دیگهچهخبر؟
وداع با پیکر مطهر شهید
«جانی بت اوشانا»
خبر اول اینکه،مراسم وداع با پیکر مطهر شهید تازه تفحص شده آشوری «جانی بت اوشانا» روز گذشته با حضور جمع انبوهی از مردم شهیدپرور و جمعی از اعضای خانواده و بستگان این شهید والامقام و برخی از روحانیان دینی آشوری و مسئولان در معراج شهدای تهران برگزار شد. در این مراسم با توجه به تاریخ تفحص پیکر پاک این شهید در روز ولادت حضرت معصومه(س) جمعی از خادمان آستان متبرک حرم مطهر حضرت معصومه (س) نیز به همراه پرچم متبرک این حرم حاضر بودند.
ابراز نگرانی مجدد امریکا
از همکاری تهران و مسکو
خبر دیگر اینکه، ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه امریکا در یک نشست خبری که مشروح آن در وبگاه وزارت خارجه این کشور منتشر شده است، بار دیگر ادعاهای تکراری خود را بیان کرد. وی در پاسخ به اینکه چه نظری درباره ادعای اخیر روزنامه والاستریت ژورنال مبنی بر اینکه ایران در حال انتقال دادن ادوات جنگی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین است، گفت:«روابط فدراسیون روسیه با ایران که در حال عمیقتر شدن است، برای ما موضوعی عمیقاً نگرانکننده است که آن را به دقت مورد توجه قرار میدهیم. من این گزارشها را که میگویند روسیه همچنان به دنبال دریافت کمکهای مرگبار از ایران است، دیدهام.»
تجربه خاتمی از شکست آشوب با نقد به «زن، زندگی، آزادی»
دست آخر اینکه، محمد خاتمی از چهرههای هدایتگر آشوبهای خیابانی سال 1388 که تلاش داشت با وتوی رأی جمهور مردم ایران به نفع یک جناح سیاسی رویهای مخرب را در جمهوری اسلامی ایجاد نماید، روز سهشنبه در دیدار با جمعی از روزنامهنگاران و فعالان سیاسی اصلاحطلب مدعی شد «امروز شاهدیم جمهوری اسلامی به سمت حکومت اسلامی تمایل پیدا کرده است.» این ادعا و زیر سؤال بردن جمهوریت نظام در حالی است که در چهار دهه گذشته وی و گزینههای مورد نظر او بارها از طریق انتخابات به کرسیهای قدرت تکیه زدهاند ولی هر بار با عدم اقبال عمومی مردم مواجه شدند و مدعی تحتالشعاع قرارگرفتن جمهوریت در نظام شدهاند! خاتمی در این سخنرانی که بعد از فروکش کردن آشوبها و مشخص شدن سرنوشت شکست جریان برانداز انجام شده، تلاش کرد تا بین خود و براندازان فاصلهگذاری کند. وی با بیان اینکه بین براندازی و اطلاحطلبی تفاوت وجود دارد، گفت: «اصلاحطلبان میگویند وضع امروز مساوی با جمهوری اسلامی نیست و باید با روشهای مسالمتآمیز اصلاح شود، اما براندازان میگویند جمهوری اسلامی همین است و باید برانداخته شود.» با وجود آنکه خاتمی در 16 آذر سال گذشته در بیانیهای به حرکتهای هنجارشکن صورت گرفته در برخی دانشگاهها رسمیت داده بود اینبار اما با اشاره به شعار «زن، زندگی، آزادی» تلاش کرد با جنایتهای صورت گرفته نیز مرزبندی کند و بگوید: «اگر زندگی میخواهیم، زندگی در براندازی پیدا نمیشود؛ چرا که در آن صورت ایران روزگار خوبی نخواهد داشت و آشوب و ناآرامیهای سنگینی را در پی خواهد داشت.» این سخنان خاتمی در حالی که همواره تلاش دارد پس از مشخص شدن جهتگیریها در فضای سیاسی کشور مواضع خود را تنظیم کند تا شاید در «تیم برنده» قرار بگیرد اما همواره به بیاعتباری بیشتر وی ختم شده است.
خاتمی نه تنها حاضر نشده هیچگاه با براندازان سال 88 مرزبندی کند که حتی مسئولیت حمایتهای خود از دولت روحانی و مجلس وقت را هم برعهده نگرفته و هیچگاه در برابر ناکارآمدی «تکرارکردنهای خسارتبار» سخن نگفته و تلاش داشته است با حرکت پاندولی خود را در فضای سیاسی کشور زنده
نگه دارد.