صفحات
شماره هشت هزار و صد و سی - ۲۷ بهمن ۱۴۰۱
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و صد و سی - ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - صفحه ۱۱

حذف «تخصیص عوارض آلایندگی هوا به سازمان محیط زیست»

 کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی دست رد به سینه محیط‌زیست زد و نه‌تنها تخصیص ۲۰درصدی را افزایش نداد، بلکه‌ بند مربوط به اختصاص عوارض آلایندگی به سازمان محیط‌زیست را به‌طور کلی حذف کرد تا همین مبلغ نیز در اختیار سازمان قرار نگیرد.
بودجه سازمان حفاظت محیط‌زیست طی‌سالیان هیچ‌گاه در حد و اندازه ظرفیت محیط‌زیست کشور نبوده و این سازمان همواره در انتهای صف بودجه بوده است.
امسال نیز بودجه سازمان به 3 هزار و 713 میلیارد تومان رسید که نسبت به سال گذشته بیش از 1500 میلیارد تومان افزایش داشته است اما اگر افزایش نرخ ارز و رقم تورم را در نظر بگیریم، به‌نظر می‌رسد که این رقم باز هم هم‌تراز با محیط‌زیست کشور نیست.
تنها نکته امیدوارکننده در این خصوص، اختصاص 20 درصد عوارض آلایندگی هوا به صندوق ملی محیط‌زیست بود که علی سلاجقه؛ رئیس سازمان محیط‌زیست اگرچه این موضوع را اتفاق خوبی می‌دانست اما معتقد بود که باید 100 درصد عوارض به صندوق ملی محیط‌زیست وارد شود. با توجه به اینکه تخصیص 100درصدی بعید به‌نظر می‌رسید، وی ابراز امیدواری کرده بود که امسال این 20 درصد به 30 تا 35 درصد افزایش پیدا کند و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز به این موضوع رأی مثبت بدهند.
با وجود تأکید معاون رئیس‌جمهور بر این موضوع، روز گذشته کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی دست رد به سینه محیط‌زیست زد و نه‌تنها تخصیص 20 درصدی را افزایش نداد، بلکه‌ بند مربوط به اختصاص عوارض آلایندگی به سازمان محیط‌زیست را به‌طور کلی حذف کرد تا همین مبلغ نیز در اختیار سازمان قرار نگیرد.
سازمان حفاظت محیط‌زیست از عوارض آلایندگی برای اعطای وام‌ به واحدهای صنعتی مختلف جهت خرید تجهیزات جدید در جهت کاهش انتشار آلاینده‌ها استفاده می‌کند و این مبلغ کمک بزرگی به کاهش آلودگی هوا است. با توجه به تشدید روزافزون آلودگی هوا در کشور، این تصمیم نمایندگان مجلس مورد انتقاد جامعه محیط‌زیست کشور قرار گرفته است.

  محمد کرمی، رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش، تاریخ طبیعی و ذخایر طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران ضمن تأیید تلف شدن ۲ رأس زرافه در باغ وحش صفادشت، گفت: علت مرگ این ۲ حیوان کهولت سن نیست و کارشناسان دامپزشکی علت را بزودی اعلام خواهند کرد.
 
 جبار کوچکی‌نژاد، عضو کمیسیون برنامه‌و‌بودجه در مجلس شورای اسلامی گفت: با همت نمایندگان مجلس حمایت‌های مناسبی در خصوص صنایع‌دستی، میراث‌فرهنگی و گردشگری انجام می‌شود، چرا که این ۳ حوزه می‌توانند اشتغالزا و درآمدزا باشند.

 

جستجو
آرشیو تاریخی