رشد 20 درصدی واردات نهاده‌های دامی برای تنظیم بازار

تا اردیبهشت ماه سال‌جاری یک میلیون و 871 هزار تن انواع نهاده دامی به ارزش 887 میلیون دلار به ایران وارد شده است

امین محمودی
روزنامه نگار

نهاده‌های دامی طی سالیان اخیر به عنوان یکی از مهمترین محصولات وارداتی کشورمان شناخته شده که سهم زیادی در تجارت محصولات کشاورزی نیز دارد.
با این حال واردات این محصول در سال گذشته با کاهش 19 درصدی از حدود 17 میلیون و 617 هزار تن به 14 میلیون و 372 هزار تن رسیده بود، به همین منظور می‌توان گفت که واردات این محصول در سال گذشته افتی 3 میلیون و 200 هزار تنی داشته است.
 هم‌اکنون 75 درصد نیاز بازار مصرف از طریق واردات و 25 درصد آن از طریق تولید داخل نهاده‌های دامی صورت می‌گیرد، این در حالی است که وزارت جهاد کشاورزی به دنبال خودکفایی 50 درصدی در این امر است.
نهاده دامی به عنوان یکی از اصلی‌ترین عوامل تأثیر‌گذار در قیمت گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ، شیر و سایر لبنیات محسوب می‌شود که هر گونه نوسان و کمبود آن بازار را دچار اختلال می‌کند. به همین دلیل دولت سیزدهم و وزارت جهاد کشاورزی در فروردین ماه سال‌جاری نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته نهاده بیشتری وارد کرده‌اند.

جزئیات واردات نهاده‌های دامی در سال‌جاری
براساس آمار گمرک کشورمان تا اردیبهشت ماه سال‌جاری یک میلیون و 871 هزار تن انواع نهاده دامی به ارزش 887 میلیون دلار به ایران وارد شده، این در حالی است که در همین بازه زمانی در سال گذشته یک میلیون و 580 هزار تن نهاده دامی به ارزش 739 میلیون دلار وارد کشور شده بود که این میزان نشان‌دهنده رشدی حدود 291 هزار تنی و 148 میلیون دلاری است.

رشد 20 درصدی واردات
همچنین به لحاظ درصدی نیز می‌توان گفت واردات نهاده‌های دامی تا پایان اردیبهشت ماه سال‌جاری نسبت به سال گذشته از نظر وزنی رشدی حدوداً 20 درصدی و از نظر ارزشی نیز رشدی 20 درصدی داشته است.
گفتنی است در حالی روند واردات نهاده دامی به کشورمان با رشد روبه‌رو شده است که از فروردین ماه سال گذشته تاکنون آمارها همواره حکایت از کاهش واردات نهاده دامی نسبت به بازه زمانی سال 1400 داشت. اتریش، اسپانیا، اسلواکی، امارات متحده عربی، انگلیس، آلمان، ترکیه، سوئیس، چین، عمان، روسیه، قرقیزستان، قزاقستان و هنگ‌کنگ 14 مبدأ واردات نهاده‌های دامی در فروردین ماه به کشورمان بوده‌اند.
آمارهای گمرک نشان می‌دهد تا پایان اردیبهشت ماه سال‌جاری 207 هزار و 410 تن جو به ارزش 80 میلیون و 755 هزار دلار وارد کشور شده، این در حالی است که در همین بازه زمانی 149 هزار تن جو به ارزش 58 میلیون دلار وارد کشور شده بود که این میزان نشان‌دهنده رشد 39 درصدی به لحاظ وزنی و رشد 40 درصدی به لحاظ ارزشی در یک‌سال اخیر است.
همچنین تا پایان اردیبهشت ماه سال‌جاری یک میلیون و 312 هزار تن ذرت دامی به ارزش 536 میلیون دلار وارد کشور شده، این در حالی است که در همین بازه زمانی 944 هزار تن ذرت دامی به ارزش 341 میلیون دلار وارد کشور شده بود که این میزان نشان‌دهنده رشد 39 درصدی به لحاظ وزنی و رشد 57 درصدی به لحاظ ارزشی در یک‌سال اخیر است.
از طرف دیگر طی این مدت 290 هزار و 916 تن دانه سویا به ارزش 227 میلیون دلار وارد کشور شده، این در حالی است که در همین بازه زمانی 363 هزار تن از این محصول به ارزش 271میلیون دلار وارد کشور شده بود که این میزان نشان‌دهنده کاهش 20 درصدی به لحاظ وزنی و کاهش 16درصدی به لحاظ ارزشی در یک‌سال
 اخیر است.
 همچنین با توجه به واردات گسترده کنجاله سویا در اسفندماه سال گذشته، میزان واردات این محصول در دو ماه ابتدای سال کاهشی بوده و در این بازه زمانی تنها 61 هزار تن کنجاله سویا به ارزش 43 میلیون دلار وارد کشور شد، این در حالی است که سال گذشته در همین بازه زمانی حدود 122 هزار تن به ارزش 69 میلیون دلار کنجاله سویا وارد کشور شده بود.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و هجده
 - شماره هشت هزار و دویست و هجده - ۰۶ تیر ۱۴۰۲