روزنامه‌نگاری از دیروز تا امروز

محمودغلامی

سرپرست ایران در غرب استان تهران

دفتر سرپرستی روزنامه ایران در غرب استان تهران از بدو تأسیس روزنامه در بهمن 1373 راه‌اندازی شد و پیگیری اخبار و گزارش‌های منطقه با تأکید بر انعکاس خبرهای مردمی و مشکلات شهرها و روستاها در دستور کار قرار گرفت. با مروری بر گذشته فعالیت روزنامه ایران به نظر می‌رسد دوران اصلاحات به مدیرمسئولی جناب آقای وصال عصرطلایی و مورد اقبال مردم با فاصله زیاد، در آن دوران بوده است. چاپ خبرهای انتقادی و انعکاس صدای مردم در رسانه دولت و تأثیرگذاری بر روند خدمات‌رسانی دستگاه‌های اجرایی و اصلاح و بهبود عملکردها مورد توجه مردم، مخاطبان و خوانندگان روزنامه بود به طوری که تماس‌های مردمی بر پیگیری رسانه‌ای مشکلات‌شان، نشان از اقبال، اثرگذاری و رویکرد مردم به این رسانه داشت.
کمبود نفت برای سوخت زمستانی مردم در اوایل دهه هشتاد از جمله خبرهای روزنامه ایران بود که با چاپ و انتشار آن، زمینه تأمین سوخت و تسریع در گاز‌رسانی به شهریار و ملارد در سال‌های آتی فراهم شد.
 نگاهی به آرشیو خبرها و صفحات روزنامه ایران نشان می‌دهد که افول و افت کمی و کیفی و  کاهش مخاطب این روزنامه نیز به مقاطعی بازمی‌گردد که در روزنامه ایران و بویژه صفحات شهرستان‌های آن، خبر انتقادی دیده نمی‌شد و سمت و سوی خبرها به سمت تعریف و تمجید سوق داشت و مرجعیت خبری بشدت آسیب دیده بود.
 امروز نیز انتظار و مطالبه مردم از روزنامه دولت همان رویکرد دوران اصلاحات است؛ یعنی انتشار اخبار و روایتگری حرفه‌ای با رعایت اصل صداقت و امانتداری. تأمین حقوق شهروندی و رعایت اصل بی‌طرفی، کاری که در عصر تنوع و تکثر رسانه‌های کاغذی و آنلاین و شبکه‌های اجتماعی تلاش و اراده‌ای دوچندان می‌طلبد.
روزنامه ایران در دو دهه گذشته و از زمان استاد مرحوم ابراهیم امین‌زاده دبیرگروه شهرستان‌ها تا امروز در پوشش و انتشار اخبار و گزارش‌های مردمی، تلاش‌ها و خدمات دولت و به تصویرکشیدن معضلات و کمبودهای شهرها و روستاهای استان تهران همچون بحران آب شرب و کشاورزی شهریار، معضلات ناشی از مهاجرت بی‌رویه، آلایندگی صنایع و معضلات زیست محیطی شهرستان قدس، خشکسالی و نابودی باغ‌های کشاورزی، مترو غرب استان تهران، ساخت وسازهای غیراصولی در بهارستان و نسیم شهر، کمبود سرانه‌های عمومی و امکانات رفاهی، کمبود فضاهای آموزشی و مدرسه، توسعه طرح‌های رفاهی در اندیشه، ترافیک بغرنج محور باغستان به تهران، حمایت از تولید و بخش خصوصی، گازرسانی به شهرها و روستاها در دولت خاتمی، کمبود نفت در شهرسرآسیاب ملارد در اوایل دهه هشتاد و به تصویرکشیدن سفر رؤسای جمهور به مناطق و افتتاح و بهره‌برداری از صدها پروژه کوچک و بزرگ با فراز و نشیب‌هایی فعال، پای کار بوده و این هدفگذاری همچنان ادامه دارد.
روزنامه ایران درعصر رشد تکنولوژی و هوش مصنوعی باید تلاش کند از فناوری‌های نوین، شبکه‌های گسترده اجتماعی، نشریات متنوع و متکثر، رسانه‌های آنلاین و دیجیتال  با رویکرد حرفه‌ای در اطلاع‌رسانی و رقابت با سایر رسانه‌ها عقب نماند زیرا در غیر این صورت «مخاطب» یعنی بزرگترین سرمایه اجتماعی یک رسانه را از دست خواهیم داد.
امروز مدیریت روزنامه ایران با دولت وفاق ملی است؛ روزنامه‌ای که باید بازتاب صدای مردم و آینه توسعه، وفاق، امیدآفرینی و آینده بهتر برای ایرانیان باشد. چنین باد.

 

ویژه نامه ویژه نامه سی امین سالگرد انتشار روزنامه ایران
 - شماره  - ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۹۵