در حافظه موقت ذخیره شد...
روایت دیدهنشده جنگ در نمایشگاه «آن پنج نفر»
این عکس ماندگار که این روزها روی پوستر یک نمایشگاه عکس نشسته است، علاقهمندان را به تماشای حداقل 100 عکس مشابه دعوت میکند. نمایشگاه عکس «آن پنج نفر» همانطور که از عنوانش برمیآید، روایت پنج عکاس از وقایع انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و جنگ بوسنی است.
علاوه بر عکسهای بهرام محمدیفر که این تصویر را جاودانه کرده است، دیگر عکسهای این نمایشگاه توسط شهید محسن چوبدار، شهید ابراهیم اصغرزاده، مرحوم قربان خلیلی و مرحومه مریم کاظمزاده عکاسی شده است.
اگر چه بخش قابل توجهی از این عکسها به وقایع جنگ میپردازند و از دل جنگ بیرون آمدهاند اما آثار این نمایشگاه صرفاً به جنگ نمیپردازند و به گفتمان انقلاب اسلامی به صورت تألیفی پرداخته شده است. ویژگی خاص این عکسها نگاه متفاوت عکاسان است که گرچه به لحاظ زمانی و مکانی متفاوت از هم هستند اما در کنار هم قرار گرفتن آنها وسعت معنای بیشتری به گفتمان انقلاب داده است. آنطور که سیداحسان باقری مدیر خانه عکاسان ایران به مهر گفته، حدود ۱۰۰ فریم عکس در نمایشگاه «آن پنج نفر» به نمایش درآمده اما حدود ۳۰ عکس که قابلیت فروش داشتند، برای فروش گذاشته شده است. رنج قیمتی آثار نیز از ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان است. قطع تابلوها در نمایشگاه بر اساس طراحی نمایشگاه در نظر گرفته شده است اما عکسهایی که به فروش میرسند در قطع ۱۰۰ در ۷۰ است که روی کاغذ با ماندگاری ۷۰ سال چاپ میشود و قاب شیشهای خواهد داشت.عکسهای به نمایش درآمده در این نمایشگاه مربوط به موضوع و دورهای است که میتوان به آنها نگاه گنجینهای داشت و آنطور که محمدحسین حیدری مدیر انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه عنوان میکند، «آن پنج نفر» گنجینهای تصویری از تاریخ انقلاب اسلامی است: «هر کدام از عکاسان آثار حاضر در این نمایشگاه، گنجینه تصویری بسیار غنی از تاریخ انقلاب اسلامی را در خود دارند و آثار گرانبهایی را خلق کردهاند.» نمایشگاه عکس «آن پنج نفر» که عصر دوشنبه یکم خرداد ۱۴۰۲ با حضور محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی و جمعی از علاقهمندان به عکسهای دوران انقلاب و دفاع مقدس در گالری خانه عکاسان ایران افتتاح شد، تا ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۰ الی ۱۹ و در روزهای پنجشنبه و جمعه از ساعت ۱۵ الی ۱۹ در گالری خانه عکاسان ایران، واقع در حوزه هنری انقلاب اسلامی، خیابان سمیه تقاطع خیابان حافظ، میزبان چشمان علاقهمندان است.