فرماندهی که هزار فلسطینی را نجات داد
معمار امنیت
شهیداحمدالجعبری دستاوردهای اطلاعاتی بزرگی داشت. یکی از دستاوردهای بزرگ او استفاده از امکانات اطلاعاتی و عملیاتی با هدف آزادسازی اسرا بود. «گلعاد شالیت» نظامی صهیونیستی بود که در ۲۵ ژوئن ۲۰۰۶ و با ابتکار عمل شهید الجعبری به اسارت «کتائب القسام» شاخه نظامی جنبش حماس درآمد و در سال ۲۰۱۱ با ۱۰۲۷ اسیر فلسطینی مبادله شد.
صهیونیستها ناگزیر به مبادله شدند
ارتش رژیم صهیونیستی که نوار غزه را در محاصره خود دارد، با وجود داشتن امکانات نظامی گسترده پس از گذشت پنج سال از اسارت شالیت، نتوانست از محل اختفای او اطلاع یابد. لذا در نهایت ناگزیر شد تسلیم شرط مقاومت فلسطین شود و قرارداد مبادله اسرا با حماس را امضا کند که به موجب آن جنبش حماس متعهد شد در ازای آزادی بیش از هزار اسیر فلسطینی دربند رژیم صهیونیستی، شالیت را بهصورت غیرمستقیم و از طریق میانجیگر مصری به رژیم صهیونیستی تحویل دهد.
صهیونیستها کشتهسازی میکردند
در پرونده گیلعاد شالیت صهیونیستها دست به یک عملیات روانی گسترده با هدف سیاهنمایی و مخدوش کردن چهره نیروهای مقاومت زدند. هدف آنها این بود که نهادهای بینالمللی را متقاعد کنند که مقاومت فلسطین شالیت را کشته است. هدف آنها از این دست اقدامات اخذ مجوز برای کشتار ملت فلسطین بود، روالی که حتی بعد از مبادله شالیت ادامه یافت. شالیت سالها پس از اینکه آزاد شد و از زمان آزادیاش، اغلب زمان خود را خارج از فلسطین اشغالی سپری کرد و حاضر نشد تحت فشار صهیونیستهای افراطی، علیه کسانی که او را به اسارت گرفتهاند، بدگویی کند یا به آنها اتهام بدرفتاری وارد کند.
افشاگری اسیر صهیونیست علیه اسرائیل
این نظامی سابق صهیونیست در پاسخ به این سؤال که در دوران اسارت با او چگونه رفتار میشد، میگوید: «حماس طی پنج سال اسارت، تلاش داشت که من در سلامت کامل بمانم. من مریض نبودم. من حالا هم آدم لاغری هستم اما در آن زمان لاغرتر بودم. آنها نگران بودند که مبادا وضعیت سلامتی من وخیم شود. زیرا من یک سرباز زنده بودم و ارزشم بسیار بالاتر از یک سرباز مرده بود. برای همین برایشان مهم بود که سلامتیام را حفظ کنند.»
وی در پاسخ به این سؤال که روزها و شبها را چگونه سپری میکرد، گفت: «همه چیز برعکس بود. روزها میخوابیدم و شبها بیدار بودم.»
یکی از حاضران در جمع این سؤال را میپرسد که در زمان اسارتش، فیلمی از او منتشر شد که نشان میداد در حال خواندن روزنامه بود، آیا حماس وی را مجبور به این کار کرده بود؟
شالیت با لبخند پاسخ میدهد: «فکر کنم ویدیوی مورد نظر شما، پس از گذشت سه سال از اسارتم بود. این فیلم هم بخشی از سند تبادل اسرا و مقدمه آزادیام بود... هدف از صحنههایی که در فیلم دیده میشود، نشان دادن تاریخ درج شده در روزنامه بود.
وی در پاسخ به تکرار این سؤال که آیا مجبور به این کار بود، گفت: «بله صهیونیستها به من دیکته میکردند که چه چیزی در فیلم بگویم.»
این نظامی سابق رژیمصهیونیستی در پاسخ به این سؤال که آیا حماس بهصورت مداوم مکان نگهداریش را تغییر میداد یا خیر، گفت: «آنها آدمهای بسیار مورد اعتماد حماس بودند و همه چیز را محرمانه و سری نگه میداشتند. به همین دلیل اسرائیل نتوانست طی سالهای اسارتم، مکان نگهداریم را پیدا کند. در این مدت اغلب در یک مکان بودم و بسیار کم، جا به جا شدم.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو در پاسخ به سؤالی درباره غذاهایی که در دوران اسارت میخورد، گفت که مواد غذایی تولیدی اسرائیل را میخورد.
