پس از 13 سال

جایزه جذب گردشگران خارجی احیا شد

جایزه صادراتی حوزه گردشگری با هدف جذب گردشگران پس از 13 سال احیا شد. علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی احیای این جایزه را نتیجه همکاری صورت گرفته با سازمان توسعه و تجارت می‌داند و آن را مشوقی ویژه برای دفاتر خدماتی مسافری که در زمینه ورود گردشگران فعال هستند عنوان می‌کند. به گفته شالبافیان جایزه صادراتی گردشگری ویژه دفاتر خدمات مسافرتی پس از گذشت ۱۳ سال احیا شده و در سال‌جاری به فعالان این حوزه پرداخت می‌شود.

چرا اهدای جایزه گردشگری متوقف شد؟
 پرداخت جوایز صادراتی به آژانس‌های واردکننده گردشگر خارجی به‌عنوان یک منبع ارزآور به کشور، طبق سیاست‌های حمایتی سازمان توسعه تجارت انجام می‌شد، هرچند به اذعان مقامات این سازمان‌، مبلغ این جایزه در بخش گردشگری کم بوده‌ ولی پرداخت همین مبلغ اندک هم هر سال با حاشیه‌هایی همراه بود، به‌طوری که جامعه تورگردانان، آخرین جایزه صادراتی این بخش را که به سال‌های 86 تا 88 مربوط می‌شد پس از پیگیر‌ی‌های فراوان، 28 اسفندماه سال 90 دریافت کرد. اهدای جایزه گردشگری در سال 89 به دلیل آنچه نبود اعتبار مالی از سوی مسئولان وقت سازمان توسعه تجارت خوانده می‌شد، متوقف شد.
مبلغ این جایزه در سال 1389 برای گردشگران کشورهای امریکایی‌، اروپایی‌، آفریقایی‌، شرق آسیا و اقیانوسیه 120 دلار و برای سایر کشورها 60 دلار تعیین شد و سازمان توسعه تجارت معادل «ریالی» این جایزه را به آژانس‌دارها پرداخت می‌کرد. ماهیت این جایزه در سال 90 به بسته حمایتی تغییر کرد اما به این شیوه هم پرداخت نشد. هرچند برخی فعالان گردشگری نیز ترجیح می‌دهند با توجه به مشکلات زیرساختی، دولت این پول را مستقیم به صنعت گردشگری تزریق کند تا آن را نقدی بپردازد. آنها اعتقاد دارند اقدامات حمایتی به این شکل بیشتر به کار صنعت گردشگری می‌آید. صنعت گردشگری از سال ۱۳۹۰ تاکنون از مشوق‌های صادراتی بی‌بهره بوده است. حتی مطالبه برای تخصیص تسهیلات واردات خودروهای مناسب گردشگری پاسخ مناسبی از وزارت صنعت و هیأت دولت دریافت نکرد. پس از آن سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بارها اعلام کرد پیگیری این مشوق‌ها معوق مانده است.

مشوق صادراتی
معاون گردشگری کشور می‌گوید: با توجه به اینکه یکی از بندهای تفاهمنامه سال ۱۴۰۰ میان معاونت گردشگری و سازمان توسعه و تجارت، توسعه گردشگری خارجی با اولویت گردشگری ورودی به عنوان یکی از مصادیق صادرات غیر نفتی و تشویق فعالان و کسب‌وکارهای گردشگری به منظور توسعه این بازار بوده است، از این رو جایزه صادراتی ویژه دفاتر خدمات مسافرتی که در بخش ورود گردشگران فعال هستند، با حمایت‌های صورت گرفته از سوی سازمان توسعه تجارت در بودجه سال‌جاری لحاظ شده و از این پس مشمول فعالان این حوزه خواهد شد.
شالبافیان افزایش درآمدهای حاصل از جذب گردشگران ورودی را به عنوان صادرات غیر‌نفتی از جمله سیاست‌های جاری برشمرد و گفت: از این رو تلاش شده است تا تمامی مشوق‌های صادراتی به حوزه گردشگری نیز تعلق گیرد. بنابراین روند اهدای جایزه صادراتی به فعالان گردشگری در بخش جذب گردشگران ورودی که از سال ۱۳۸۹ غیرفعال شده بود، احیا و در مسیر پرداخت قرار گرفته است.
او گفت: بر این اساس در راستای تحقق بند ۱۰ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی دفتر مقام معظم رهبری در خصوص حمایت همه‌جانبه و هدفمند از صادرات کالاها و خدمات، دستورالعمل مشوق‌های صادرات غیرنفتی از سوی وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت به ریاست سازمان توسعه تجارت ایران جهت اجرا ابلاغ شده است.
معاون گردشگری گفت: در بند ۱۴ دستورالعمل پرداخت مشوق‌های صادرات غیر نفتی کشور در سال ۱۴۰۱ به صورت مشخص به حمایت از توسعه گردشگری و صادرات خدمات مربوطه در قالب تلاش برای ورود گردشگران خارجی به کشور، اشاره شده است.
شالبافیان دستاورد حاصل را نتیجه یکی دیگر از تعاملات و همکاری‌های فرابخشی نهادهای تأثیرگذار در حوزه گردشگری دانست که می‌تواند با ایجاد انگیزه و تشویق فعالان این حوزه زمینه جذب گردشگران ورودی به کشور را افزایش دهد.
 

 

بــــرش

توسعه گردشگری خارجی با اولویت گردشگری ورودی یکی از مصادیق صادرات غیر نفتی و تشویق کسب‌وکارهای گردشگری به منظور توسعه این بازار است

صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • جهان
  • سیاست
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • صنعت و تجارت
  • کشاورزی
  • بازار سرمایه
  • زیست بوم
  • حوادث
  • ورزشی
  • فرهنگی
  • صفحه آخر
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و صد و شصت و شش
 - شماره هشت هزار و صد و شصت و شش - ۳۱ فروردین ۱۴۰۲