«شکف» در معرض انحلال قرار گرفت

انباشت بدهی های بانکی و مالیاتی ؛ ریشه اصلی مشکلات ۱۰ سال گذشته «داروگر» و زیرمجموعه های آن بوده است

شرکت کف که در بازار محصولات بهداشتی و شوینده با برند داروگر شناخته می‌شود و سهام شرکت‌های آشنایی مانند تولی‌پرس نیز در مالکیت این شرکت قرار دارد، طی روزهای گذشته با ثبت بیش از 661 میلیارد تومان زیان انباشته، اعلام کرد که فعالیت‌های خود را متوقف کرده است تا خبر پایان کار این برند صد ساله به عنوان یکی از پر بحث‌ترین اخبار این روزهای رسانه‌های اجتماعی لقب بگیرد.
براساس اعلام چندین باره مدیران شرکت کف که در گزارش هیأت مدیره در سایت کدال انعکاس یافته است، شرکت کف و برندهای زیرمجموعه آن در 10 سال گذشته از جانب بدهی‌های مالیاتی با چالش‌های بسیار زیادی روبه‌رو بوده این موضوع از طرف مدیران به عنوان عامل اصلی کاهش تولیدات و افزایش زیان شرکت اعلام شده است.
براساس اظهارات سال‌های گذشته مدیران «شکف»، برخی محدودیت‌ها باعث شد تا این شرکت حتی نتواند حساب بانکی داشته باشد و اعتبارات موردنیاز خود را از سیستم بانکی تأمین کند.
مسأله قابل توجه دیگر، انباشت بدهی‌های بانکی ایجاد شده در زمان مدیریت سابق است؛ بدهی‌هایی که غالباً بدون رعایت الزامات بانک مرکزی و مصوبات شورای پول و اعتبار و با نرخ‌های غیرقانونی توسط مدیران وقت اخذ شده و به همین جهت به‌صورت غیرعادی متورم شده است که اقدامات لازم جهت ابطال اجرائیه‌های صادره و تعدیل بدهی‌های بانکی به عمل آمده است.

مشکلات عمده در صورت‌های مالی«شکف»
بررسی صورت‌های مالی این شرکت نشان می‌دهد، طی سال‌های گذشته وضعیت درآمدی و مالکیت دارایی‌های شرکت از شفافیت مناسبی برخوردار نبوده و مدیران نتوانستند در زمینه شفافیت مالی و تعیین تکلیف دارایی‌های خود عملکرد مناسبی از خود نشان دهند.
آن‌گونه که حسابرس مستقل درخصوص صورت‌های مالی تلفیقی شرکت برای سال 1400 اظهار داشته است: این شرکت نتوانسته امکان اخذ تسهیلات از سیستم بانکی را ایجاد کند که عامل مهم آن هزینه‌های مالی قابل ملاحظه از بابت سود تضمین شده و جرائم دیرکرد اقساط معوق شرکت بوده است.
براساس گزارش حسابرسی، برخلاف استاندارد‌های حسابداری، علی‌رغم تعلق بیش از 81 درصد سهام شرکت صنایع بسته‌بندی البرز و 99 درصد سهام شرکت تجاری پایور ایران به واحد مورد رسیدگی، اقلام صورت‌های مالی مذکور و نتایج عملکرد آنها در صورت‌های مالی تلفیقی گروه تنظیم نشده است. همچنین با توجه به تعلق بیش از 34 درصد سهام شرکت پاکینه شوی، 20 درصد سهام شرکت تولی‌پرس 2010 تاجیکستان و 30 درصد سهام کیوان نسبت به انعکاس سرمایه‌گذاری‌های مذکور به روش ارزش ویژه در صورت‌های مالی تلفیقی شرکت اقدامی صورت نگرفته است.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و صد و نود و هشت
 - شماره هشت هزار و صد و نود و هشت - ۱۰ خرداد ۱۴۰۲