اخبار
۹۳ درصد چکها وصول شد
بررسی آمارها نشان میدهد آذرماه امسال ۳۳۸ هزار میلیارد ریال چک برگشت داده شده که نسبت به ماه قبل ۱.۶ درصد کاهش یافته و از کل تعداد چکهای مبادله شده فقط ۶.۹ درصد برگشت خورده است. بر اساس آخرین دادههای بانک مرکزی در آذرماه امسال در کل کشور بیش از ۷.۲ میلیون فقره چک به ارزش ۳۹۷۸ هزار میلیارد ریال مبادله شده که در مقایسه با ماه قبل از نظر تعداد ۳.۳ درصد و از حیث مبلغ ۸.۱ درصد افزایش داشته است. در ماه مذکور ۴۹.۷ درصد از تعداد چکهای مبادلهای در استانهای تهران، اصفهان و خراسان رضوی مبادله شده است و بیشترین تعداد چکها مربوط به تهران گزارش شده که برابر ۳۱.۸ درصد کل چکها بوده است. در پایتخت ۲.۳ میلیون فقره چک به ارزش ۱۹۷۵ هزار میلیارد ریال است. در آذرماه امسال، در کل کشور بیش از ۶.۷ میلیون فقره چک به ارزش حدود ۳۶۴۱ هزار میلیارد ریال وصول شده است. این رقم نسبت به ماه قبل از نظر تعداد ۳.۵ درصد و از حیث مبلغ ۹.۲ درصد رشد داشته است. در ماه مذکور از کل تعداد و مبلغ چکهای مبادله شده به ترتیب ۹۳.۱ درصد و ۹۱.۵ درصد وصول شده است.
وابستگی بودجه 1402 به نفت 30 درصد است
رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه گفت: وابستگی بودجه به نفت در لایحه بودجه سال 1402، بر اساس سهم درآمد حاصل از صادرات نفت و فرآوردههای نفتی از منابع، حدود 30 درصد است.
محمد جعفری در گفتوگو با فارس با اشاره به کاهش وابستگی بودجه 1402 به درآمدهای نفتی، اظهار داشت: وابستگی بودجه به نفت در لایحه بودجه سال 1402، بر اساس سهم درآمد حاصل از صادرات نفت و فرآوردههای نفتی از منابع، حدود 30 درصد است. مفهوم کاهش وابستگی بودجه به نفت، افزایش سهم درآمدهای پایدار بودجه از منابع است.
وی افزود: در این حوزه ایجاد تحول در نظام مالیاتی با رویکرد تبدیل مالیات به منبع اصلی تأمین بودجه جاری دولت، ایجاد پایههای مالیاتی جدید، جلوگیری از فرار مالیاتی، ساماندهی و هدفمندسازی معافیتهای مالیاتی مورد توجه قرار گرفته است. رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه افزود: بدین ترتیب پیشبینی رشد 52 درصدی درآمدهای مالیاتی نسبت به قانون بودجه سال 1401، افزایش سهم درآمدهای مالیاتی از درآمدهای عمومی به 85.4 درصد که بیش از 5 واحد درصد نسبت به قانون بودجه سال گذشته افزایش دارد، همچنین افزایش نسبت درآمدهای مالیاتی به اعتبارات هزینهای از 56.2 درصد در قانون بودجه سال 1401 به 57.4 درصد در لایحه بودجه سال 1402 شاهدی بر این مدعا است. جعفری با اشاره به کاهش 7 درصدی مالیات بخش تولید نسبت به قوانین پایه، گفت: البته رشد درآمدهای مالیاتی به معنای افزایش فشار بر مردم نخواهد بود و میزان پایه هیچ مالیاتی رشد نخواهد کرد بلکه تمرکز دولت بر شناسایی فراریان مالیاتی و وضع پایههای جدید است. وی اضافه کرد: علاوه بر درآمدهای مالیاتی، موضوع فروش، واگذاری و مولدسازی املاک و اراضی ساختمانها و مستحدثات مازاد و داراییهای دستگاههای دولتی از طریق ایجاد نظام انگیزشی مورد توجه قرار گرفته است.