صفحات
شماره هشت هزار و دویست و یازده - ۲۹ خرداد ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و دویست و یازده - ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - صفحه ۱۰

گام نزولی شاخص بورس در معاملات هفتگی

28 درصد نمادها افزایش قیمت داشتند و 84 نماد در صف خرید بود

شاخص کل بورس در دومین روز از معاملات هفته آخر خردادماه حدود 19 هزار و 900 واحد دیگر کاهش ارتفاع داد و به محدوده 2 میلیون و 162 هزار واحد بازگشت. در جریان معاملات دیروز، معاملات سهام بار دیگر با فشار عرضه سهامداران حقیقی روبه‌رو شد تا 532 نماد از مجموع نمادهای معامله شده در بازار به رنگ قرمز درآیند. این موضوع درحالی بود که تنها 214 نماد (28 درصد از کل بازار) توانستند معاملات دیروز را با افزایش قیمت به پایان رسانند و شاخص‌ها به تبعیت از اکثریت نمادها قرمز شدند. نکته قابل توجه در معاملات دیروز این بود که با وجود برتری تعداد نمادهای قرمز در مقابل نمادهای سبز رنگ، تعداد صف‌های خرید از صف‌های فروش بیشتر بود و این موضوع نشان می‌دهد در برخی از سهام ارزنده بازار همچنان جریان تقاضا قدرتمند است. آمار نشان می‌دهد در پایان معاملات دیروز 84 نماد در صف خرید و 75 نماد در صف فروش به کار خود پایان دادند.
 
نماگرهای بازار
روز یکشنبه، شاخص هم‌وزن با ۱۱ هزار و ۲ واحد کاهش به ۷۳۲ هزار و ۶۵۷ واحد و شاخص قیمت با ۶ هزار و ۳۹۷ واحد افت به ۴۲۶ هزار و ۲۷ واحد رسید.
در معاملات بورس تهران، بیش از ۹ میلیارد و ۳۸۰ میلیون سهم، حق‌تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۶۶ هزار و ۴۵۶ میلیارد ریال معامله شد.
معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با ۴۴۲ واحد، نفت و گاز پتروشیمی تأمین (تاپیکو) با ۲۷۵ واحد، تراکتورسازی ایران (تایرا) با ۱۹۱ واحد، صنایع شیمیایی ایران (شیران) با ۱۵۷ واحد و پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با ۱۰۹ واحد تأثیر مثبت بر شاخص بورس داشتند.
در مقابل ایران خودرو (خودرو) با یک هزار و ۱۷۹ واحد، بانک ملت (وبملت) با یک هزار و ۱۴۹ واحد، توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) با یک هزار و ۱۴۰ واحد، مخابرات ایران (اخابر) با ۹۲۸ واحد و فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با ۸۶۸ واحد تأثیر منفی بر شاخص بورس داشتند.
بر پایه این گزارش، بانک ملت (وبملت)، سایپا (خساپا)، گسترش سرمایه‌گذاری ایران خودرو (خگستر)، ایران خودرو (خودرو)، ایران تایر (پتایر)، ملی کشت و صنعت و دامپروری پارس (زپارس) و بهساز کاشنه تهران (ثبهساز) در نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند.
گروه خودرو هم در معاملات دیروز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه یک میلیارد و ۵۴۰ میلیون برگه سهم به ارزش ۶ هزار و ۸۵۱ میلیارد ریال داد و ستد شد.
 
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز دیروز ۳۹۲ واحد کاهش داشت و به ۲۷ هزار و ۵۶۵ واحد رسید.
در این بازار بیش از پنج میلیارد و ۵۲۳ میلیون برگه سهم و اوراق مالی داد و ستد شد و تعداد دفعات معاملات دیروز فرابورس بیش از ۷۲۴ هزار و ۶۲۰ نوبت بود.
پویا زرکان آق دره (فزر)، بهار رز عالیس چناران (عالیس)، مدیریت انرژی امید تابان هور (وهور)، صنایع گلدیران (گلدیرا) و توکاریل (توریل) تأثیر مثبت بر شاخص فرابورس داشتند.
در مقابل سرمایه‌گذاری مالی سپهر صادرات (وسپهر)، ایران خودرو دیزل (خاور)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، گروه انتخاب الکترونیک آرمان (انتخاب)، آهن و فولاد غدیر ایرانیان (فغدیر)، بانک دی (دی)، پلیمر آریاساسول (آریا) و صنعتی مینو (غصینو) با تأثیر منفی بر این شاخص همراه بودند.

 

جستجو
آرشیو تاریخی