موفقیت تاریخی، دستاورد‌های ناوگــــــــــــــروه ۸۶

همایش ملی تبیین ابعاد و دستاورد‌های ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش که پس از ۸ ماه دریانوردی با هدف طی یک دور ۳۶۰درجه‌ای دور کره زمین در اردیبهشت سال‌ جاری در اسکله بندرعباس پهلوگیری کرد، با حضور مسئولان لشکری و کشوری در مرکز همایش‌های کوثر سازمان عقیدتی-سیاسی ارتش برگزار شد.

محمدحسین طارمی
نویسنده

ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن تمام‌ایرانی دنا و ناوبندر مکران پس از ۸ ماه دریانوردی و طی بیش از ۶۵ هزار کیلومتر مسیر دریایی که با هدف طی یک دور۳۶۰درجه‌ای دور کره زمین بود، پهلوگیری کرد.
این ناوگروه پس از اعزام به مأموریت دور کره زمین از مبدأ بندرعباس، در نخستین ایستگاه در بندر بمبئی هند توقف کرد و سپس با عبور از خلیج بنگال و تنگه مالاگا در جاکارتا پایتخت اندونزی پهلو گرفت.
پس از این توقف، ناوگروه با ادامه مسیر به سمت دریای جاوه و عبور از تنگه ماکاسار و دریای سلبس، برای نخستین‌بار در تاریخ دریانوردی نظامی ایران پا به عرصه وسیع و پهناور اقیانوس آرام گذاشت و با عبور از بیشترین عرض اقیانوس آرام و گذر از کنار جزایر میکرونزی و پولینزی به سمت تنگه ماژلان در جنوب قاره امریکا حرکت کرد و با عبور از این تنگه وارد اقیانوس اطلس جنوبی شد و سپس با حرکت به سمت شمال و عبور از سواحل شیلی، آرژانتین، اروگوئه و برزیل، نهایتاً در بندر ریودوژانیروی برزیل پهلوگیری کرد که این پهلوگیری مصادف با یک‌صد‌وبیستمین سالگرد برقراری روابط ایران و برزیل بود.
ناوگروه۸۶ نیروی دریایی ارتش پس از توقف چند روزه در ریودوژانیرو با عبور از عرض اقیانوس اطلس در شهر کیپ‌تاون آفریقای جنوبی پهلوگیری و در این شهر نیز چند روزی توقف کرد و پس از آن طی یک دریانوردی حدوداً ۴۰ روزه، در بندر صلاله عمان پهلوگیری کرد.
صلاله آخرین ایستگاه ناوگروه ۸۶ نداجا پیش از رسیدن به ایران بود و دریادلان ایرانی پس از جدا شدن از اسکله صلاله به سمت کشورمان حرکت کردند و نهایتاً ظهر چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت‌‌ماه سال‌ جاری وارد آب‌های سرزمینی کشورمان شدند. ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش پس از ۸ ماه دریانوردی و کسب یک موفقیت تاریخی برای کشورمان در اسکله بندرعباس پهلوگیری کرد.
 
اقتدار جهانی با همت ایرانی
به همین منظور همایش ملی تبیین ابعاد و دستاوردهای ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش با شعار «اقتدار جهانی با همت ایرانی» با حضور مسئولان لشکری و کشوری از صبح شنبه ۲۸ بهمن‌‌ماه ۱۴۰۲ به مدت ۲ روز در مرکز همایش‌های کوثر سازمان عقیدتی-سیاسی ارتش جمهوری اسلامی برگزار شد. این همایش با هدف روشنگری، گفتمان‌سازی و بصیرت‌افزایی مأموریت ناوگروه ۸۶ نداجا برگزار شد. ابعاد تجربیات و دستاوردهای راهبردی، سیاسی، امنیتی و دیپلماسی دریایی؛ تجربیات و دستاوردهای فرهنگی و اجتماعی؛ تجربیات و دستاوردها در حوزه هدایت و راهبری؛ تجربیات و دستاوردها در حوزه دانش و تحرک؛ تجربیات در دستاوردهای ارتباطی و تجهیزات الکترونیکی و تجربیات و دستاوردهای لجستیکی و پشتیبانی دریایی، از جمله محورهای برگزاری این همایش بود.
