اشتغال بیش از یک میلیون و 183 هزار مهارتآموز
سال گذشته در مراکز آموزشی دولتی 57 درصد و در آموزشگاههای آزاد 80 درصد از مهارتآموزان جذب بازار کار شدند
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در سال گذشته، بیش از یک میلیون و 183 هزار مهارتآموز به جمع شاغلان کشور افزوده شدند.
وی که روز گذشته خبرنگاران حوزه کار را به سازمان متبوعش برای ارائه گزارش یک سال اخیر خود به مناسبت هفته کارگر دعوت کرده بود، در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه ایران گفت: در سال گذشته 799 هزار نفر در مراکز دولتی آموزشهای مهارتی متناسب با نیاز بازار کار را دیدند که 455 هزار و 430 نفر جذب بازار کار شدند. به عبارتی این تعداد، 57 درصد از کل مهارتآموزان مراکز دولتی را شامل میشود.
حسینینیا به مراکز آموزشی غیردولتی نیز اشاره کرد و گفت که در این مراکز نیز 80 درصد مهارتآموزان مشغول به کار شدند. وی توضیح داد: در سال گذشته 910 هزار نفر در آموزشگاههای آزاد، دورههای آموزشی را فراگرفتند که تعداد 728 هزار نفر از آنها شاغل شدند.
در مجموع در سال 1401، یک میلیون و 183 هزار و 430 مهارتآموز که در مراکز دولتی و غیردولتی دورههای مهارتی را فرا گرفتند، بر تعداد شاغلان کشور افزوده شدند. این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد که در سال گذشته 910 هزار نفر در مراکز آموزشی غیردولتی دورههای آموزشی را فرا گرفتند که نسبت به سال 1400، با رشدی برابر با 73 درصدی مواجه شدند. در مراکز دولتی نیز 799 هزار نفر مهارتهای متناسب با بازار کار را آموزش دیدند که نسبت به سال 1400، 33 درصد افزایش داشتند.
بنا به گفته رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای، برای سال 1402، آموزش 910 هزار مهارتآموز در مراکز دولتی در نظر گرفته شده است و برآورد شده که در آموزشگاههای آزاد یک میلیون و 200 هزار نفر مهارتهای متناسب با بازار کار را فرا بگیرند.
مهارتآموزی 20 میلیون نفر
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در بخشی از نشست خود به موضوع نهضت ملی مهارتآموزی پرداخت و گفت: این سازمان خود را مکلف کرده است که برپایه برنامه نهضت ملی مهارتآموزی ۲۶ میلیون نفر جمعیت فعال کشور، برای ۲۰ میلیون نفر در پنج سال (یعنی سالی چهار میلیون نفر) بستری را فراهم کند که آموزشهای لازم را متناسب با نیاز بازار کار فرا بگیرند. بنا به گفته حسینی نیا، برای اجرای طرح نهضت ملی مهارتآموزی به اعتباری معادل ۴۰ همت نیاز هست که بخشی از طریق مولدسازی داراییها، تجهیزات کارخانهها و کمک خیرین، تأمین میشود و بخشی دیگر نیز با تفاهمنامههای صورت گرفته با شرکتهای شستا، نفت، گاز، شهرکهای صنعتی و اتاق اصناف کشور طرح آموزش در محیط واقعی کار و جوار کارگاهی در آنها پوشش داده میشود.