در حافظه موقت ذخیره شد...
امکان دیالیز شدن آخرین بازمانده سهقلوهای «ایران و فیروز» وجود ندارد
جنگ پیروز
پیروز حوالی 12 شب روز پنجشنبه حالش وخیم میشود و به بیمارستان انتقال مییابد.
امید مرادی رئیس بیمارستان میگوید: در ابتدا مشاهده کردیم حجم قابل توجهی از مدفوع در رودههای حیوان وجود دارد و علائمی از انسداد با جسم خارجی در دستگاه گوارش او دیده نمیشود اما مثانه حیوان خیلی پر بود. بلافاصله سوند زده و حجم قابل توجهی ادرار را تخلیه و همزمان اقدام به خارج کردن مدفوع کردیم.»
اقدامات اورژانسی تا ساعت 7 صبح ادامه مییابد، پیروز به شرایط پایدار میرسد و ترخیص میشود. پردیسانیها اما شرایط را نگرانکننده میبینند و پیروز را دوباره به بیمارستان برمیگردانند. مرادی شرایط پیروز را پس از بازگشت، متفاوت با روز قبل نمیبیند اما به حکیم مهر میگوید: «حالت تهوع و... پیروز بیشتر شده بود.» او با دکتر بابک باستانی دامپزشک و دکتر کالدون دامپزشک اهل آفریقای جنوبی صحبت میکند و در نهایت به اجماع میرسند آنچه امروز برای پیروز در بیمارستان انجام میگیرد را اجرایی کند. او نمیداند که این اقدامات پیروز را نجات میدهد یا نه! به گفته مرادی، پیروز شرایط کاملاً نامساعدی دارد که متخصصان ماجرا را به این نتیجه رسانده که او با یک نارسایی جدی کلیوی مواجه است. آنزیمهای کلیوی بشدت بالا و وزن مخصوص ادرار پایین است. مرادی میگوید: «حیوان کاملاً علائم ازوتمی نشان میدهد و با توجه به محدودیتهای این گونه در بحث درمان و دارو، نمیتوان آینده را پیشبینی کرد.»
او و غلامرضا ابدالی مدیرکل دفتر مدیریتی و حفاظت از حیاتوحش سازمان حفاظت محیط زیست در گفتوگو با رسانهها امکان دیالیز شدن پیروز با توجه به شرایط و امکانات موجود را رد میکنند.
مرادی وضعیت پیروز را وابسته به تحمل بدن حیوان میداند و میگوید: «درمانی که ما انجام میدهیم یک بخش داستان است و اینکه چقدر بدن او با درمان همراهی کند، بخش دیگر. باید دید آیا کلیهها به فعالیت خود برمیگردند یا نه؟ ممکن است بالا بودن متابولیتهای موجود در بدن به سمتی برود که قبل از اینکه بخواهیم از درمان نتیجه بگیریم حیوان از دست برود!»
غلامرضا ابدالی هم از لزوم انجام آزمایش روی پیروز هر 24 یا 48 ساعت یکبار خبر میدهد و میگوید: «نتیجه آزمایشات مشخص خواهد کرد مقدار کراتین خون پیروز پایین آمده است یا خیر.»