صفحات
شماره هشت هزار و یکصد و هجده - ۱۱ بهمن ۱۴۰۱
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و یکصد و هجده - ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ - صفحه ۱۳

اخبار

در نشست شورای معاونان وزارت کار و رئیس ‌جمهور مطرح شد
ضرورت بازبینی سند ارتقای بهره‌وری وزارت کار

وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی، گفت: ارتقای بهره‌وری در وزارت کار منجر به تسریع در توسعه رفاه اجتماعی و نیز بهبود عملکرد سازمان‌های تابعه می‌شود.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در نشست شورای معاونین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور میثم لطیفی (معاون رئیس ‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور) و میرسامان پیشوایی (رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران)، به برنامه‌ریزی‌های انجام شده در بدنه وزارتخانه برای ارتقای بهره‌وری اشاره و اظهار کرد: ارتقای بهره‌وری در وزارت کار منجر به تسریع در توسعه رفاه اجتماعی و نیز بهبود عملکرد سازمان‌های تابعه می‌شود. سید صولت مرتضوی افزود: اصلاحات ساختاری برای افزایش بهره‌وری در کشور ضروری است و در این مسیر اصلاح فرایندهای معیوب نیز باید مدنظر باشد. مرتضوی با بیان اینکه اصلاح منابع انسانی مهم‌ترین رکن در ارتقای بهره‌وری است، گفت: سرمایه انسانی ما باید مجهز به تعهد و تخصص باشند. وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: امروزه بهره‌وری به عنوان یک فرهنگ و نگرش به کار و زندگی مطرح‌ شده و نتیجه بهبود آن توسعه اقتصادی است.
وی با اشاره به اینکه افزایش درآمد حاصل از فروش الزاماً بهبود بهره‌وری را تضمین نمی‌کند، گفت: عبور از بنگاهداری هم یکی از مؤلفه‌های ارتقای بهره‌وری است که به کوچک‌سازی دولت نیز کمک می‌کند. مرتضوی با بیان اینکه سازمان بین‌المللی کار در تولید محصولات مختلف ادغام چهار عامل زمین، سرمایه، کار و سازماندهی را ضروری می‌داند، اظهار داشت: باید در افزایش خط تولید شرکت‌ها با هدف افزایش اشتغال توجه شود. در پایان این نشست از جمعی از معاونان و مدیران برتر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان‌های تابعه در کمیته ارتقای بهره‌وری قدردانی شد.
در ادامه این نشست میثم لطیفی رئیس سازمان امور استخدامی نیز در سخنانی تأکید کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به جهت اهمیت مسائل مأموریتی به تقویت سیستم خلاقیت در حل مسأله نیاز دارد.
وی با بیان اینکه بازخوانی مأموریت‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌تواند بهره‌وری را ارتقا دهد، افزود: تجمیع صندوق‌های بازنشستگی با اینکه قانون مجلس شورای اسلامی است، اما همچنان بر زمین مانده و باید به جدیت دنبال شود. لطیفی گفت: بهره‌وری ما در حوزه توسعه رفاه اجتماعی باید شفاف و قابل اندازه‌گیری باشد و در این حوزه بتوانیم سهم سایر دستگاه‌ها را نیز مشخص کنیم. معاون رئیس‌ جمهور با تأکید بر اینکه ارتقای بهره‌وری سیستم اداری گفتمان دولت سیزدهم است، اظهار داشت: با تأکید و سیاست ویژه آیت‌الله رئیسی، سازمان ملی بهره‌وری به جایگاه واقعی خود برگشت و تلاش داریم با تدوین سیاست‌ها و نظارت بر ارتقای بهره‌وری سیستم اداری به تحقق وعده‌های دولت عمل کنیم. وی افزود: نیاز امروز کشور تربیت نیروهای انسانی ماهر است و همین امر با توجه به ظرفیت سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در زیرمجموعه وزارت کار رسالت این وزارتخانه را پررنگ کرده است. لطیفی گفت: سند ارتقای بهره‌وری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیاز به بازبینی دارد و برای این مهم آمادگی کافی برای همکاری داریم.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور بیان داشت: ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی همسو با سند تحول دولت مردمی با هدف ارتقای خدمت صادقانه صورت می‌گیرد و تلاش داریم به وسیله سازمان ملی بهره‌وری به رفع خلأهای سیستم اداری کمک کنیم.

