اخبار
رکورد واردات نفت چین شکسته میشود
تحلیلگران پیشبینی کردند چین در سال ۲۰۲۳ با افزایش سفرها پس از تسهیل کنترلهای کووید که تقاضا برای سوخت را بالاتر میبرد، با رکورد بالایی نفت وارد خواهد کرد.
چشمانداز تقاضای قوی بزرگترین واردکننده نفت جهان، عامل مثبت دیگری برای بازار نفت خواهد بود که هم اکنون از کاهش تولید اوپک پلاس و تحریمهای غربی علیه صادرات روسیه، پشتیبانی شده است. به گفته تحلیلگران چهار شرکت مشاوره انرژی واردات نفت خام چین امسال بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون بشکه در روز رشد کرده و به ۱۱.۸ میلیون بشکه در روز خواهد رسید و از رکورد واردات ۱۰.۸ میلیون بشکه در روز سال ۲۰۲۰، فراتر میرود. این برآورد با جدیدترین پیشبینی آژانس بینالمللی انرژی همخوانی دارد. از زمان حذف کنترلهای کووید در دسامبر، تقاضای چین برای بنزین و سوخت جت، رشد کرده است. سو جیانان، تحلیلگر شرکت «انرژی اسپکتس»، تخمین زد بنزین و سوخت جت، سهم حدود ۵۰ درصدی و ۳۰ درصدی در تقاضا برای سوختهای مایع خواهد داشت. مصرف سوخت جت تا پایان سال ۲۰۲۳، به ۹۰ درصد سطح پیش از پاندمی کووید خواهد رسید.
ارائه بسته 40 میلیارد دلاری به چین برای سرمایهگذاری در نفت ایران
معاون امور بینالملل وزارت نفت از طراحی و ارائه بسته 40 میلیارد دلاری به چین برای سرمایه گذاری در زنجیره ارزش صنعت نفت ایران خبر داد و گفت: علاوه بر این در سفر اخیر رئیسجمهور به چین، بستهای برای جذب فاینانس چین ارائه شده است. احمد اسدزاده در برنامه گفتوگوی ویژه خبری با بیان اینکه مذاکرات خوبی بین ایران و چین در جریان است، اظهار داشت: سال گذشته در سفری که به همراه آقای امیرعبداللهیان به چین داشتیم یک بسته 100 میلیارد دلاری را ارائه کردیم و پس از آن بستهای هدفمندتر و هوشمندتر طراحی و ارائه کردیم. وی افزود: درست است که به چین نفت صادر میکنیم اما باید همکاریهایمان را به زنجیره ارزش ارتقا دهیم و در بسته طراحی شده پروژههای توسعه زنجیره ارزش قرار دارد.
به گفته وی پروژههایی مانندام تی او و متانول اولفین از پروژههایی است که در این بسته ارائه شده است. معاون امور بینالملل وزارت نفت با اشاره به برنامههای متنوع توسعه زنجیره ارزش صنعت نفت در مناطق مکران، چابهار و جاسک، گفت: این پروژهها پیشرفتهایی داشتهاند و اگر طرف چینی اعلام آمادگی کند، خیلی علاقهمند هستیم مشارکت چینیها را به حوزههای زنجیره ارزش معطوف کنیم. وی تأکید کرد: خام فروشی هنر نیست و ما باید سعی کنیم سرمایه گذاری داخلی و خارجی را به حوزه توسعه زنجیره ارزش معطوف کنیم و در همین راستا پتروپالایشگاههایی که در جنوب تعریف کردهایم از مهمترین پروژههای ارائه شده به طرف چینی است.