حذف شرم آور تل آویو از لیست شرم
سازمان ملل در گزارش سالانه کشتار کودکان در صحنههای جنگ، نامی از رژیم صهیونیستی نیاورد
فائزه سادات یوسفی
خبرنگار
سازمان ملل گزارشی سالانه تحت عنوان «لیست شرم» که اسامی ناقضان حقوق کودکان در درگیریهای مسلحانه را بیان میکند، منتشر کرد. اما همان طور که انتظار میرفت طبق عادت هر ساله، نام رژیم صهیونیستی علی رغم جنایات علیه کودکان، در این لیست درج نشده است. این به آن معنی است که سازمان ملل هرگز ارتش رژیم صهیونیستی را به دلیل تجاوز به حقوق کودکان درسرزمینهای اشغالی نه تنها در توجه خود قرار نداده بلکه آن را کتمان میکند. این عمل یکی از شاخصهای مهم ارزیابی از لیست محسوب میشود و عیار اعتبار آن را در جهان روشن میسازد.
به گزارش الجزیره، پیش از انتشار این گزارش، سازمانهای حقوق بشری درخواستهای مکرر مبنی بر اضافه شدن نام رژیم صهیونیستی به فهرست سیاه سازمان ملل به دلیل کشتار و معلولیت کودکان فلسطینی در کرانه باختری اشغالی را مطرح کرده بودند.
در همین رابطه، ریاض منصور، سفیر فلسطین در سازمان ملل روز پنجشنبه تصمیم آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد برای خارج کردن تل آویو از فهرست شرم را «اشتباهی بزرگ» خواند و اعلام کرد: «دبیر کل اشتباه بزرگی را مرتکب شد که دولت کنونی تل آویو را در فهرست قرار نداد. این افراطیترین حکومت است که مملو از عناصر فاشیست است. اگر اکنون این دولت را فهرست نکنید، چه زمانی آن را فهرست خواهید کرد؟» او ادامه داد: «مایه تأسف است که او ترجیح داد آنها را در این لیست وارد نکند.»
گوترش در پی انتقادها به عدم درج نام رژیم صهیونیستی در لیست شرم چنین بهانه آورد که آمار کودکان کشته شده در سال 2022 نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده و از این رو رژیم صهیونیستی را در این لیست نمیتوان قرار داد. زیرا طبق آمار اعلامی در این گزارش، در سال ۲۰۲۲ دستکم ۴۲ کودک فلسطینی توسط نظامیان رژیم صهیونیستی کشته شدند در حالی که این عدد در سال قبل از آن ۷۸ مورد بوده است.
او در ادامه، برای فرار از انتقادات وارده، سعی کرد خود را از اوضاع فاجعه بار سرزمینهای اشغالی نگران نشان دهد. به گزارش یورونیوز، او مدعی شد: «با وجود این ، من عمیقاً نگران تعداد کودکان کشته و مجروح شده توسط نیروهای اسرائیلی در جریان خصومتها و از طریق استفاده از گلولههای جنگی هستم و از مقامهای اسرائیلی میخواهم در این خصوص پاسخگو باشند.»
الجزیره برای اثبات مذموم بودن چنین مقایسهای در گزارش خود آورده که جنگ اسرائیل در غزه در سال 2021 تنها 11 روز طول کشید و جنگ در اوت 2022 تنها سه روز دوام داشته و این آمار به تناسب تعداد روزها اسفبار و غیر قابل اغماض است.
از طرفی دیگر، با توجه به گنجانده شدن نام روسیه در این لیست، این اولین باری است که یکی از اعضای دائم شورای امنیت در آن لیست سیاه قرار گرفته است.
دوگانهسازی غرب از حقوق کودکان و حقوق بشر
تلاشها برای چشم پوشی از جنایات رژیم صهیونیستی در حالی است که بر اساس گزارش ها، نظامیان صهیونیست از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ بیش از ۶ هزار و ۷۰۰ کودک فلسطینی را به شهادت رسانده و یا مجروح کردهاند. همچنین، از آغاز سال ۲۰۲۳ تاکنون نیروهای صهیونیست دستکم ۱۵۸ فلسطینی را به شهادت رساندهاند که از این تعداد ۲۶ نفر کودکان هستند. وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین سال گذشته اعلام کرد، رژیم صهیونیستی بیش از ۵۲ کودک فلسطینی را از آغاز سال 2022 جاری میلادی تا ماه نوامبر به شهادت رسانده است که این آمار با آمار گزارش شده در لیست شرم برابری نمیکند. البته از زمان روی کار آمدن رژیم همواره مقامات و محافل سیاسی در غرب ضمن انکار جنایات رژیم صهیونیستی، از آن حمایت لفظی و عملی کردهاند.
تناقضات حقوق بشر در سازمان ملل در حالی اتفاق افتاده که حملات نظامیان اسرائیل طی چند ماه اخیر به مناطق مختلف سرزمینهای اشغالی و کرانه باختری تشدید شده است. با روی کار آمدن کابینه افراطی نتانیاهو، دایره جنایت علیه فلسطینیان تنگتر شده و رژیم سعی میکند تهدیدات خود را از جهات مختلف عملی کند. از این رو، به دست آوردن مشروعیت از طریق نهادها و سازمان بینالمللی یکی از روشهای این رژیم برای استمرار جنایات خود است.
موضع سازمان ملل نیز حکایت از چراغ سبز این سازمان بر کودک کشی و یا به تعبیری بهتر، نسل کشی در سرزمینهای اشغالی دارد. علاوه بر آن، غرب به صراحت اعلام میکند که حامی مستقیم اقدامات ضد انسانی رژیم در قبال مردم فلسطین بوده و آن را لازم الاجرا میداند.
این لیست نمونه عینی از برخورد دوگانه در قبال حقوق کودکان و در بردارنده روندهای سیاسی قدرتهای سلطه گر در جهان است.
ریشه چنین اقداماتی به تعریف غرب ناشی از تروریسم و حقوق بشر و انتفاع آنها از این نامگذاری است. بر این اساس، اگر جنایتی منافع آنها را تأمین کند تنها به نام یک حادثه ختم میشود و اگر رفتاری در جهت مخالف منافع آنها باشد، تحت نام تروریسم عنوان میشود. آنها معتقدند که تروریسم خوب و بد وجود دارد، به معنایی تروریسم خوب، همسو با منافع غرب است ولی اگر تروریسم علیه منافع باشد، بد خواهد بود.
استفاده ابزاری از عنوان حقوق بشر، یکی از رویکردهای مهم غرب به منظور هموار کردن مسیر نفوذ و مداخله در مناقشات و تنازعات جهانی به بهانه مهار و مبارزه با تروریسم است. همچنین، دستاویزی است که نه تنها میتوان از آن برای فرار از اتهامات بهره برد، بلکه میتوان آن را تبدیل به ابزاری علیه دشمنان کرد. ارسال تصاویر جنایتکارانه از کشورها و سازمانهای هدف، اساساً به مغلطه انداختن افکارعمومی جهان و پیشبرد اهداف آنها منتهی میگردد.