دو رسانه رژیم صهیونیستی درباره ضعف دفاعی ارتش این رژیم هشدار دادند

خانه شیشه‌ای

نظامی رژیم صهیونیستی در حال اشک ریختن برای همکار خود که در مرز با مصر کشته شده است

حسین فاطمی
خبرنگار

گزارش های دو نشریه اسرائیلی حاکی از آن است، ناظران و تحلیلگران داخلی رژیم صهیونیستی نسبت به قدرت دفاعی این رژیم با تردید نگاه کرده و آن را دچار خلل و ضعف فراوان برآورد کرده‌اند.
روزنامه صهیونیستی معاریو در گزارشی با اشاره به حمله محمد صلاح (سرباز مصری) که در آن سه نظامی صهیونیست کشته شدند، این رویداد را حاکی از شکست‌های عمیق و نگران کننده در سیستم دفاعی این رژیم خواند. بنابر گزارش خبرگزاری سما فلسطین، روزنامه اسرائیلی «معاریو» در تحلیل خود خاطرنشان کرده است: «ارتش اسرائیل وظیفه انجام تحقیقات جامع و ارائه نتایج به صورت شفاف به افکار عمومی را دارد اما این به آن معنا نیست که یک نقص آشکار در پشت این تحقیقات کشف شده است.»
این روزنامه عبری در این تحلیل تأکید کرده است، عدم مدیریت خطرات، رعایت نکردن رویه‌ها و دستورات و عدم انضباط عملیاتی منجر به حمله به مرز در مصر شد که در آن سه نظامی اسرائیلی کشته شدند. این روزنامه با اشاره به اینکه سخت‌ترین احساس ناشی از نتایج تحقیقات شکست است، خاطرنشان کرد: «در بسیاری از مقاطع می‌شد از وقوع حملات جلوگیری کرد و یا خسارت را به حداقل ممکن کاهش داد.» این نشریه صهیونیستی سپس به مواردی که باعث ناتوانی دفاعی این رژیم در مرز خود با مصر شده، پرداخته و نوشته است: «از جمله این کاستی‌ها می‌توان به بازکردن حصار مرزی توسط سرباز مصری بدون اینکه کسی از سیستم امنیتی اسرائیل اطلاعی داشته باشد، اشاره کرد و علت آن نیز این بوده است که فرماندهان، سربازان و ناظران منطقه نیز از این موضوع اطلاعی نداشتند.» عدم رعایت دستورات رهبران و تحلیل نادرست علائم مزاحم قبل و بعد از یورش سربازان مصری نیز یکی دیگر از دلایل ضعف دفاعی ارتش رژیم صهیونیستی از سوی معاریو دانسته شده است. این روزنامه در پایان تأکید کرده: «اشتباهات نظامی منجر به انباشت تصمیمات اشتباه و در نهایت منجر به فروپاشی سیستم دفاعی در منطقه مرزی با مصر شده است.»
 
