ناوگروه ۸۶ در آستانه بازگشت به وطن
ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش در مسیر بازگشت از طولانیترین مأموریت دریانوردی تاریخ ایران و پس از عبور از آبهای پنج قاره جهان روز گذشته در بندر صلاله کشور عمان پهلو گرفت. مأموریت ناوشکن تمام ایرانی دنا و ناوبندر مکران که در کنار یکدیگر به نام ناوگروه 360 نیز شناخته میشوند در پی دستور فرماندهی کل قوا به منظور لزوم حضور در آبهای بینالمللی و نشان دادن توانمندی و اقتدار نیروهای مسلح رقم خورد. ناوگروه 86 در حالی در آستانه بازگشت به آغوش وطن هستند که در مأموریت تاریخی خود با طی 63 هزار کیلومتر مسیر دریایی و پیمودن دور کره زمین، نه تنها قدرت و اقتدار دریایی جمهوری اسلامی ایران را به نمایش گذاشت که پیامآور صلح و دوستی شد و در جهت توسعه و تقویت دیپلماسی دفاعی کشور عمل کرد. این ناوگروه ۲۹ شهریور سال ۱۴۰۱ پس از آغاز مأموریت خود از مبدأ بندرعباس در نخستین ایستگاه در بندر بمبئی هند توقف کرد و سپس با عبور از خلیج بنگال و تنگه مالاگا در جاکارتا پایتخت اندونزی پهلو گرفت.
عبور از بیشترین عرض اقیانوس آرام
به گزارش تسنیم، پس از آن ناوگروه با ادامه مسیر به سمت دریای جاوه و عبور از تنگه مکاسار و دریای سلبس، برای نخستین بار در تاریخ دریانوردی نظامی ایران پا به عرصه وسیع و پهناور اقیانوس آرام گذاشت و با عبور از بیشترین عرض اقیانوس آرام و گذر از کنار جزایر میکرونزی و پولینزی به سمت تنگه ماژلان در جنوب قاره امریکا حرکت کرد و با عبور از این تنگه وارد اقیانوس اطلس جنوبی شد و سپس با حرکت به سمت شمال و عبور از سواحل شیلی، آرژانتین، اروگوئه و برزیل، نهایتاً در بندر ریودوژانیروی برزیل پهلوگیری کرد که این پهلوگیری مصادف با یکصدوبیستمین سالگرد برقراری روابط ایران و برزیل بود. با وجود این طلاییترین نقطه این مأموریت حضور نظامی ایران در نزدیکی مرزهای امریکا و حضور در کانال پاناما بود که به یکی از خبرسازترین رویدادها در جریان مأموریت ناوگروه 86 تبدیل شد و واکنش مقامات امریکایی را برانگیخت. با این حال حرکت مقتدرانه ناوگروه ایرانی بر اساس قوانین بینالمللی سبب شد نتوانند خللی در مسیر حرکت آن ایجاد کنند.
ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش پس از توقف چند روزه در ریودوژانیرو، با عبور از عرض اقیانوس اطلس در شهر کیپتاون آفریقای جنوبی پهلوگیری و در این شهر نیز چند روزی توقف کرد و پس از آن طی یک دریانوردی حدوداً ۴۰ روزه، هماکنون در بندر صلاله عمان پهلوگیری کرده است. دریادلان ایرانی پس از جدا شدن از اسکله صلاله به سمت کشورمان حرکت خواهند کرد تا نهایتاً با طی حدود ۲ هزار کیلومتر مسیر باقیمانده در بندرعباس پهلوگیری کنند.