رئیس ‌کل بانک مرکزی عنوان کرد

ضرورت اصلاح نرخ سود سپرده‌ها به منظور مهار تورم و کنترل نقدینگی

رئیس ‌کل بانک مرکزی در نشست ماهانه مدیران عامل بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی با تأکید بر ضرورت اصلاح نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات بانکی گفت: مهار تورم و کنترل نقدینگی مهم‌ترین هدف بانک مرکزی است. به گزارش بانک مرکزی، محمدرضا فرزین در این نشست که عصر دیروز در بانک مرکزی برگزار شد، تصریح کرد: برای دستیابی به هدف کنترل تورم و افزایش قدرت خرید مردم، سیاست فعال پولی و بانکی را اجرا و کنترل تقاضا از ناحیه نقدینگی و خلق پول در کنار عوامل تأثیرگذار سمت هزینه را با جدیت دنبال می‌کنیم.
رئیس‌ کل بانک مرکزی تأکید کرد: مدیریت انتظارات تورمی، کنترل مقداری ترازنامه و اضافه برداشت بانک‌ها به همراه نظارت قوی بر چگونگی مصرف اعتبارات در شبکه بانکی در دستور کار جدی بانک مرکزی قرار دارد. رئیس‌ شورای پول و اعتبار در ادامه، اجرای موفق اصلاح نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات بانکی را مستلزم اجرای دقیق قوانین و بخشنامه‌های بانک مرکزی در این باره به منظور انسجام‌بخشی در شبکه بانکی و جلوگیری از تخلفات احتمالی برشمرد.
وی در ادامه بر ضرورت افزایش سرمایه بانک‌ها و همچنین فروش اموال مازاد شبکه بانکی به‌عنوان سیاست قطعی بانک مرکزی تأکید کرد. فرزین با بیان اینکه حفظ ارزش پول ملی و کنترل تورم از جمله رسالت‌های اصلی تمام بانک‌های مرکزی است تصریح کرد: این بانک در چهارچوب سیاست تثبیت، سیاستگذاری و اقدام می‌کند.
رئیس‌کل بانک مرکزی همچنین اجرای سیاست تثبیت با نرخ میانگین 28500 تومانی در سامانه نیما برای واردات کالاهای اساسی، مواد اولیه و ماشین‌آلات و تجهیزات تولید را به منظور ثبات بخشی به بازار ارز و کاهش انتظارات تورمی مورد تأکید قرار داد و گفت: در این زمینه حتماً شبکه بانکی می‌تواند نقش آفرینی کند و کمک‌رسان این سیاست جدید ارزی بانک مرکزی باشد.
فرزین با تأکید بر اجرای دقیق این سیاست ارزی در بخش‌های مختلف گفت: در کنار این سیاست، نیمه اول بهمن بازار مبادله ارز و طلا را هم افتتاح خواهیم کرد تا بقیه نیاز‌های خدماتی و نیاز‌های مردم به ارز در این بازار تأمین شود. همچنین تأمین و تخصیص ارز در بانک مرکزی نیز هم اکنون بخوبی در حال انجام است.
رئیس ‌کل ‎بانک مرکزی همچنین در ادامه این نشست و به‌دنبال مطالبه مدیران عامل شبکه بانکی، درباره عواقب افزایش تسهیلات تکلیفی به بانک‌ها و آثار آن در تشدید ناترازی بانک‌ها و افزایش ‎پایه پولی گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ دولت این موضوع مورد تأکید قرار گرفته و از نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم می‌خواهیم تا در بررسی لایحه بودجه از تعریف تکالیف مالی مالایطاق برای بانک‌ها پرهیز کنند. در این جلسه مدیران عامل بانک‌ها نیز ضمن تشکر از زحمات و اقدامات دکتر صالح‌آبادی در مدت تصدی ریاست کل بانک مرکزی و تبریک به دکتر فرزین برای تصدی این مسئولیت مهم در شرایط فعلی، دیدگاههای خود درباره اصلاح نرخ سود بانکی، تسهیلات تکلیفی، هدفمند شدن ارائه تسهیلات به بخش تولید و مسائل جاری در شبکه بانکی را بیان کردند.

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و یکصد و نه
 - شماره هشت هزار و یکصد و نه - ۰۱ بهمن ۱۴۰۱