ثبات و آرامش به بازار مرغ برگشت
با افزایش ۴۵ درصدی جوجه ریزی مرغداران و اصلاح قیمت آن بازار این کالای اساسی متعادل شده است
امین محمودی
خبرنگار
سرانجام پس از اصلاح قیمت مرغ و رسیدن آن به 73 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم شاهد آن هستیم که بازار این کالای اساسی در وضعیت باثباتی قرار گرفته و مردم هیچگونه مشکلی در تأمین آن ندارند.
بازار مرغ متعادل شد
به طوری که حالا از قیمتهای نجومی این محصول اساسی در بازار خبری نیست و آنطور که سید محمد آقامیری، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرده با تدابیر و برنامهریزیهای این وزارتخانه هماکنون بازار گوشت مرغ در مسیر تعادل در حرکت است.
هماکنون نیز مشاهدات بازار نشان میدهد هم در میادین عرضه کالاهای اساسی و هم در خردهفروشیها مرغ با نرخ مصوب به فروش میرسد به طوری که در این رابطه مسعود امراللهی، مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: قیمت خرید مرغ زنده درب مرغداری به ۵۲ هزار تومان و قیمت گوشت مرغ برای مصرفکنندگان به ۷۳ هزار تومان با شرط ثابت بودن قیمت نهادهها در طول یک سال افزایش یافت.
از طرف دیگر عرضه گسترده گوشت مرغ منجمد با قیمت هر کیلوگرم 43 هزارتومان در فروشگاههای زنجیرهای و سایت بازرگام صورت گرفته تا بازار به ثبات کامل برسد.
افزایش جوجهریزی اردیبهشت ماه
همچنین با توجه به اصلاح قیمت مرغ متناسب با رشد قیمت نهادههای دامی طبیعتاً مرغداران از افزایش تولید و جوجهریزی استقبال کردند به طوری که در این خصوص محمدعلی کمالی گفت: بنابر آمار جوجهریزی فروردین و اردیبهشتماه به ترتیب ۳۰ و ۴۵ درصد نسبت به اسفندماه افزایش داشته که در نهایت اصلاح قیمت مرغ زنده و گوشت مرغ منجر به افزایش جوجهریزی شده است.
وی افزود: اگر اصلاح قیمت مرغ زنده و گوشت مرغ رخ نمیداد، مرغداران به ازای تولید هر کیلو مرغ ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان متضرر میشدند که ورشکستگی مرغداران و عدم جوجهریزی را در پی داشت.
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی گفت:برآوردها حاکی از آن است که در اردیبهشت هممیزان جوجهریزی به ۱۱۰ میلیون قطعه و خرداد به ۱۱۵ میلیون قطعه برسد که این میزان میتواند جوابگوی نیاز بازار باشد.
تولید 2.7 میلیون تن گوشت مرغ در کشور
تولید مرغ در سال گذشته به 2 میلیون و 650 هزار تن رسید و در بازار 10 میلیارد دلاری طیور سهمی 6 میلیارد دلاری دارد به همین دلیل میتوان گفت یکی از ارزشمندترین بازارهای بخش کشاورزی را مرغداران به خود اختصاص دادهاند، با این حال کارشناسان و فعالان این صنعت معتقدند در کشورمان ظرفیت تولید 3 میلیون تا 3 میلیون و 200 هزار تن گوشت مرغ نیز وجود دارد. گفتنی است به طور متوسط با جوجهریزی 110 تا 120 میلیون قطعهای در هر ماه میتوانیم شاهد تولید ۲۱۰ تا ۲۲۰ هزار تن گوشت مرغ در کشورمان باشیم.