دیگهچهخبر؟
داعش و تروریسم، ناموس BBC فارسی
خبر اول اینکه،رسانه سلطنتی انگلیس در خلال گزارشی که دیروز درباره سفر رئیس جمهور به دمشق تهیه کرده بود، اقدامات داعش، النصره و دیگر گروهکهای تکفیری در منطقه را «خشونت» نامید و از به کار بردن واژه «تروریسم» درباره یک دهه جنگ و جنایت در سوریه، امتناع کرد. بیبیسی فارسی همچنین نوشت که ایران و روسیه «در جریان اعتراضات و سپس درگیریهای سوریه»، مهمترین حامی حکومت بشار اسد بودند.
این گزارش رسانه معاند BBC بخوبی عمق دشمنی دولت انگلیس با ایران و مردم منطقه غرب آسیا را نشان میدهد؛ آنجا که حتی جنایتکاران داعش صرفاً «طرف یک درگیری» خوانده شده و تروریسمی که منجر به کشته شدن 700 هزار نفر و آواره شدن 11 میلیون انسان شده است، از سوی رسانههای این دولت چنین خطاب میشوند. بیبیسی همواره سعی داشته داعش را تحت عنوان «دولت اسلامی» معرفی کند.
گفتنی است به اعتراف مقامات دولت امریکا از جمله دونالد ترامپ، داعش با هدایت سازمان جاسوسی امریکا CIA تأسیس و پشتیبانی شد تا پروژه تجزیه و تضعیف کشورهای اسلامی را از طریق تروریسم و جنگ پیش ببرد.
لازم به ذکر است، رسانه دولتی انگلیس حتی در گزارشهای اخیر خود درباره عوامل داعشی و حادثه خونبار حرم حضرت شاهچراغ در سال 1401 نیز از عنوان «تروریسم» امتناع کرده و آن را «حمله» نامیده بود.
مسأله «ارزش» است
نه «ارزشی»!
دست آخر اینکه، ماجرای شهادت جوان سبزواری در دفاع از نوامیس در برابر اراذل و اوباش همچنان سوژه داغ خبری در فضای مجازی است. استاندارد دوگانه در مواجهه با شهادت حافظان امنیت، غیرت و فرهنگ کشور و تأخیر برخی چهرههای رسانهای همراستا با جریان اخیر آشوب در محکوم کردن این جنایت، واکنشهای بسیاری را برانگیخته است. این تأخیر، زمانی رقم خورد که چهرههای رسانهای مذکور مطمئن شدند شهید الداغی، ظاهر مذهبی نداشته یا به تعبیر خودشان «ارزشی یا بسیجی» نبوده است.
در گعدههای فضای مجازی اما با استناد به ویدیویی از سخنان همسر شهید که گفته بود «مگر شهادت و نهی از منکر چه چیزی جز اقدام شهید الداغی است؟»، برخی به این حقیقت اشاره کردند که در ماجرای شهادت حمیدرضا الداغی و دیگر شهدایی که بهخاطر عمل به فریضه امر به معروف و نهی از منکر و در راه حفاظت از هویت دینی و ملی جان خود را ایثار کردند، مسأله «ارزش»ها و حفاظت از آنهاست و اساساً اختلاف نظرها در این باره رقم میخورد که عدهای حتی به ارزشهای اجتماعی و اهمیت آنها واقف نیستند. چه آنکه سالها پیش یک طلبه بسیجی به نام شهید علی خلیلی(و دهها شهید دیگر) نیز برای جلوگیری از آزار به یک دختر از سوی اشرار با چاقو مورد حمله قرار گرفت ولی برخی کوتهنظران به خاطر آنکه این شهید بسیجی و به تعبیرشان «ارزشی» بود، حادثه منجر به شهادتش را هیچگاه محکوم نکرده و ارزش ایثار او را بهخاطر استانداردهای باطل، نادیده گرفتند.
گفتنی است تعبیر «ارزشی» از جمله عناوینی است که طی سالهای اخیر از سوی جریانهای عمدتاً ضدانقلاب به دغدغهمندان ارزشهای دینی و ملی اطلاق شده است.