تونل‌های حزب الله
به موازات آنچه معاریو از ضعف سیستم دفاعی رژیم صهیونیستی گفته است، دیگر منابع عبری هم اعلام کردند که حزب‌الله لبنان در حال افزایش قدرت زیرزمینی خود است و از طریق تونل‌ها می‌تواند شهرک‌های صهیونیستی را ویران کند. آنطور که خبرگزاری سما به نقل از مرکز پژوهش‌های صهیونیستی «علْما» گزارش داده است، «حزب‌الله لبنان قدرت و امکانات زیرزمینی خود را که تونل‌های زیادی را شامل می‌شود افزایش داده است؛ تونل‌هایی که در نزدیکی مرزهای سرزمین‌های اشغالی سال ۱۹۴۸ قرار دارند.»
در ادامه این گزارش آمده، «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان به دنبال اقدامات غافلگیرکننده برای رژیم صهیونیستی در نبردهای پیش رو است؛ از جمله این غافلگیری‌ها، حفر تونل در زیر شهرک‌های صهیونیستی یا مراکز امنیتی و انفجار آنها است که می‌تواند خسارت‌ها و آسیب‌های سنگینی وارد کند. گزارش مذکور اشاره دارد که با توجه به قدرت بمب‌های حزب‌الله و موقعیت آنها در زیر زمین، انفجار آنها آثار ویرانگری مانند زلزله به دنبال خواهد داشت، بنابراین می‌توانند شهرک‌های صهیونیستی و تأسیسات امنیتی را ویران کنند.
در بخشی از این گزارش قید شده که اطلاعات دقیقی درخصوص این تونل‌ها در دست رژیم صهیونیستی نیست، اما بعید نیست که حزب‌الله برای جنگ آینده چنین قدرت‌های ویرانگری داشته باشد. این مرکز پژوهشی صهیونیستی همچنین آورده که چنین تونل‌هایی می‌تواند به نیروهای ویژه «رضوان» حزب‌الله کمک کند تا مناطق و شهرک‌های صهیونیستی در منطقه «الجلیل» در شمال فلسطین اشغالی را به کنترل خود در آورد.
 
صهیونیست‌ها نگران‌تر از همیشه
در حالی که کارشناسان بر این باورند پس از انجام عملیات مصر، رژیم صهیونیستی که در نقاط مختلف با بحران دست و پنجه نرم می‌کند، دچار خستگی و نوعی سردرگمی بیش از حد شده است؛ مقامات امنیتی، نظامی و دفاعی این رژیم دچار نگرانی‌های جدی نسبت به افول توان بازدارندگی و توازن قوای خود شده‌اند. در واقع حمله در مرز مشترک مصر و سرزمین‌های اشغالی عملاً یک غافلگیری امنیتی برای صهیونیست‌ها بود، چرا که تل‌آویو انتظار تهدید امنیتی در این بُعد به‌واسطه روابطش با قاهره را نداشت. این نکته نشان از این دارد که فرسایش مداوم در تمام عرصه‌های سیاسی، دیپلماتیک و امنیتی، عملاً بدنه دفاعی صهیونیست‌ها را به سطحی از استیصال رسانده که قادر به پیش‌بینی تحولات نیستند. در عین حال به دلیل آنکه رژیم صهیونیستی به‌خصوص بعد از بازگشت بنیامین نتانیاهو به قدرت با بحران‌های تقریباً بی‌سابقه‌ای در دستگاه‌های نظامی و امنیتی روبه‌رو است، دیگر توان کنترل و مدیریت حوادث داخلی و مناطق اشغالی سال 67 و اطراف آن و حتی مرزهای 1948 را هم از دست داده است.
با در نظر گرفتن این نکات، تل‌آویو به از دست دادن زمام امور و توانایی قدرت بازدارندگی خود اذعان کامل دارد؛ تا جایی که اخیراً «اسحاق بریک»، ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی تأکید کرد که این رژیم امکاناتی برای جنگ منطقه‌ای ایجاد نکرده است. وی همچنین نسبت به تنش‌های احتمالی در جبهه شمالی سرزمین‌های اشغالی با لبنان و مشخصاً در مقابل حزب‌الله لبنان هشدار داد و تأکید کرد که رژیم صهیونیستی نسبت به اقدامات بی‌سابقه سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان نگرانی‌های زیادی دارد. بریک گفت که اظهارات اخیر «هرتزی هالوی»، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی نیز نشان می‌دهد اتفاقاتی در حال رخ دادن است که ثابت می‌کند ارتش رژیم صهیونیستی ترس ‌و نگرانی زیادی از اقدامات سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله دارد. به گفته وی، این ارتش در حال حاضر آمادگی جنگ ندارد و اگر چنین اتفاقی رخ دهد، روزانه هزاران موشک به سوی اهداف صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی شلیک خواهد شد و آنها را به آتش خواهد کشید.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و ده
 - شماره هشت هزار و دویست و ده - ۲۸ خرداد ۱۴۰۲