آیتالله رئیسی در جریان سفر 5 روزه به حیاط خلوت امریکا، وارد کاراکاس شد
خیز تجاری ایران در امریکای لاتین
رئیس جمهور در حالی شب گذشته وارد ونزوئلا شد که بامداد دیروز در صدر هیأتی سیاسی و اقتصادی و در راستای تقویت روابط با کشورهای دوست و همسو، عازم منطقه امریکای لاتین شده بود تا با مقامات ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا دیدار کند؛ کاراکاس اولین مقصد سفر پنج روزه آیتالله رئیسی است. به گزارش ایرنا، آیتالله رئیسی در سومین سفر خارجی خود در سال ۱۴۰۲ بامداد دوشنبه - ۲۲ خرداد - با بدرقه معاون اول و برخی دیگر از مسئولان، تهران را به مقصد منطقه امریکای لاتین ترک کرده است. این سیزدهمین سفر خارجی آیتالله رئیسی در ۲۱ ماه اخیر است. حسین امیرعبداللهیان وزیرامور خارجه، غلامحسین اسماعیلی رئیس دفتر رئیس جمهور، جواد اوجی وزیر نفت، محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، بهرام عین اللهی وزیر بهداشت و محمد جمشیدی معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور از جمله همراهان آیتالله رئیسی در این سفر هستند.
در سفر آیتالله رئیسی به کشورهای ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا با هدف ارتقای سطح روابط و گسترش تعاملات، اسناد همکاری در حوزههای مختلف بین مقامات ایرانی و این سه کشور به امضا میرسد. نشست با تجار و فعالان اقتصادی بومی و ایرانی از دیگر برنامه سفر پنج روزه رئیس جمهور به این منطقه خواهد بود.
ارتباط راهبردی ایران با کشورهای مستقل امریکای لاتین
رئیس جمهور صبح دوشنبه پیش از عزیمت به ونزوئلا، با بیان اینکه این سفر به دعوت رسمی رؤسای جمهور ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا انجام میشود، گفت: امروز عمده کشورهای منطقه امریکای لاتین کشورهایی هستند که میخواهند مستقل زندگی کنند و روحیه آزادیخواهی، استقلالطلبی و مقاومت در مقابل نظام سلطه وجه مشترک کشورهایی است که در این منطقه با جمهوری اسلامی ایران ارتباط خوبی دارند.
رئیس جمهور ارتباط بین ایران و کشورهای مستقل در امریکای لاتین را ارتباطی راهبردی توصیف و تصریح کرد: موضع مشترک جمهوری اسلامی ایران و 3 کشور ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا، ایستادگی در مقابل نظام سلطه و مقابله با یکجانبهگرایی است.
توسعه مطلوب تعاملات
آیتالله رئیسی با بیان اینکه در سالهای گذشته همواره روابط خوبی میان ما با این کشورها برقرار بوده است، افزود: ایران علاوه بر روابط دوستانه سیاسی، اقتصادی و تجاری با ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا، در عرصه انرژی نیز با این کشورها همکاریهای خوبی داشته و در 2 سال گذشته تعاملات فیمابین در حوزههای صنعتی، کشاورزی، علمی و فناوری و پزشکی و درمانی نیز به شکل مطلوبی توسعه یافته است.
صدور خدمات فنی و مهندسی
رئیس جمهور صدور خدمات فنی و مهندسی را نیز از دیگر زمینههای همکاری میان ایران و این 3 کشور برشمرد و اظهار داشت: این کشورها و البته کشورهای همسایه و دیگر کشورهای دوست و همسو با ایران همواره نسبت به بهرهگیری از توانمندیهای ایران در زمینه فنی و مهندسی اظهار علاقهمندی، تمایل و رضایت کردهاند.
دکتر رئیسی با بیان اینکه کشورهای منطقه امریکای لاتین از ظرفیتهای متنوع و متعددی برخوردارند، خاطرنشان کرد: در جمهوری اسلامی ایران نیز به برکت انقلاب اسلامی و به برکت مردم، ظرفیتهای خوبی وجود دارد که تبادل آنها میتواند در گسترش و تقویت روابط و همکاریها با کشورهای منطقه امریکای لاتین و دیگر کشورهای همسایه، دوست و همسو مؤثر باشد و تعاملات بینالمللی میان این کشورها را نیز تقویت کند.
رئیس جمهور اظهار امیدواری کرد که با توجه به رویکرد تقویت روابط با کشورهای همسایه، دوست و همسو در دولت سیزدهم، رایزنیها و امضای تفاهمنامهها در این سفرها، نقطه عطف و گام مؤثری در جهت ارتقای سطح روابط با این 3 کشور منطقه امریکای لاتین باشد.