اخبار
راهاندازی فاز نخست کارخانه گاز و گازمایع ۳۲۰۰ در آینده نزدیک
محسن خجستهمهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به راهاندازی فاز نخست کارخانه گاز و گازمایع (انجیال) در آیندهای نزدیک، گفت: تا پایان سال آینده ۵۰ درصد گازهای مشعل همراه نفت باید جمعآوری شود که هماکنون در راستای تحقق این هدف پروژههای مختلفی در حال اجرا است. بر اساس برنامهریزیهای انجام شده از سوی مجموعه شرکت ملی نفت ایران قرار است تا پایان سال آینده ۵۰ درصد گازهای مشعل همراه نفت جمعآوری شود که هماکنون در راستای تحقق این هدف پروژههای مختلفی در حال اجرا است. در واقع، تا اوایل سال آینده معادل ۸.۲ میلیون مترمکعب گاز بهصورت روزانه از مشعلها جمعآوری میشود و در سال ۱۴۰۲، روزانه ۱۸.۲ میلیون مترمکعب دیگر به این مقدار افزوده و برای سال ۱۴۰۳، روزانه ۱۷ میلیون مترمکعب دیگر و در سال ۱۴۰۴ نیز برابر ۷ میلیون مترمکعب در روز از سوختن گازهای مشعل کاسته میشود. در واقع تا پایان سال آینده انتظار جمعآوری ۵۰ درصد گازهای مشعل را داریم و در پایان افق ۱۴۰۴، باقیمانده این گازها جمعآوری میشوند.
یکی از پروژههایی که با هدف جمعآوری گازهای همراه از سوی مدیریت کسب و کار شرکت ملی نفت ایران و با بهرهگیری از توانمندی پیمانکاران داخلی و سرمایهگذاری ۱.۴۰۰ میلیون یورویی هلدینگ خلیجفارس در حال اجراست. محسن خجستهمهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از راهاندازی فاز نخست آن در آیندهای نزدیک خبر داده است. کارخانه گاز و گازمایع ۳۲۰۰ یکی از طرحهای بزرگ صنعت نفت است که با اجرای آن، گازهای همراه میدانهای غرب کارون (آزادگان، آزادگان شمالی، یادآوران، دارخوین، یاران شمالی و جنوبی، سهراب، سپهر، جفیر، سوسنگرد و بندکرخه) به ظرفیت ۵۰۰ میلیون فوتمکعب جمعآوری و فرآورش میشود.
مصرف آب تهرانیها رکورد زد
مصرف آب پایتختنشینان در روزهای پایانی هفته در اسفندماه به مرز ۵۲ هزار و ۵۰۰ لیتر در ثانیه رسیده، این میزان مصرف هماندازه اوج مصرف لحظهای آب در روزهای گرم سال است.
با توجه به اینکه در روزهای آخر سال قرار داریم و سنت خانهتکانی در اکثر خانهها اجرا میشود، شاهد افزایش مصرف آب در روزهای گذشته هستیم، به طوری که در روزهای گذشته مقدار مصرف از ۵۲ هزار لیتر بر ثانیه هم گذر کرد که رکورد بیسابقهای محسوب میشود.
از ابتدای سال آبی تا ۱۲ اسفند تنها ۱۰۳.۶ میلیمتر بارندگی در تهران ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۳ درصد و در مقایسه با متوسط بلندمدت ۳۵ درصد کاهش یافته است. این در حالی است که پایتخت همچنان دچار تنگنای آبی است و برخی از مشترکان بیش از دو برابر الگوی مجاز آب مصرف میکنند و از
ابتدای طرح برخورد با مشترکان بدمصرف، تاکنون ۳۸ هزار خانوار بدمصرف که بیش از دو برابر حد مجاز (۲۸ متر مکعب در ماه) مصرف میکنند با محدودیت و قطع موقت آب مواجه شدهاند.