۲۳۰۹ تشکل کارگری و کارفرمایی در استان تهران فعال هستند

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران گفت:با توجه به ۲هزار و ۳۰۰ تشکل کارگری و کارفرمایی در استان تهران این ظرفیت و پتانسیل وجود دارد که تشکل‌ها بیش از گذشته در راستای ارتقای فرهنگ کار حرکت کنند.
حامد ویس کرمی در یادواره شهدای کارگر استان تهران اظهار داشت: بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار کارگر و ۲۳۵ هزار کارگاه در این استان وجود دارد. وی افزود: امروز در شرایطی قرار داریم که توجه به تولید و کار، همت مضاعفی را می‌طلبد، همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب به عنوان ولی‌امر جامعه در انتخاب شعارهای سال و بیانیه گام دوم مسیر را به خوبی روشن کرده‌اند. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران با بیان اینکه بیش از ۲۰ درصد شهدای والامقام جامعه کار و تولید کشور در استان تهران هستند، گفت: این امر نشان‌دهنده از تدین و دلبستگی مردم این استان به عنوان پایتخت «ام القرای» جهان اسلام به آرمان‌های امام راحل و نظام مقدس جمهوری اسلامی است. ویس کرمی شهدای کارگر را الگوهایی بی‌مانند و مثال‌زدنی خواند و تأکید کرد: هر انسانی در حیات و زندگی خود دو سلوک مادی و معنوی دارد و سلوک مادی به مسأله معاش و اسباب و لوازم دنیا اشاره دارد و سلوک معنوی آن چیزی است که انسان را به خداوند متعال نزدیک می‌کند. مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران بیان کرد: شهید کارگر در هر دو مرحله سلوک در جایگاه برتر و والایی قرار دارد، چرا که در سلوک مادی با ایفای نقش در حوزه تولید و رفع نیاز هموطنان و خدمت در مسیر اعتلای میهن به خوبی به ایفای نقش پرداخته و در سلوک معنوی نیز مقامی بالاتر از مقام شهید وجود ندارد.
ویس کرمی افزود: شهدای کارگر به واسطه احساس مسئولیت و نوع‌دوستی در قبال میهن اسلامی این مقام و جایگاه را کسب کرده‌اند و شهدایی با این خصوصیات شایسته الگو شدن هستند. به گفته مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران، ۲۲۰ نفر از خانواده معظم شهدای کارگر استان تهران به زیارت عتبات عالیات مشرف می‌شوند.

پیشنهاد افزایش پلکانی حقوق و دستمزد در سال آینده

یک کارشناس حوزه کار افزایش پلکانی حقوق و دستمزد را راهکاری مؤثر در جهت کاهش شکاف طبقاتی دانست و گفت: تصویب افزایش حقوق کارگران، کارمندان و بازنشستگان کشوری و لشکری و تأمین اجتماعی باید به دور از هرگونه تبعیض مزدی باشد.
حمید نجف در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به فرایند تعیین دستمزد کارگران در شورای عالی کار اظهار کرد: بر اساس قانون کار، تعیین حداقل دستمزد در شورای عالی کار به شکل سه جانبه و متشکل از نمایندگان کارفرما، کارگر و دولت صورت می‌گیرد، بنابراین اظهار نظر درباره دستمزد کارگران خارج از شورای عالی کار پذیرفته نیست و تأثیری در تعیین حداقل مزد ندارد. این کارشناس حوزه کار با بیان اینکه در بودجه سال آینده افزایش پلکانی حقوق دیده نشده و باید اصلاح شود، گفت: اگر درصدد ایجاد عدالت مزدی و رفع تبعیض و شکاف طبقاتی هستیم افزایش حقوق‌ها باید به شکل پلکانی باشد، به این نحو که حداقل بگیران از درصد بیشتری در حقوق و دریافتی برخوردار شوند و در مقابل افزایش پلکانی حقوق شامل حال حداکثر بگیران شود. نجف گفت: این رابطه باید به شکل مساوی رعایت شود و در تعیین حقوق و دستمزد تمام گروه‌ها اعم از کارکنان و بازنشستگان کشوری و لشکری و تأمین اجتماعی ناترازی در پرداختی‌ها را نداشته باشیم. به گفته وی اگر افزایش پلکانی در بودجه لحاظ نشود، اختلاف طبقاتی در سال آینده ادامه خواهد یافت و این مسأله موجب نارضایتی و سرخوردگی طبقه محروم و فرودست و اقشار کم درآمد و متوسط جامعه خواهد شد.

 

جستجو
آرشیو تاریخی