 
 اقتصاد اقیانوسی
امیر دریادار ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش (شنبه ۲۸ بهمن‌ماه) در همایش ملی تبیین ابعاد و دستاوردهای ناوگروه 86 نداجا ضمن گرامیداشت یاد و خاطره حضرت امام خمینی(ره) و شهدای انقلاب اسلامی گفت: امروز اگر بر قله‌‌های افتخار ایستاده‌‍ایم مرهون تلاش‌های شهداست و امیدوارم اقدامات بعدی ما نیز سبب خشنودی همه شهدا و خانواده‌‌های آن‍ها شود. فرمانده نیروی دریایی ارتش عنوان کرد: آنچه در ناوگروه ۸۶ صورت گرفت سبب اقتدار در تمامی حوزه‌ها و این موضوع به تمامی جهانیان ارائه شد. روزی که دشمن تلاش می‌کند به کشور صدمه بزند اقدام ناوگروه ۸۶ بشدت به تلاش‌های آنها ضربه زد.
امیر دریادار ایرانی با تأکید بر اینکه نقطه عطف جمهوری اسلامی ایران اجرایی کردن اقدام ناوگروه ۸۶ بود، بیان کرد: در همان مقطعی که این ناوگروه در سواحل امریکا و جهان پرچم ما را به اهتزاز در آورده بود، جایگاه ایران را به عنوان یک قدرت بزرگ در جهان اسلام و منطقه به تثبیت رساند.  وی ادامه داد: پیش‌شرط توسعه دریامحور نگاه سیاستگذاران و برنامه‌ریزان به مقوله دریاست. استفاده پایدار از منابع اقیانوسی و دریایی سبب بهبود وضعیت معیشت و ایجاد اشتغال و در نهایت رشد اقتصادی خواهد شد. فرمانده نیروی دریایی ارتش با تأکید بر اینکه اقتصاد دریا‌محور و توسعه آن برای کشور ما بسیار پراهمیت است، اظهار کرد: به معنای جامع کلمه، نگاه امروز ما به اقتصاد باید اقتصاد اقیانوسی باشد و برای رسیدن به آن تلاش کرده و این امر مهم را هدفگذاری کنیم.
امیر ایرانی خاطرنشان کرد: اکثریت کشورها نگاهشان به اقتصاد اقیانوسی است چراکه این امر سبب شکوفایی خواهد شد و کشورهای در حال توسعه می‌توانند از این امر در راستای شتاب‌دهندگی کشور استفاده کنند. وی افزود: اقتصاد اقیانوسی موضوعی است که امروز گفتمان اقتصاد دریا را برای کشورها پراهمیت کرده است و در ۲۰ سال آینده همه موضوعات را پوشش خواهد داد. فرمانده نیروی دریایی ارتش در پایان با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب در مورد اهمیت دریا گفت: ما نباید از سایر کشورها عقب بمانیم، لذا اگر آنها در حال توسعه هستند ما هم باید به رشد بسیار بالا برسیم.
 
پیش‌نیاز توسعه دریامحور، امنیت دریایی است
دکتر محمدباقر ذوالقدر، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در این همایش ضمن قدردانی از نیروی دریایی ارتش در راستای برگزاری این همایش گفت: نیروی دریایی ارتش با این اقدام بزرگ موقعیت نداجا را در سطح دنیا به عنوان یک قدرت بزرگ جهانی مطرح کرد و دست بلند جمهوری اسلامی را در دریا به دنیا نشان داد تا برای نخستین‌بار ایران در باشگاه قدرت‌های بزرگ دریایی جهان قرار بگیرد.
وی ادامه داد: امروز بیشترین منبع غذا، بیشترین مواد خام برای تولید و... همگی از دریاست و بنا بر تأکید قرآن باید آنها را از دریاها استخراج کنیم. ذوالقدر با تأکید بر اینکه کشتی‌های بزرگ همچون کوه و حرکت آنها آیه و نشانه الهی است و این کشتی‌ها از نعمت‌های خداوند است، گفت: در روایات اهل بیت هم همچون آیات قرآن درباره دریا و لزوم استفاده از آن سخن گفته شده است‌. وی خاطرنشان کرد: پیامبراکرم(ص) زمانی که می‌خواهد درباره اهل بیت مثال بزند از کشتی نام می‌برد؛ «اهل بیت من همچون کشتی نوح است، هر آنکه سوار بر این کشتی شود نجات پیدا می‌کند و هر آنکه دوری کند غرق خواهد شد.»
