وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد
پیشبینی استقبال میلیونی از نمایشگاه کتاب تهران
گروه فرهنگی/ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از شرکت بیش از سههزار ناشر داخلی و خارجی در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در این دوره خبر داده است؛ حضوری که بنا بر پیشبینی وی بازدیدی 5 تا 7 میلیونی را رقم خواهد زد. به گفته محمدمهدی اسماعیلی، تاجیکستان میهمان ویژه سیوچهارمین دوره نمایشگاه کتاب است.
محمدمهدی اسماعیلی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیأت دولت با تبریک روز معلم و کارگر و گرامیداشت یاد و خاطره شهید مطهری گفت: «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هفته آینده سیوچهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را در محل مصلای تهران برپا میکند. این نمایشگاه بزرگترین جشنواره فرهنگی نهتنها در ایران بلکه در منطقه است و پیشبینی حضور بین ۵ تا ۷ میلیون بازدیدکننده را در این نمایشگاه ۱۰ روزه داریم.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد:« با همکاری بخشهای مختلف نظام یارانهای برای خرید کتاب برای اقشار مختلف اعم از دانشجویان، اساتید و طلاب پیشبینی شده است تا چتر یارانهای خرید کتاب افزایش یابد. در این دوره ۲۰۰ کتابفروشی از طریق سامانه مجازی در نمایشگاه کتاب مشارکت دارند که این رویداد جدیدی به حساب می آید.»
وی توضیح داد: «گاه در بحث فروش کتاب این اتفاق میافتاد مبنی بر اینکه زنجیره کتاب شامل کتابفروشها در سطح شهر با برگزاری نمایشگاه دچار ضرر میشوند.»اسماعیلی درباره ادغام برخی خبرگزاریها، خبری که از پیش اعلام شده بود نیز گفت:« در مورد ادغام خبرگزاریها هم این اقدام را از مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد شروع کردیم. در اولین گام اکنون خبرگزاری رضوی، شبستان و کتاب طبق همین سیاست در حال ادغام هستند.»
تجهیزات صنعت چاپ باید به دست توانمند جوانان خلاق ایران تولید شود
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ، ظهر روز چهارشنبه سیزدهم اردیبهشت ماه همزمان با هفته کارگر و در آستانه برگزاری سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران در حاشیه بازدید از چاپخانه کیمیای نقش الماس با اشاره به ارتقای سطح کمی و کیفی فعالیتهای صنعت چاپ کشور گفت: وزارت فرهنگ خود را موظف میداند چالشهای پیش روی صنعت چاپ کشور را در همفکری با اهالی این صنعت به طور کامل مرتفع کند.
وزیر فرهنگ با یادآوری نشست نوروزی خود با دستاندرکاران صنعت چاپ گفت: اهالی صنعت چاپ میتوانند با احصای آییننامهها و قوانین مورد نیاز و ارائه آن به دفتر چاپ و نشر معاونت فرهنگی، زمینه طرح مشکلات صنعت چاپ در کمیسیون فرهنگی دولت را فراهم کنند. اسماعیلی با بیان اینکه به آینده صنعت چاپ و نشر کشور امیدوار است، تأکید کرد: شرکتهای چاپ باید با بهرهگیری از مجموعههای دانش بنیان داخلی، وابستگی به خارج از کشور را به حداقل برسانند تا در نهایت، صفر تا صد این صنعت به دست توانمند جوانان خلاق ایرانی سپرده شود. از سوی دیگر برای تغییر نسلهای قبلی ماشینآلات صنعت چاپ کشور، گامهای اساسی برداشته خواهد شد.
وی در پایان به ارتقای شأن دبیرخانه شورای پاسداشت زبان و ادبیات فارسی با حضور معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ اشاره کرد و افزود: شورای پاسداشت زبان فارسی با جدیت پیگیر مصوبات جلسات شورا است که در این راستا تعامل و هماهنگی با نهادها و ارگانهای مختلف از اهمیت خاصی برخوردار است و در مجموع امیدواریم از این پس نمادهای هویتی و ملی در شهرها جلوه بیشتری داشته باشند.