رابرت اف کندی جونیور با رسمی کردن رقابتش با بایدن سیاست های امریکا را به چالش کشید
خطرناک تر از جنگ داخلی
بازی با کارت کندی ها در حال حاضر 14 درصد رأی دهندگان امریکایی از نواده جان اف کندی حمایت می کنند
زهره صفاری
خبرنگار
رابرت اف کندی جونیور از خاندان جان اف کندی، سی و پنجمین رئیسجمهور امریکا با نطقی سراسر انتقاد از جو بایدن و سیاستهای او برای مداخله در جنگ اوکراین، در جمع هوادارانش در بوستون، نامزدی در رقابتهای 2024 را اعلام کرد تا پس از بیش از 5 دهه تلاش نافرجام پدرش برای ورود به کاخ سفید به طور رسمی وارد صحنه مبارزه قدرت در ایالات متحده شود.
به گزارش هیل، سیاستمدار 69 ساله کالیفرنیایی پسر رابرت اف کندی، سناتور ترور شده امریکا و برادرزاده جان اف کندی، رئیسجمهور این کشور است که در دو سال گذشته به خاطر کمپینهای جنجالی ضد واکسن خود به سوژه رسانههای امریکایی بدل شده بود و حالا نیز این امر دستاویزی برای رسانههای برجسته دموکرات شده است تا از این راه بتوانند بخت او برای پیروزی در رقابت انتخابات ریاستجمهوری آتی کشورش را کاهش داده و سابقه خانوادگیاش را نیز بیاثر کنند.
آغاز کوبنده
نخستین سخنرانی رابرت اف کندی جونیور پس از اعلام رسمی نامزدیاش نشان داد او حاضر نیست به این سادگی میدان را به رقبایش ببازد و در همان کمپین ابتدایی، شمشیر را برای رقبا از رو بست و با نطقی سراسر انتقاد گفت: «مأموریت من در 18 ماه آینده تا انتخابات و در طول ریاستجمهوری، پایان دادن به فساد و قدرت انحصاری است که کشور را در معرض نوع جدیدی از فئودالیسم انحصارطلبانه قرار داده است. در برهه فعلی دوقطبی امریکا به سمی خطرناکتر از جنگ داخلی بدل شده است.»وی در ادامه با انتقاد از سرمایهگذاریهای سرسامآور در جنگ اوکراین، افزود: «این شرایط، ما را در وضعیت جنگی قرار داده و بانکها در معرض ورشکستگی هستند. بنا به اعلام دولت، 30 میلیون نفر در حال حاضر مجبور به کاهش هزینههای رفاهی و غذایی تا 90 درصد شده و حدود 15 میلیون نفر نیز از پوشش درمانی خارج شدهاند. اما همزمان دولت 300 میلیون دلار به بانک ورشکسته سیلیکونولی تزریق کرده و شرح هزینههایش در جنگ اوکراین را به 113 میلیارد دلار رسانده است، آن هم در شرایطی که بودجه تخصیص یافته کشور به مسائل زیستمحیطی 12 میلیارد و مسائل درمان و پیشگیری تنها 11 میلیارد دلار است. علاوه بر این 57 درصد شهروندان امریکایی برای شرایط اضطراری حتی یک هزار دلار ندارند.»
کندی با اشاره به گرانی مواد غذایی در امریکا خاطرنشان کرد: «در حالی که یکچهارم مردم کشور گرسنه هستند، قیمت کالاهای اساسی مانند مرغ، لبنیات و شیر نسبت به دو سال قبل 76 درصد گرانتر شده است. این شرایط و تبدیل دموکراسی به سلطه انحصارطلبی، نیاز ما به خلاصی از سلطه دولت انحصارطلب را بیش از گذشته نمایان کرده است.»
واقعیت وارونه
او همچنین استدلال مقامات امریکایی درباره علت مداخله در جنگ اوکراین را قبول ندارد و معتقد است: «همانطور که میدانید گرچه پسرم برای جنگ به اوکراین اعزام شده اما من درست مثل دیپلماتهای عالیرتبه کشور همچون هنری کیسینجر، جک متلاک و لری ویلکینسون بر این باورم که جنگ اوکراین یکی از بزرگترین مشکلات کشور ما است چراکه از بعد ژئوپلیتیکی، نزدیکی بیشتر روسیه و چین به یکدیگر، اتفاقی تلخ را برای کشور ما رقم میزند. بنابراین شاید یکی از دلایل جنگ ما در اوکراین حمایت از مردم این کشور عنوان شود اما واقعیت آن است همانطور که لوید آستین، وزیر دفاع گفته است هدف خسته کردن روسیه است. بایدن هم تأکید کرده که ما در اوکراین میجنگیم تا ولادیمیر پوتین را از قدرت برداریم. پس اگر دلایل جنگ ما در اوکراین اینها باشد، یعنی ما شمار زیادی از اوکراینیها را به عنوان سربازان جنگ نیابتی دو ابرقدرت به کشتن دادهایم. پس آنچه تا به حال درباره جنگ گفته شده، درست نیست.»
به نوشته فارس، وی در ادامه به سیاستهای نادرست گذشته امریکا نیز تاخت و گفت: «ما داعش را ایجاد کردیم. ما دو میلیون آواره را روانه اروپا کردیم و زمینهساز بیثباتی دموکراسی در آنجا شدیم که منجر به برگزیت شد. ما 16 هزار میلیارد دلار برای تعطیلیهای کرونایی هزینه کردیم و هیچ حاصلی جز نابودی طبقه متوسط نداشت و باید به این وضعیت خاتمه دهیم.»
پیروزی پر تردید
گرچه هنوز جو بایدن، نامزدیاش برای دوره دوم ریاستجمهوری را به طور رسمی اعلام نکرده است اما رابرت اف کندی جونیور در بدو ورود 14 درصد رأیدهندگان او را با خود همراه کرده است.
به نوشته هیل، نگاهی به گذشته یعنی 12 دسامبر 1974 نشان میدهد، جیمی کارتر فرماندار جورجیا زمانی برای ریاستجمهوری کاندیدا شد که حتی همین 14 درصد حامی را نیز نداشت و نه فقط سیاستمداران که رسانهها و دانشگاهیان نیز هرگز او را به عنوان گزینه جدی ریاستجمهوری به شمار نمیآوردند. اما کارتر توانست سیونهمین رئیسجمهور امریکا شود. بنابراین در این میان گرچه برخی اعضای خانواده کندی مخالف او هستند اما شکی نیست که میلیونها امریکایی که پدر و عموی او را تحسین میکردند، در برهه فعلی او را کسی میدانند که برای نجات مردم از ناامیدی به میدان آمده و میتوان به او اعتماد کرد. همین امر نیز میتواند سناریوی 50 سال پیش کارتر را برای رابرت 69 ساله پررنگ کرده و شانس پیروزی او را بالا ببرد. از سوی دیگر به باور کارشناسان
یو اس ای تودی، سوابق اف کندی جونیور نشان میدهد که او در بسیاری موارد نیز همسو با ترامپ و هوادارانش عمل کرده است و اینکه بتواند تا 18 ماه آینده تعدادی از آرای قرمز را به آبی بدل کند بعید نیست. در واقع رأیدهندگان امریکایی علاوه بر سال 1976، در سال 2016 نیز نتیجهای غیرقابل پیشبینی را رقم زدهاند و تکرار این شرایط دور از ذهن برای رابرت اف کندی جونیور نیز محال نخواهد بود.