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه غربی‌ها از نعمت کشتی  به خوبی استفاده کردند، گفت: در دوران استعمار غربی‌ها بر کشتی‌ها سوار شدند و بر دیگر کشورها تسلط پیدا کردند. در دوران معاصر امریکا تحت‌تأثیر نظریه‌ای در مورد قدرت دریایی، با تشکیل ناوگان‌های بزرگ بر اقیانوس‌های بزرگ مسلط شد؛ البته بعد از آنها کشور چین هم با استفاده از ظرفیت دریایی خود از طریق بنادر توانست یک جهش اقتصادی در کشورش ایجاد کند.
ذوالقدر تأکید کرد: ایران چه در گذشته و چه در سال‌های بعد از انقلاب گرفتار غفلت تاریخی شد و از این موضوع مهم با وجود ظرفیت‌های بزرگ بهره کافی نبرد.
وی بیان کرد: اخیراً با توصیه و تأکید رهبر معظم انقلاب، سیاست‌های توسعه دریامحور ابلاغ شد و این امر مبنای کار جمهوری اسلامی برای توسعه قرار گرفت، لذا در همین سیاست‌ها ذکر شده است که برای ۱۰ سال، رشد اقتصاد دریا باید دو برابر رشد اقتصادی کشور باشد. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: امیدواریم با پیاده شدن این سیاست‌ها، تلاش دولت و دستگاه‌ها، این غفلت تاریخی و عقب‌ماندگی جبران شود و از ظرفیت دریاها برای توسعه کشور استفاده کنیم. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه پیش‌‍نیاز توسعه دریامحور امنیت دریایی است، گفت: در بستر امنیت است که پیشرفت و توسعه حاصل خواهد شد، چراکه در خصوص توسعه دریامحور بی‌واسطه با تهدیدات دشمنان و رقبا مواجه هستیم.
 
نیروی دریایی ایران قدرت اول در منطقه است
وی عنوان کرد: امروز حریف ما نیروی دریایی کشورهای منطقه نیستند، زیرا قدرت اول در منطقه نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران است و ما قدرت‌های بزرگ را حریف خودمان می‌دانیم. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: توانمندی‌های نیروی دریایی ارتش در امنیت کشتیرانی در دریای عمان و بالای مدار ۱۰ درجه و در اقیانوس هند و سایر اقیانوس‌ها بسیار پراهمیت بوده، همچنین حضور در دریای سرخ برای مقابله با دزدی دریایی که به یک معضل بین‌المللی تبدیل شده بود با حضور نیروی دریایی ارتش حل شد و همچنان این حضور باقی است.
ذوالقدر خاطرنشان کرد: انجام مأموریت‌های جسورانه و شجاعانه توسط نیروی دریایی ارتش از جمله برگزاری رزمایش‌های مشترک با قدرت‌های دریایی بزرگ همچون روسیه و چین و نیز سفر افتخارآمیز ۳۶۰ درجه با ناوگروه ۸۶ برای نخستین‌بار، همگی نمایانگر تغییر و ارتقای تراز قدرت دریایی جمهوری اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه باید با حضور در دریا توسعه قابلیت‌های ساحلی خود را با اجرای سیاست‌های توسعه دریامحور اثبات کنیم، گفت: دریا و اقیانوس ثروت عمومی و خدادادی است و همه ملت‌ها و کشورها بویژه کشورهای ساحلی از آن برخوردار بوده و باید به آن دسترسی داشته باشند. این ثروت برای قدرت‌های استکباری نیست و برای همه ملت‌هاست.
ذوالقدر در پایان تصریح کرد: مأموریتی که شما آغاز کردید در اوج ناباوری نه تنها از سوی دشمنان که از سوی خودی‌ها هم کسی باور نمی‌کرد این امر به سرانجام برسد. سفر دور دنیا آن هم با یک ناوگروه با تناژ پایین که شدنی هم نبود، اما شما دلاورمردان نیروی دریایی با همه سختی‌ها و در اوج ناباوری آن را اجرایی کردید.

