ظرفیت صنعت پتروشیمی دو برابر می‌شود

توسعه چند ۱۰ برابری صنعت پتروشیمی نشان می‌دهد که اعمال تحریم‌ بر این صنعت یک شوخی است

مجید میرزاحیدری
خبرنگار

 

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: توسعه چند ۱۰ برابری صنعت پتروشیمی ایران در شرایط تحریم نشان می‌دهد که اعمال تحریم‌ بر صنعت پتروشیمی ایران یک شوخی است هر چند که ممکن است برای ما ایجاد زحمت کند. مرتضی شاهمیرزایی در چهاردهمین همایش بین‌المللی صنعت پتروشیمی ایران اظهار داشت: صنعت پتروشیمی ۱۰۰ درصد وابسته بود و مستشاران خارجی آن را اداره می‌کردند. کالاها و تجهیزات و دانش فنی و اجرای پروژه‌ها همه به طور کامل به خارج وابسته بود. تنوع محصولات ما به تعداد کمتر از انگشتان دست بود. تولیدات پتروشیمی قبل از انقلاب ۱.۵ میلیون تن بود و البته ظرفیت نصب شده کمی بیشتر بود. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: امروز ظرفیت نصب شده صنعت پتروشیمی ایران ۹۳ میلیون تن در سال است و با بیش از ۱۰۸ طرح زنجیره ارزش، به زودی در ۱۰ سال آینده به بیش از دو برابر ظرفیت فعلی دست خواهیم یافت.
وی عنوان کرد: توسعه چند ۱۰ برابری صنعت پتروشیمی ایران در شرایط تحریم نشان می‌دهد که اعمال تحریم‌ بر صنعت پتروشیمی ایران یک شوخی است، هر چند که ممکن است برای ما ایجاد زحمت کند.
شاهمیرزایی گفت: رهبر انقلاب بر رهایی از خام فروشی و توسعه زنجیره ارزش تأکید کرده‌اند. هم‌اکنون بیش از ۵۵۰ گرید از انواع محصولات شیمیایی و پلیمری تولید می‌شود. تا پایان دولت سیزدهم وابستگی ما به کاتالیست از بین خواهد رفت و همه را بومی‌سازی خواهیم کرد. همچنین حدود ۸۰ درصد از تجهیزات مورد نیاز را نیز بومی‌سازی کردیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: الان سایر کشورهای تحریم‌ شده در حال خرید تجهیزات و کاتالیست ایرانی هستند، نه یک تُن یا دو تن، بلکه صدها تن کاتالیست ایرانی صادر شده است.
شاهمیرزایی گفت: همه صادرکنندگان پتروشیمی حتماً باید تمامی ارز صادراتی خود را در داخل کشور عرضه کنند تا در تأمین کالاهای اساسی کشور مشکل ایجاد نشود. معاون وزیر نفت با اشاره به روند روبه رشد تولیدات صنایع نفت و گاز ایران در سال‌های گذشته، گفت: در برنامه هفتم توسعه میزان تولیدات پتروشیمی کشور به ۱۴۰ میلیون تن در سال افزایش می‌یابد.شمار مجتمع‌های پتروشیمی کشور نیز در این چشم انداز از ۷۰ به ۱۰۸ مجتمع می‌رسد.بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته این مجتمع‌های پتروشیمی در نوار مرزی کشور از شمال غرب تا جنوب شرق و مکران گسترده می‌شود.
ایجاد این واحدهای پتروشیمی نقش مؤثری در ایجاد اشتغال دارد و اولویت به کارگیری نیروی انسانی با جوانان بومی استان میزبان است.
شاهمیرزایی با اشاره به روند بومی سازی تجهیزات صنعت پتروشیمی کشور گفت: تا پایان دولت سیزدهم کاتالیست به عنوان یکی از نیازهای اصلی صنعت به طور کامل بومی‌سازی می‌شود.
با بومی‌سازی این تجهیزات، ۱۱۰ سال وابستگی ایران در این زمینه پایان می‌یابد و شاهد خودکفایی کشور در تأمین این نیاز اساسی خواهیم بود. شاهمیرزایی افزود: این جایگاه امروز به واسطه کشف و برداشت از میدان مشترک گازی اهمیت مضاعفی پیدا کرده و عسلویه را به عنوان پایتخت انرژی کشور مطرح کرده است. وی اضافه کرد: بخشی از گاز تولیدی این قطب انرژی نیاز صنایع و شبکه خانگی کشور را تأمین می‌کند و بخشی برای تولید محصولات پتروشیمی به عنوان خوراک به ده‌ها مجتمع مستقر در این منطقه تزریق می‌شود.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و صد و هفتاد و چهار
 - شماره هشت هزار و صد و هفتاد و چهار - ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