این نظامی صهیونیست در توضیح نحوه تعامل با کسانی که در اسارتشان بود، گفت: «برخی از آنها عبری میدانستند. آن دسته از آنها که سن بالاتری داشتند و در اسرائیل کار کرده بودند. برخی نیز انگلیسی میدانستند. اما برای ارتباط با کسانی که نه انگلیسی و نه عبری میدانستند، از کلمات محدود عربی که میدانستم، استفاده میکردم و منظورم را میرساندم.»
وی در توضیح دشواریهای دوران اسارتش میگوید: «باید بدانی چگونه طی این مدت طولانی دوام بیاوری و نشکنی. شاید همین موضوع کمکم کرد که این مدت طولانی را دوام بیاورم. در گذشته من آدم اجتماعی که دارای دوستان زیاد یا خانواده بزرگی باشد، نبودم. شاید همین به من کمک کرد.»
شالیت درباره اینکه آیا در جریان مراحل تبادل اسرا قرار داشت، گفت: در ابتدا هیچ اطلاعی درباره تلاشهای موجود برای آزادیم نداشتم. اما پس از آن از طریق رادیو در جریان مراحل مختلف مذاکرات بودم...گاهی اوقات با شنیدن اخبار رادیو درباره مذاکرات آزادیام، ناامید میشدم. گوش دادن به این اخبار برایم دشوار بود. زیرا هر بار مذاکرات بسیار ناامیدکننده پایان مییافت.
وی افزود که تنها یک هفته پیش از موعد مقرر آزادیاش در جریان این موضوع قرار گرفته است.
شالیت در ادامه گفت: «همانطور که میبینید، حالم خوب است، این سالها به سلامتی سپری شده، هرچند که هنوز تحت درمانم اما به طور کلی به وضعیت طبیعی برگشتهام. اکنون دارای شغل هستم و کار میکنم، ازدواج کردهام و یک زندگی نرمال دارم.»
سخنان این نظامی سابق رژیم صهیونیستی در حالی منتشر میشود که شاخه نظامی حماس همچنان چندین نظامی اشغالگر اسرائیلی را در اسارت خود دارد و منتظر دستیابی به یک توافق جدید برای مبادله اسرا و آزادی اسرای فلسطینی از زندانهای رژیم صهیونیستی است و اخباری درباره به حرکت درآمدن آب راکد امضای یک توافقنامه تبادل اسرای جدید در دست است.
«کتائب عزالدین القسام» چند ماه پیش همزمان با سالروز آزادسازی شالیت در قبال آزادی بیش از هزار اسیر فلسطینی، برای نخستین بار با انتشار فیلمی از نحوه برخورد خود با اسرای صهیونیست و نیز تدابیر امنیتی برای عدم اطلاع کسی از مکانی که وی در آن نگهداری میشد، به تلآویو یادآوری میکند که مانند آن سالها، از شروط خود برای آزادی اسرای فلسطینی کوتاه نخواهد آمد و اسرائیل نیز هرگز نخواهد توانست از مخفیگاه نظامیان به اسارت گرفته شدهاش اطلاع یابد.
به اعتقاد ناظران، هدف اصلی حماس از انتشار این تصاویر، علاوه بر نشان دادن نحوه برخورد انسانی مقاومت با اسرای دشمن، بلکه یادآوری ناتوانی صهیونیستها در یافتن نظامیان به اسارت گرفته شده خود، ضرورت تسلیم آنها در قبال خواست قانونی مقاومت فلسطین در آزادی اسرای فلسطینی و عدم کوتاه آمدن مقاومت از شروطش برای آزادی اسرای دشمن صهیونیستی است.
رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۱۱، تحت فشار جامعه صهیونیستی ناگزیر شد در چهارچوب توافق تبادل اسرا، به آزادی شماری از اسرای فلسطینی در قبال آزادی این نظامی خود، رضایت دهد. اما پس از آن بار دیگر شماری از این آزادگان را به اسارت گرفت. جنبش حماس نیز چندی پیش با انتشار این تصاویر از شالیت و یادآوری پیروزی خود در مقابل این رژیم در پرونده تبادل اسرا و نیز انتشار فایل صوتی از یکی دیگر از نظامیان صهیونیستی به اسارت گرفته شده، تلویحاً بر شروطش برای آزادی نظامیان صهیونیست، پافشاری کرد.