ادعای جدید CNN و واشنگتن‌پست:

دسترسی هکرهای ایرانی به سامانه‌های امریکایی

اینجا ستون «ذره بین» است و ما با دقت بیشتری به جزئیات یک سوژه خبری پرداخته ایم:

رسانه‌های امریکایی مدعی شدند ارتش امریکا فهمیده است که یک گروه هکری ایرانی به وب‌سایتی که گزارش نتایج انتخابات ۲۰۲۰ ایالات‌متحده را منتشر می‌کرد، رخنه کرده است. به ادعای واشنگتن‌پست، هکر‌ها حمله‌ای علیه دستگاه‌های شمارش آرا انجام ندادند، اما می‌توانستند پیام‌های جعلی روی وب‌سایت منتشر کنند که اعتماد عمومی را خدشه‌دار می‌کرد؛ روندی که می‌توانست این تصور را ایجاد کند که آرا دستکاری شده است.
بر اساس این گزارش، این گروه هکری Pioneer kitten (بچه‌‌گربه پیشگام) نام دارد و عملیات آنها جدا از پروژه دیگری برای نفوذ در انتخابات امریکا بوده است که رأی‌دهندگان را درباره رأی‌ندادن به دونالد ترامپ تهدید می‌کرد.
سی‌ان‌ان نیز گزارش داده، سرلشکر ویلیام هارتمن، رئیس ستاد ملی فرماندهی سایبری ایالات متحده که در یک کنفرانس امنیت سایبری در سانفرانسیسکو حضور داشته، اعلام کرده «واحد هک تهاجمی و دفاعی ارتش امریکا» نفوذ ایران در حین مأموریت در فضای سایبری خارجی را کشف کرده است. هر چند این گزارش‌ها تأکید کرده‌اند که اقدامات صورت گرفته تغییری در آرای اخذ شده و نتایج نداشته است.
 
سابقه طولانی یک ادعا
اما این ادعا که با نزدیک شدن به انتخابات آتی ریاست جمهوری امریکا مطرح شده است، سابقه بلندی دارد. ترامپ در انتخابات پیشین امریکا ادعا کرد که ایران، روسیه و چین در این انتخابات دخالت کرده‌اند. بعد از آن در اسفند سال 99 دولت بایدن هم طی گزارشی ایران را در کنار روسیه به تلاش برای اثرگذاری در انتخابات ریاست جمهوری امریکا متهم کرد.
وزارت امنیت داخلی و دادگستری امریکا در گزارشی مدعی شدند که کمپین‌های هک گسترده روسیه و ایران علیه بخش‌های مختلف «امنیت چندین شبکه را که برخی از عملکردهای انتخاباتی را مدیریت می‌کردند به خطر انداخت»، «اما آنها تأثیر اساسی بر یکپارچگی داده‌های رأی‌دهندگان، توانایی رأی دادن، جدول‌بندی آرا، یا ارسال بموقع نتایج انتخابات نداشتند.»
 
تعیین جایزه برای هکرهای ادعایی
چند ماه بعد از این گزارش‌ها و در آبان سال 1400 وزارت خزانه‌داری امریکا از قرار گرفتن نام 6 شخص و یک نهاد ایرانی به بهانه تلاش برای اثرگذاری در انتخابات این کشور در فهرست تحریم‌ها خبر داد و برای ارائه اطلاعات درباره 2 جوان ایرانی حاضر در این لیست جایزه 10میلیون دلاری تعیین کرد. خزانه‌داری امریکا گفته بود، ایالات‌متحده نفوذهای سایبری توسط کنشگران تحت حمایت دولت‌ها، از جمله کنشگران ایرانی را شناسایی کرده که به دنبال ایجاد تفرقه و تضعیف اعتماد رأی‌دهندگان به روند انتخاباتی امریکا بودند و اقدام به انتشار اطلاعات جعلی در شبکه‌های اجتماعی کرده و ایمیل‌های تهدیدآمیز و ویدیوهای قلابی ارسال کردند.
بر اساس کیفرخواست ارائه شده توسط امریکا، 2 جوان ایرانی به داده‌های مربوط به ثبت‌نام رأی‌دهندگان از ۱۱ وب‌سایت دولتی دسترسی پیدا کردند و در یک مورد موفق شدند داده‌هایی را از یک وب‌سایت دولتی دانلود کنند که حاوی اطلاعاتی درباره ۱۰۰ هزار رأی‌دهنده ثبت‌شده بوده است.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و صد و هفتاد و یک
 - شماره هشت هزار و صد و هفتاد و یک - ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۲