اشتغال ۱۹۰ هزار نفری در تعاونی‌ها

معاون امور تعاون وزارت کار از فعالیت بیش از ۳ هزار تعاونی مصرف در کشور خبر داد و گفت: میزان عضویت در این تعاونی‌ها بیش از ۳ میلیون نفر است و اشتغال ۱۹۰ هزار نفری دارند.
به گزارش تسنیم، تعاونی‌های مصرف از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون نقش مؤثری در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و عدالت اجتماعی ایفا کرده و در شرایط تحریم اقتصادی نیز نقش بسزایی در تعدیل قیمت و توزیع عادلانه کالا میان اقشار کم‌درآمد و نیازمند جامعه دارند.
واقعیت این است که شبکه تعاونی‌های مصرف دارای پتانسیل و ظرفیت‌های فراوانی است که می‌تواند برای هر برنامه ریز ملی، واجد جذابیت‌های فراوانی در این حوزه باشد.
 مهدی مسکنی، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از فعالیت 3 هزار و 728 تعاونی‌مصرف در گرایش‌های کارمندی، کارگری، محلی و دانشجویی در کشور خبر داد و گفت: با عضویت بیش از 3 میلیون نفر، اشتغال 190 هزار نفر و سرمایه بیش از 600 میلیارد تومان در سطح کشور فعالیت دارند.
وی مهم‌ترین رسالت تعاونی‌ها در دنیا را مبارزه با فقر عنوان کرد و افزود: در ایران تعاونی‌ها بستر بزرگ‌تری برای رشد و توسعه دارند زیرا تعاون هم در قانون اساسی ایران به عنوان رکن دوم اقتصاد، هم در نظام فکری مقام معظم رهبری و در فرهنگ ایرانیان جایگاه رفیع و برجسته‌ای دارد.
وی، مهم‌ترین چالش‌های تعاونی‌های‌ مصرف را بر اساس تجربه تعاونی‌ها در ایران عدم به‌روز‌رسانی ساختارهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تعاونی و در نتیجه ضعف در رقابت با سایر رقبا، ضعف جدی در حوزه برندینگ و تبلیغات و به تبع آن تضعیف تصویر تعاون در ذهن مردم و مشتریان عنوان کرد.
مسکنی افزود: محدودیت در زیرساخت لجستیک و حمل کالای درون‌شهری برای فروش اینترنتی گسترده، ضعف در نوسازی فروشگاه‌ها و امکانات جانبی آنها و محدودیت خدمات به غیر اعضا از جمله موانع مهم توسعه تعاونی‌های‌ مصرف است.
مسکنی گفت: ما توسعه و ترویج فرهنگ تعاون را با تعاونی‌های دانش‌آموزی از مدارس آغاز کرده و با تعاونی‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها ادامه داده‌ایم.
وی افزود: برای اینکه قبل از ورود رسمی به بازار، جوانان ما با تعاونی آشنا شوند، امروز در نظام آموزشی و آموزش عالی کشور، تعاون یک رشته تحصیلی در سطح کارشناسی و کارشناسی‌ارشد است و تعدادی از دانشگاه‌های ما در ایران، رشته تعاون را تدریس می‌کنند.
درحال حاضر سهم تعاون در خوشبینانه ترین حالت از 5.5درصد فراتر نمی رود. یعنی هنوز باور تعاونی ها پس از گذشت 44سال از انقلاب اسلامی در مردم و مسئولان شکل نگرفته است. این در حالی است که تعاونی‌ها یکی از راه های گسترش بازار کار و دستیابی به اشتغال پایدار محسوب می شوند که با سرمایه گذاری صحیح در این بخش می توان به کاهش فقر و بیکاری در کشور کمک کرد و در این میان دولت بایستی با رویکرد مناسب در این زمینه و اختصاص تسهیلات ویژه‌ به حمایت و تقویت این بخش بپردازد و زمینه جذب کارجویان و پیشرفت این بنگاه‌های داخلی را فراهم آورد.

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و صد و چهل و شش
 - شماره هشت هزار و صد و چهل و شش - ۲۰ اسفند ۱۴۰۱