میتوان گفت شکلات نقش اساسی در منوی کافیشاپهای سراسر دنیا دارد. از ترکیب شکلاتبستنی گرفته تا سرو شکلات با شیر یا شکلات در کنار میوههای فصل و ژله که سانشاین نامیده میشود یا حتی به صورت شکلات داغ. این ماده جادویی سر حقیقی شادی و نشاط به شمار میرود، گویی بدون این عنصر شگفتانگیز روزهای ما کسالتآور و تکراری است. نقش شکلات در شیرینیها نیز چشمگیر است. این ماده فوقالعاده در کوکیها یا کیکهای شکلاتی معجزه میکند. تقریباً اغلب ما عاشق کیکهای شکلاتی هستیم. در برخی از ترکیبات شکلات از میوههای خشک و حتی آجیلهای خرد شدهای چون فندق و پسته و حتی پودر نارگیل استفاده شده است که این نوع از شکلاتها هم طرفداران خاص خود را دارد.
در کشورهای اروپایی هدیه دادن شکلات نشانهای از عشق و دوست داشتن فرد است و سالها است که عاشقان در روز ولنتاین به یکدیگر گل و شکلات هدیه میدهند تا کامشان شیرین شود.