راه‌اندازی مرکز مبادله ارز و طلا تا هفته آینده

۵ ۶ میلیارد دلار ارز ۲۸۵۰۰ تومانی عرضه شد

رئیس کل بانک مرکزی از عرضه ۶.۵ میلیارد دلار ارز ۲۸۵۰۰ تومانی در سامانه نیما خبر داد. به گزارش پژوهشکده پولی و بانکی، محمدرضا فرزین گفت: ما در تلاش هستیم تا نیاز‌های مردم را در بازار آزاد تأمین کنیم به همین جهت ۶۰۰ صرافی و ۱۵۰ شعبه بانک‌های سپه، صادرات، ملی، ملت و تجارت در حال عرضه ارز هستند و مردم می‌توانند با مراجعه به آنها ارز خود را دریافت کنند. همچنین مردم می‌توانند با مراجعه به سایت ice.ir سامانه
بر خط ارز، قیمت‌های ارز را مشاهده کنند.
وی ادامه داد: با اقدامات ما در بانک مرکزی نرخ ارز رو به کاهش است، اما متأسفانه جریان‌های قیمت‌ساز تلاش می‌کنند که قیمت‌ها را بالا ببرند و ما خواهشمند هستیم که مردم به این جریان‌ها توجه نکنند. ۱۵۰ شعبه بانکی و صرافی‌ها در هفت روز هفته از ساعت ۹ تا ۷ بعد از ظهر کار می‌کنند، پس نگرانی برای مردم وجود ندارد. دیروز بازار دوبی تعطیل بود، اما با جریان‌سازی‌ها قیمت درهم را افزایش کاذب داده بودند.
 فرزین در پاسخ به این پرسش که چه زمانی مرکز مبادله ارز و طلا شروع به فعالیت می‌کند؟ گفت: مرکز مبادله ارز و طلا در آخرین جلسه شورای پول و اعتبار تصویب شد که موضوع این مرکز ساماندهی و توسعه بازار ارز و طلا است؛ قرار بود در نیمه اول بهمن ماه این مرکز افتتاح شود که به علت مشکلات زیرساختی افتتاح آن عقب افتاد، اما تا هفته آینده این مرکز افتتاح خواهد شد. در گام اول افتتاح این مرکز، تمامی نیاز‌های ارزی مانند ارز مسافرتی و دانشجویی پاسخ داده می‌شود، البته با راه‌اندازی مرکز ربع سکه را نیز عرضه می‌کنیم. همان‌طور که می‌دانید ربع سکه را در بورس کالا نیز عرضه کردیم و تلاش ما بر این است که تمامی نیاز‌های ارزی را در این مرکز پاسخ بدهیم. در گام‌های بعدی ابزار مشتقه ارزی و سوآپ ارزی را نیز راه‌اندازی می‌کنیم.
 رئیس کل بانک مرکزی در رابطه با آخرین وضعیت سامانه نیما بیان کرد:در  ۴۰ روز گذشته که بنده رئیس بانک مرکزی شدم طبق وعده ۶.۵ میلیارد دلار ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی عرضه کردیم و همان طور که می‌دانید دیروز در سامانه نیما ۱۸۷ میلیون دلار معامله شد و ۳۰۰ میلیون درهم نیز در نیما عرضه کردیم. فردا هم در عراق و ترکیه ارز‌های جدیدتری عرضه خواهیم کرد.
وی در پایان با اشاره به این امر که گزارشاتی مبنی بر تخلف افراد به دست ما رسیده است، گفت: برخی از افراد از بازار آزاد ارز تأمین  و کالا را خریداری می‌کنند، اما بعداً در سامانه نیما درخواست ارز می‌کنند که این کار پولشویی است که ما با آن برخورد می‌کنیم و کالای خریداری شده را قاچاق محسوب می‌کنیم.

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و صد و بیست و هشت
 - شماره هشت هزار و صد و بیست و هشت - ۲۵ بهمن ۱۴۰۱