صفحات
شماره هشت هزار و صد و هفتاد و سه - ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و صد و هفتاد و سه - ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ - صفحه ۱۶

زنگ‌هایی که بوی آماده باش می‌دهند

عملیات نفسگیردرارتفاعات صعب العبور

زهرا علی هاشمی/ آماده باش عادی‌ترین بخش زندگی آنهاست!هر لحظه و هرثانیه حتی موقع خواب و ناهار و شام زنگ‌ها که به صدا در می‌آیند یا خش خش بی‌سیم‌ها ناگهان قطع می‌شود و صدای اپراتور شنیده می‌شود یعنی باید به مأموریتی بروند و فرشته نجات شوند.مشخص نیست خودشان دراین عملیات چه سرنوشتی دارند مأموریتی بی‌بازگشت یا...
«جمعه 8 اردیبهشت ماه 1402، ساعت 9 و 50 دقیقه صبح بود که از طریق مرکز کنترل هماهنگی و عملیات جمعیت هلال احمر لرستان به پایگاه امداد و نجات بین شهری سلمان اطلاع دادند که مردی، در ارتفاع 2 هزار متری دچار آسیب دیدگی از مچ پا شده است.» اینها را یاسین عاقلی، نجاتگر جوان هلال احمر می‌گوید و تأکید می‌کند که حادثه دیده، در ارتفاعات شاه نشین، واقع در بروجرد و در نقطه‌ای که صعب‌العبور بوده، همراه با یک گروه هفت نفره گیرافتاده است.
او می‌افزاید: «بعد از اعلام این حادثه، تیم پایگاه سلمان سریعاً با یک آمبولانس به محل حادثه اعزام می‌شود که متشکل از سه نجاتگر است. این تیم بعد از مدتی، درخواست پشتیبانی می‌کند و یک تیم واکنش سریع از جمعیت هلال احمر بروجرد و یک تیم از هیأت کوهنوردی، به صحنه حادثه وارد می‌شوند.»
این نجاتگر می‌گوید: «فرد حادثه دیده، مردی 23 ساله و از افراد محلی آن منطقه بوده است که با گروه همراهش، برای طبیعت‌گردی به ارتفاعات رفته بودند. ساعت دو و نیم بعد از ظهر، اعضای تیم هلال احمر، به قله رسیدند و عملیات امداد و نجات را آغاز کردند. فرد مصدوم در دیواره کوه گیر افتاده و مچ پایش نیز شکسته بود. در واقع، موقعیت فرد در مکانی صعب العبور بود به گونه‌ای که امکان نداشت به صورت عادی به آن منطقه دست یافت. نجاتگران هلال احمر، ناچار شدند با کمک کارگاه، یعنی بستن طناب و پیدا کردن راهی برای پایین آمدن از کوه، مصدوم را از آن وضعیت خارج کنند.»
عاقلی، نجاتگر هلال احمر در تکمیل سخنانش می‌گوید: «مرد حادثه دیده، بشدت دچار ترس شده بود و اعضای تیم نجات، علاوه بر تثبیت فیزیکی مصدوم، به انجام حمایت‌های روانی نیز پرداختند. سرانجام مصدوم به پایین انتقال داده شد و تیم اورژانس، کارهای درمانی او را شروع کردند.»
این نجاتگر هلال احمر که 15 سالی می‌شود در این حرفه مشغول به فعالیت است، توصیه‌ای به طبیعت‌گردان می‌کند و می‌افزاید: «بهتر است هموطنانی که طبیعت‌گردی می‌کنند، دوره‌های امداد و نجات هلال احمر را سپری کنند. این دوره‌ها، چه در زمان حادثه برای خودشان و چه برای دیگری، مفید است. همچنین پیش از اعزام به منطقه‌ای که نسبت به آن آشنایی ندارند، حتماً راجع به آن پرس و جوکرده و مسیرها را بشناسند و وضعیت آب و هوا را بررسی کنند. همچنین اگر دچار مشکل شدند، با ندای امداد، یعنی شماره 112 تماس بگیرند و درخواست کمک کنند.»

 

جستجو
آرشیو تاریخی