«ما می‌توانیم» یکی از دستاوردهای ناوگروه 86 بود
دکتر علی بهادری‌جهرمی سخنگو و دبیر هیأت دولت در همایش ملی تبیین ابعاد و دستاوردهای ناوگروه 86 نداجا با بیان اینکه توفیق پیدا کردم کمتر از یک شبانه‌روز میهمان ناوگروه ۸۶ باشم و غیر از گزارش‌هایی که شنیده بودیم و خوانده بودیم، خیلی روز خاطره‌انگیزی بود و نکاتی به ذهن من رسید که چه عواملی باعث شد ناوگروه 86 نیروی دریایی از این مأموریت سخت و مهم که دور زدن به دور دنیا بود و حدود ۸ ماه به طول انجامید سربلند بیرون آید، به بررسی نکاتی در این زمینه می‌پردازم.
وی گفت: نکته اول، فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است که در عین تخصص، تجربه و پیشکسوت بودن در حوزه تخصصی خود یک فرمانده کاملاً مردمی و دوست‌داشتنی میان آحاد کارکنان نیروی دریایی است که با گوشت و پوست و استخوان خود تخصص دریانوردی را لمس کرده است و احساس مشترکی با نیروهای خود دارد. سخنگو و دبیر هیأت دولت ادامه داد: مسأله دوم که مقام معظم رهبری هم به آن اشاره کردند «نگاه ما می‌توانیم» بود؛ حتی بعضی از دوستان با تردید به طرح مأموریت ناوگروه ۸۶ نگاه می‌کردند اما نگاه ما می‌توانیم که یکی از دستاوردهای خیلی خوب این حرکت بزرگ و در امیر دریادار ایرانی و تک‌تک اعضای ناوگروه ۸۶ کاملاً مشهود بود، موجب انجام این مأموریت بزرگ شد. خیلی جالب است آن روزی که توفیق داشتم و میهمان کارکنان ناوگروه ۸۶ بودم، کارکنان ناوگروه خیلی علاقه‌مند بودند عملیات‌های بزرگ‌تری را انجام دهند. نگاه ما می‌توانیم امروز در مجموعه‌های مختلف کشور بویژه در نیروهای نظامی زنده شده و یکی از الگو‌های ما می‌توانیم در نیروی دریایی ارتش کاملاً مشهود است.
بهادری‌جهرمی اظهار داشت: مسأله سوم وحدت کلمه است. وقتی عزیزان نیروی دریایی را در مجموعه‌های مختلف و به طور خاص در ناوگروه ۸۶ می‌دیدیم، ناظر بیرونی احساس می‌کند داخل یک خانواده رفته و این مسأله بسیار باارزشی است؛ مجموعه‌های نظامی معمولاً صرفاً با شاخصه‌های اقتدار، توان رزمی، انضباط نظامی و وجاهت رسمی شناخته شده‌اند که در کنار همه اینها که مجموعه نیروی دریایی در حد اعلا از آن برخوردار هستند، رسمیت‌ها و جدیت‌های نظامی هرگز مانع وحدت، مودت، دوستی، عطوفت و رفاقت خانواده نیروی دریایی نشده است و تصور نمی‌کردم که وقتی وارد یک یگان نظامی بشوم با چنین رفاقت و نزدیکی‌‌ای مواجه شوم. وی اظهار داشت: این دوره ۲۳۲ روزه یک دوره تعلیم و تربیت و یک دوره رشد فضایل اخلاقی برای اعضای ناوگروه بود که به واسطه حس مودتی که بین کارکنان ناوگروه ایجاد شده حتی کسانی که در طول مأموریت دچار کسالت شده بودند علاقه داشتند به مأموریت ادامه بدهند.

اقتدار دریایی، پشتوانه محکمی برای دیپلماسی متوازن دولت
دکتر ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در این همایش، گفت: بسیار خرسندم که در روزهای فرخنده اعیاد شعبانیه و عید چهل وپنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در جمع افتخارآفرینان غیور نیروهای مسلح بویژه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران هستم. وی افزود: ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران همواره به شجاعت‌ها، دلاوری‌ها و دستاوردهای نیروی مسلح و بویژه دریادلان ارتش افتخار می‌کنند.
