اخبار

توزیع گوشت گوسفندی ۱۴۲ هزار تومانی بدون محدودیت در کشور

معاون بازرگانی داخلی شرکت پشتیبانی امور دام گفت: گوشت گوسفندی منجمد با قیمت هر کیلوگرم ۱۴۲ هزار تومان و گوساله مخلوط با قیمت ۱۵۲ هزار تومان بدون محدودیت در کل کشور در حال توزیع است.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، محمد جعفری، معاون بازرگانی داخلی شرکت پشتیبانی امور دام اظهار داشت: توزیع گوشت گوسفندی و گوساله با قیمت مصوب در حال توزیع است و بدون محدودیت وزنی و در حد نیاز و کشش بازار این اقدام ادامه خواهد داشت. وی افزود: با توجه به اینکه ذخایر استراتژیک گوشت در وضعیت مناسبی قرار دارد، توزیع این محصولات با قیمت مصوب در کل کشور انجام می‌شود و محدودیتی برای توزیع در استان‌های مختلف و حجم تقاضا وجود ندارد. معاون بازرگانی داخلی شرکت پشتیبانی امور دام ادامه داد: ذخایر استراتژیک که در بازار در حال توزیع است، از منابع داخلی و خارجی تأمین شده و در بازار توزیع می‌شود. وی تصریح کرد: قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله مخلوط ۱۴۵ هزار تومان است (قیمت سردست و ران کمی تفاوت دارد)، نرخ گوشت گوسفندی مخلوط نیز ۱۳۵ هزار تومان است که در سردخانه‌های شرکت پشتیبانی امور دام به توزیع‌کنندگان تحویل داده می‌شود. جعفری گفت: توزیع‌کنندگان این محصولات می‌توانند حداکثر ۷ هزار تومان بابت سود خرده‌فروشی این محصولات اضافه کرده و به دست مردم برسانند.

برنامه‌ریزی برای تبدیل ۵۰۰ هزار هکتار دیمزار
به کشت گونه‌های مرتعی در مدت ۵ سال

مدیرکل امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلام‌ کرد: ۵۰۰ هزار هکتار دیمزار کم‌بازده به کشت گونه‌های پایا و چند ساله در قالب طرح تحول و احیای پوشش گیاهی و تولید علوفه مرتعی تبدیل می‌شود. به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، ترحم بهزاد افزود: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، در این طرح پنج ساله هر سال باید ۱۰۰ هزار هکتار دیمزارهای کم‌بازده به کشت گونه‌های مرتعی تبدیل شود. مدیرکل امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: در این طرح همچنین اجرای یک‌ میلیون هکتار عملیات بیولوژیک و یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار عملیات بیومکانیک برنامه‌ریزی شده است. وی ادامه داد: ۲ میلیون و ۴۵۰ هزار هکتار حفاظت و قرق و ۵۰ میلیون هکتار مدیریت چرا برای تأمین نهاده نیز در این طرح هدفگذاری شده است. بهزاد گفت: در راستای تأمین نهاده بذر برای احیا و اصلاح مراتع، بازسازی ایستگاه‌های تولید بذر هم لحاظ شده است. وی افزایش حدود ۷.۶ میلیون تن تولید علوفه مرتعی را از مزیت‌های اجرای طرح تحول و احیای پوشش گیاهی و تولید علوفه مرتعی عنوان کرد و افزود: حفظ ذخایر ژنتیکی، تغذیه آب‌های زیرزمینی و جلوگیری از فرسایش خاک از دیگر مزیت‌های اجرای این طرح است. این مقام مسئول درباره اعتبارات بخش مرتع نیز اظهار داشت: در قانون بودجه ۱۴۰۱ مبلغ ۲۷ میلیارد تومان برای مراتع کشور پیش‌بینی شده که از این میزان فقط یک میلیارد تومان پرداخت شده است. بهزاد گفت: طرح تحول و احیای پوشش گیاهی و تولید علوفه مرتعی با توجه به تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌های متوالی در کشور که منجر به کاهش تولید علوفه شده برای تأمین نهاده دامی توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تدوین و برای بررسی دولت ارسال شده است.

بیش از ۶ هزار تن بار میوه و صیفی وارد تهران شد

رئیس اتحادیه بارفروشان تهران گفت: شب گذشته ۸۰۰ تن پیاز، ۲۳۰۰ تن پرتقال شمال و جنوب و نارنگی، ۲۰۰۰ تن سیب، ۱۸۰۰ تن سیب‌زمینی و ۱۵۰۰ تن صیفی‌جات وارد تهران شد. به گزارش خبرگزاری مهر، مصطفی دارایی‌نژاد، رئیس اتحادیه بارفروشان تهران به مهر، گفت: شب گذشته با مساعد شدن آب‌وهوا و بهبود راه‌ها بار زیادی وارد تهران شد و قیمت میوه و صیفی‌جات در بازار دو هزار تومان کاهش یافت. به این ترتیب پیاز زنجانی با نرخ ۱۷ تا ۱۸ هزار تومان و پیاز بروجرد و بجنورد هر کیلو ۱۷ هزار تومان در میدان مرکزی میوه و تره‌بار به فروش رسید. وی افزود: پیاز دستچین زنجانی که عموماً برای صادرات است برای توزیع در مناطق شمالی شهر با نرخ هر کیلو ۱۹ هزار تومان فاکتور شد. با افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه صادرات پیاز، دیگر برای بازرگانان صادرات صرفه اقتصادی ندارد. پیش‌تر روزانه دو هزار تن پیاز به کشورهای پاکستان و عراق صادر می‌شد اما در دو هفته آینده نیز پاکستان پیازهای خود را برداشت می‌کند. رئیس اتحادیه بارفروشان تهران با بیان اینکه در ۱۰ روز آینده پیاز بندرعباس  به تهران می‌رسد، گفت: شب گذشته ۸۰۰ تن پیاز، ۲۳۰۰ تن پرتقال شمال و جنوب و نارنگی، ۲۰۰۰ تن سیب، ۱۸۰۰ تن سیب‌زمینی و ۱۵۰۰ تن صیفی‌جات وارد تهران شد. بر اساس قیمت‌های درج شده در فاکتور، خرده‌فروشان سطح شهر باید با افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصدی میوه و سبزیجات را به فروش برسانند. مثلاً اگر پیاز در میدان مرکزی میوه و تره‌بار تهران هر کیلو ۱۶ هزار تومان فاکتور شده، در میوه‌فروشی‌ها نباید بیشتر از ۲۰ هزار تومان اتیکت زده شود. شهروندان در صورت مشاهده گرانفروشی می‌توانند به اتحادیه شکایت کنند و از طرف بازرسان تعزیرات رسیدگی و افراد خاطی جریمه می‌شوند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و یکصد و هشت
 - شماره هشت هزار و یکصد و هشت - ۲۹ دی ۱۴۰۱