در حافظه موقت ذخیره شد...
اتفاقی خاص برای یک زباله گرد در اجرای نمایش خیابانی جشنواره تئاتر فجر
زباله گردی که بازیگر تئاتر شد
به گزارش ایسنا، حین اجرای نمایش خیابانی «لیلی و مجنون»، بهنام کاوه بازیگر و کارگردان نمایش، متوجه حضور یک زبالهگرد در پهنه رودکی شد و با توجه به موضوع نمایش که درباره زبالهگردی و فقر بود، به سراغ آن مرد رفت تا از او بخواهد در اجرای نمایش او را همراهی کند.
در آغاز، مرد آمادگی حضور در نمایش را نداشت اما با صحبتهای کارگردان نمایش حس امنیت و صمیمیت کرد و به جمع حاضر در پهنه رودکی پیوست و در جریان اجرا، کارگردان کار از او خواست تا داستان زندگیاش را تعریف کند و او که نامش رسول است، با بغض داستان زندگیاش را در چند جمله روایت کرد و ناگهان اجرا را ترک کرد.آنطور که روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی گزارش داده است، با دور شدن رسول از محل اجرای نمایش، داوران و مخاطبان به بهنام کاوه اشاره کردند تا به دنبال او برود و او را دوباره به محل اجرا در پهنه رودکی بازگرداند.
با بازگشت آن دو، اجرای نمایش از سر گرفته شد. در پایان اجرا، بهنام کلاهش را از سر برداشت و به سمت حاضران گرفت تا هدیهای برای رسول در کلاه قرار دهند.
به گفته حاضران در محل اجرا و بهنام کاوه، بیش از یکمیلیون تومان هدیه از طرف مخاطبان و هنرمندان تئاتر فجر برای رسول جمع و به او اهدا شد.
لحظاتی را با او زندگی کردیم
بهنام کاوه، کارگردان نمایش خیابانی «لیلی و مجنون» درباره تعامل هنرمند تئاتر و مخاطب و از ایندست اتفاقات در اجراهای خیابانی گفت: چند وقتی است که من درباره این نمایش و سوژه آن فکر میکردم. سوژه من خیابان و آدمهای این خیابانهاست، آدمهایی که در سرما، گرما، باران، برف و... مشغول به فعالیتاند.
کاوه درباره حضور رسول در نمایشش گفت: خداوند نظارهگر ما بوده است. با او خندیدیم، گریستیم و لحظاتی را زندگی کردیم. داستان رسول الان در جامعه جریان دارد و باید فکری برای حل این مسأله کرد.
این کارگردان و بازیگر افزود: در پایان اجرا کلاهم را درآوردم و همه یک یاعلی گفتیم تا هدیهای برای رسول جمع شود. بهجرأت میتوانم بگویم بیش از یکمیلیون تومان برای این عزیز جمع شد و درون کلاه ریخته شد. من برای بازی در نقش یک زبالهگرد، دو روز غذا نخوردم و از گرسنگی در این دو روز بسیار رنج بردم، با این کار سعی کردم تا به سوژه نمایشم بیشتر نزدیک شوم و قابلباور باشم.
روال داستان «لیلی و مجنون» به روز است
کاوه به داستان این نمایش خیابانی اشاره کرد و گفت: شخصیت داستان فردی خیابانگرد است و از دل خیابان و مشکلات اقتصادی مردم، سخن میگوید. این فرد قصه خودش را روایت میکند، اینکه چه اتفاقاتی افتاده است و این موضوع را میگوید که چرا نتوانسته است ازدواج کند و به آرزوهای کوچکی که اکنون برای ما تبدیل به آرزوهایی بزرگ شدهاند دست یابد.او با اشاره به اینکه کار نویسندگی، کارگردانی و بازیگری این اثر را خودش انجام داده، اضافه کرد: درونمایه کار اجتماعی است. داستان «لیلی و مجنون» نمایش ما از قصهها آمده است و تداعیکننده قصههای باستانی است اما روال داستان بهروز است و درگیری اقتصادی و مشکلات جوانان امروز را به مردم نشان میدهد.نویسنده و کارگردان تئاتر خیابانی «لیلی و مجنون» توضیح داد: امروز حبابهایی هستند که از پیشرفت جوانان جلوگیری میکنند؛ پیشرفت در زندگی، ازدواج و مسکن از جمله این موارد است.