کنعانی ادامه داد: مأموریت بی‌نظیر و موفقیت‌آمیز ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن دنا و ناو بندر مکران در مأموریت ۳۶۰ درجه‌ای به دور کره‌زمین که حدود هشت‌ماه به طول انجامید، نقطه‌عطفی در تاریخ دریانوردی، نیروی دریایی کشور و حضور مقتدرانه و به تعبیر رهبر معظم انقلاب، امنیت‌ساز جمهوری اسلامی ایران در آب‌های بین‌المللی است.
وی افزود: همان‌طور که فرماندهی معظم کل قوا فرمودند، این کار شما مصداق آیه شریفه «و اعدوا لهم مااستطعتم من قوه و من رباط الخیل» بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران علاوه‌بر حراست و حفاظت از مرزهای آبی کشور، مأموریت حفاظت از امنیت و منافع ایران در دریاها و آب‌های بین‌المللی را نیز برعهده دارد و شما دریادلان با انجام چنین مأموریتی نشان دادید که نه‌تنها در آب‌های خلیج‌فارس، دریای‌عمان و دریای‌خزر بلکه در هر نقطه از دنیا از خلیج‌عدن تا دریای کارائیب آمادگی دفاعی از منافع ملی جمهوری اسلامی ایران را دارید.
وی ادامه داد: مأموریت موفق ناوگروه ۸۶ در عین صلح‌جویانه بودن و ارسال پیام‌های دوستی به بسیاری از کشورهای در طول مسیر و نیز نمایش توانایی و آمادگی جمهوری اسلامی ایران در کمک به صلح و امنیت بین‌المللی، در عین‌حال به کشورهای سلطه‌جو و زورگو نشان داد که دست‌اندازی به منافع جمهوری اسلامی ایران در هر نقطه از دنیا بی‌پاسخ نخواهد ماند و نیروی مقتدر دریایی ارتش در کنار و دوشادوش سایر قوای مسلح جمهوری اسلامی ایران، هر اقدامی را که علیه منافع ملی کشور باشد، بی‌پاسخ نخواهند گذاشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: آمادگی، اقتدار و نمایش قدرت نیروهای مسلح جمهوری اسلامی نه‌تنها در عرصه نظامی بلکه در عرصه دیپلماسی، تولید‌کننده قدرت و ظرفیت ملی و موجب عزت و اقتدار میهن اسلامی می‌شود و باز همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: «ارزش سیاسی کار شما از ارزش نظامی‌اش کمتر نبود، اگر نگوییم بیشتر هم بود». وی ادامه داد: ارکان و مؤلفه‌ها و عناصر قدرت ملی وابسته به یکدیگرند و پیشرفت و تقویت هر کدام از آنها علاوه‌بر تأثیر در دیگر مؤلفه‌ها، موجب تقویت کلیت نظام و جایگاه کشور در عرصه نظام بین‌الملل خواهد شد. کنعانی ادامه داد: دیپلماسی دفاعی با فعالیت‌ها و تلاش‌های متنوع، یکی از مهم‌ترین ابزار دولت‌ها در راستای رسیدن به اهداف مطلوب، بدون بهره‌گیری از نیروی قهریه نظامی است.
وی افزود: اقتدار دریایی جمهوری اسلامی ایران و نقش آن در صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی، اکنون پشتوانه‌ای محکم برای دیپلماسی همسایه‌محور، متوازن و پویای دولت است و درعین حال نیروی بازدارنده در مقابل چالشگران متجاوز، طمع‌کار و بی‌منطقی است که سودای تعدی به منافع و امنیت ملی ایران و ایرانیان را دارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: هم‌اکنون وابستگان نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران در سفارتخانه‌های ما در تعداد قابل‌توجهی از کشورهای دنیا حضور داشته و عضو مؤثری از تیم دیپلماسی خارجی توسعه‌محور و صلح‌جویانه جمهوری اسلامی ایران به‌شمار می‌رود.
