ممکن است به صورت غیرقانونی به منابع آب دسترسی پیدا کرده و آنها را به سوی خود هدایت کنند. مثلاً افرادی که آب را از شبکه‌های توزیع عمومی سرقت یا خطوط لوله‌ها را تخریب کرده تا به آب دسترسی پیدا کنند.

 کشاورزی غیرقانونی
در برخی از مناطق کشاورزان ممکن است به صورت غیرمجاز از منابع آب استفاده یا آب را به صورت نامناسب مصرف کنند. این مسأله می‌تواند باعث کاهش منابع آبی، بروز تنش‌ها و نزاع‌های گسترده منطقه در جوامع روستایی شود.

 تقاضای بالا برای آب
در برخی از مناطق تقاضا برای آب به دلیل رشد جمعیت و توسعه صنعتی و شهری افزایش می‌یابد. این می‌تواند باعث رقابت بیشتر بین افراد برای دسترسی به منابع آبی شود و در نتیجه فساد و تبهکاری در توزیع و مدیریت آب افزایش یابد.
مهم است بدانید که عوامل متعددی در بروز تبهکاری‌های مرتبط با بحران آب نقش دارند و هر کشور و منطقه ممکن است با تهدیدات خاص خود روبه‌رو شود. به همین دلیل راهکارهای مناسبی مانند بهبود مدیریت منابع آب و آموزش و پیشگیری در جامعه برای مقابله با این مسائل بسیار حائز اهمیت هستند.
مشکل کمبود آب یک مسأله جدی و پیچیده است و در بسیاری از کشورها به جرایم مختلف جنایی منجر می‌شود. البته نوع جرایم جنایی مرتبط با بحران آب ممکن است در هر کشوری متفاوت باشد، اما برخی از جرایم رایج در اکثر کشورها دیده می‌شود. در برخی از کشورها نزاع‌ها بر سر تقسیم منابع آب می‌تواند به نبردهای مسلحانه و در نهایت به جرایمی مانند دزدی منابع آب یا قتل منجر شود.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و سی
 - شماره هشت هزار و دویست و سی - ۲۱ تیر ۱۴۰۲