در حافظه موقت ذخیره شد...
افزایش آمار پوسیدگی دندان و بیماریهای دندان و لثه
این عضو هیأت مدیره جامعه دندانپزشکی ایران در ادامه میافزاید: افزایش بیماریهای دندان و لثه نشاندهنده این است که مردم مراقبتهای بهداشتی را جدی نگرفتهاند یا آنطور که باید مراقبت از سلامت دهان و دندان انجام نشده است از سوی دیگر سیاست دولتها در جهت افزایش دانشکدههای دندانپزشکی و افزایش تربیت دندانپزشک به جهت کاهش بیماریهای دهان و دندان ناموفق بوده است. دولتها به جای آنکه روی افزایش دانشکدههای دندانپزشکی و تربیت دانشجو تمرکز کنند باید این هزینه را صرف آموزش بهداشت مردم کنند.
دکتر فراست ضمن انتقاد از نادیده گرفتن سیاست آموزش مراقبت و پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان در ادامه به پوشش بیمهای خدمات دندانپزشکی اشاره کرده و میافزاید: بیمهها نقش مهمی در درمان بموقع بیماریهای دهان و دندان دارند این در حالی است که به دلیل شرایط اقتصادی میزان مراجعات مردم برای دریافت خدمات دندان کاهش یافته است.او در ادامه تأکید میکند: در حالی که با مراجعه هر 6 ماه یکبار میتوان با هزینه و آسیب کمتر، دندان را درمان کرد اما به دلیل افزایش هزینهها مردم زمانی به دندانپزشک مراجعه میکنند که دندان به درد میرسد و باید با ایمپلنت یا پلاک محرک آن را جایگزین کرد برای همین نیز هزینههای درمان تکمیلی و ریشه به مراتب بیشتر از مراحل اولیه درمان است.دکتر فراست میگوید: مردم با مشاهده کوچکترین علائم جسمی به پزشک مراجعه میکنند و وضعیت سلامتشان را با انجام آزمایشهای تکمیلی کنترل میکنند اما در مورد بیماریهای دهان و دندان توجه چندانی نمیشود و تا زمانی که دندان درد نگرفته باشند به دندانپزشک مراجعه نمیکنند. اینها باعث میشود بیمار از لحاظ هزینه و زمان متحمل ضرر بیشتری شود.
او با بیان اینکه حفره دهان دروازه بدن است، عنوان میکند: بسیاری از بیماریهای سیستمیک تحت تأثیر بیماریهای دهان است وقتی فرد عفونت شدید لثه میگیرد این عفونت روی قلب و دستگاههای داخلی بدن تأثیر میگذارد. بنابراین مراجعه دیرهنگام به دندانپزشک و بیتوجهی به سلامت دهان و دندان مشکلات سیستمیک برای بیمار ایجاد میکند و هزینههای درمان بیماریهای دهان و دندان را بالا میبرد.