 
 تولید آثار سینمایی در راستای نمایش دستاوردهای ناوگروه 86
دکتر محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش ملی تبیین ابعاد و دستاورد‌های ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش، ضمن تبریک به مناسبت ایام ماه شعبان و اعیاد بزرگی که در این ماه قرار دارند، با اشاره به تلاش‌های مجموعه نیروی دریایی ارتش در شکل‌گیری سفر تاریخی ناوگروه 86 به دور دنیا گفت: افتخاری که ناوگروه 86 طی سال‌جاری برای کشور عزیزمان آفرید را باید به‌عنوان یک حماسه ماندگار بزرگ در تاریخ جمهوری اسلامی ایران ثبت کرد.
دکتر محمدمهدی اسماعیلی با این بیان اینکه کارگروهی در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای پوشش و ثبت این حماسه ملی تشکیل شده است، افزود: به دلیل اهمیت بالای این اقدام و ضرورت در ثبت آن، با همکاری شورای فرهنگ عمومی کشور، روزی را در تقویم رسمی نامگذاری کردیم و تلاش کردیم تا این اتفاق مهم را وارد زندگی رسمی و روزمره همه مردم ایران بکنیم.
وی با اشاره به اقدامات دیگری که در راستای تبیین دستاورد‌های این حرکت بزرگ در حال انجام هستند، گفت: سازمان سینمایی به‌زودی با تکمیل فرایند پیش‌تولید و تکمیل فیلمنامه، کار ساخت فیلم سینمایی فاخری را برای این حماسه بزرگ آغاز خواهد کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در حوزه موسیقی نیز قرار است یک سمفونی ویژه درباره این حماسه تولید و در سالگرد این حرکت ملی ارائه شود.
محمدمهدی اسماعیلی تصریح کرد: اقدام غرورآفرین ناوگروه 86 زمانی رخ داد که دشمنان این مرز و بوم در راهبرد کلان خود، اقدام به پشیمان‌سازی و ندامت از گذشته افتخارآفرین و ناامید‌سازی نسبت به آینده‌ای غرورآفرین کرده بودند؛ در چنین فضایی است که اقداماتی نظیر سفر ناوگروه 86 به دور دنیا معنا و جلوه بیشتری پیدا می‌کند.
وی با اشاره به فعالیت‌های نظامی در دوره سیاه رژیم گذشته تأکید کرد: نزدیک به 60 هزار مستشار امریکایی، همه حوزه‌های نظامی ما را در آن دوره در اختیار گرفته بودند و فرزندان غیور ایرانی را حداکثر در مناصب پایین و حاشیه‌ای به کار گرفته و با نگاه تحقیر به آنان می‌نگریستند.
محمدمهدی اسماعیلی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران و نهضت بزرگ امام راحل، فضای نوینی را پدید آورد، گفت: در بخش نظامی، فرزندان غیور این مملکت با دستان خالی توانستند هشت سال در برابر همه دنیای استکبار و استعماری ایستادگی و مقاومت کنند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: دشمن بعثی از همه امکانات، تجهیزات نظامی، جاسوسی، بمب‌های ممنوعه و حمایت‌های نظامی غرب و شرق برخوردار بود؛ اما جوانان ایرانی در این جنگ با رشادت‌های خود اجازه نداند که حتی یک وجب از خاک ما از دست برود و مسیر افتخارآفرینی آنان همچنان نیز ادامه دارد که اکنون نیز جمهوری اسلامی ایران در حوزه ادوات نظامی و ساخت تجهیزات دفاعی جزو کشورهای انگشت‌شمار در دنیا در حوزه فناوری‌های نوین است. وی در پایان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران، قدرت برتری است که بسیاری از قدرت‌های برتر سنتی و مدرن دنیا محتاج تعاملات نظامی و دفاعی با ما هستند، گفت: با تغییر فضای فکری فرزندان این مرز و بوم و شکل‌گیری تفکر «ما می‌توانیم»، اقدام ناوگروه 86 و فرماندهان شجاع نیروی دریایی ارتش، یکی از این نمونه‌اقدامات مهم در راستای اقتدارآفرینی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند که تحت تدابیر داهیانه مقام معظم رهبری، برگ زرینی را به کتاب قطور افتخارات جمهوری اسلامی اضافه کردند.