حذف شدن از «هالیوود» به جرم حمایت از فلسطین!
سمیه دهقان زاده
روزنامهنگار
«سوزان ساراندون» برنده جایزه اسکار نقش اول زن که جز هنر بازیگری به حرف حق زدن هم معروف است این روزها به دلیل اظهار نظر درباره نسلکشی در غزه و متهم شدن به «یهودستیزی» با قطع همکاری مواجه شده است، غافل از اینکه «یهودستیزی» برای او افتخار است، نه اتهام.
«در حال حاضر بسیاری از مردم هستند که به خاطر یهودی بودن خود میترسند و این افراد اکنون مزه این را میچشند که مسلمان بودن در این کشور چه حسی دارد.» اینها، نه حرفهای یک انقلابی دو آتشه مهاجر، نه فریادهای یک فلسطینی مسلمان و از وطن دور افتاده، نه حتی سخنان یک ایرانی همه عمر در مبارزه با ظلم است، بلکه اینها حرفهای «سوزان ساراندون» بازیگر ۷۷ ساله برنده اسکار در راهپیمایی در حمایت از فلسطین است، آن هم در قلب نیویورک. او که سالها با بازیهای خوب و نقشآفرینیهایش در هالیوود، طعم شهرت و ثروت را چشیده، جز هنر بازیگری به آزاده بودن و حرف حق زدن هم معروف است.
«سوزان» از شروع نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه، نه یکبار، بلکه چندین بار در تجمعات، برای حمایت از مردم فلسطین شرکت کرده و حرفهای شجاعانهای را به زبان آورده. او در بخشی از سخنرانی خود گفته:«مردم سؤال میکنند، مردم ایستادهاند، مردم خودشان را آموزش میدهند، مردم از شست وشوی مغزی که از کودکی شروع شده بود فاصله میگیرند.»و خطاب به حاضران ادامه داده:«قوی باشید، صبور باشید، صریح باشید و در کنار هر کسی که جرأت اظهار نظر دارد، بایستید.»
خواندید؟ دیدید؟ شنیدید؟ شاید بپرسید خب گره ماجرا کجاست، یک نفر معروف و ثروتمند و در حاشیهای امن، در مهد آزادی بیان آمده و حرف حقی زده، شاید پشت بندش یک خدا خیرش دهد هم اضافه جملهتان کنید! اما نکته، همین آزادی بعد از بیان است! درست بعد از این سخنرانی و پخش شدن ویدیوی آن، در سهشنبه ۲۱ نوامبر، شرکت هالیوودی یوتیای که مدیریت برنامههای سوزان ساراندون را بر عهده داشت اعلام کرد که به دلیل سخنرانی این هنرپیشه ۷۷ ساله در تظاهرات حمایت از فلسطینیها، با او قطع همکاری میکند و به همین راحتی، پروژه حذف بازیگری با سابقه پنج بار نامزدی متوالی جایزه اسکار و برنده جایزه اسکار نقش اول زن در هالیوود را کلید زد. اما ساراندون که با موضعگیریهای صریح سیاسی و اجتماعی شناخته میشود، گویا بیدی نیست که با این بادها بلرزد و همچنان به انواع مختلف مبارزهاش را ادامه میدهد. او روی شبکه اجتماعی ایکس هم، پستی از راجر واترز، عضو پینک فلوید و یکی از منتقدان جدی اسرائیل بازنشر کرد و گویا اخراج و کنار گذاشتن از هالیوود نمیتواند مانع حق طلبی این فرد شود. البته گمان نکنید فقط سوزان، مبتلا به این مدیریت حذف است، بلکه گویا هر فرد معروفی از نسلکشی رژیم کودکش اسرائیل انتقاد کند باید پیه اخراج، طرد و کنار گذاشته شدن را بچشد. نمونهاش، ملیسا باررا، هنرپیشه مجموعه فیلمهای «جیغ» است، او که به صورت مرتب درباره جنگ غزه در شبکههای اجتماعی اظهار نظر میکرد، چند روز پیش پستی منتشر کرد و در آن اسرائیل را به «نسلکشی و پاکسازی قومی» متهم کرد. شرکت اسپایگلس، تهیه کننده فیلمهای جیغ هم این بازیگر را اخراج کرد و گفت که به هیچ وجه با «یهودستیزی» مدارا نمیکند .البته ملیسا هم مثل سوزان در راهش ثابت قدم است و گفته سکوت را یک گزینه نمیداند و به همین دلیل به اظهار نظر درباره این موضوع در فضای عمومی ادامه خواهد داد. پیش از آن مها دخیل، یکی از مدیران یک شرکت هالیوودی به خاطر گذاشتن پستی در اینستاگرام در آن گفته بود: «چه چیزی دردناکتر از این است که شاهد نسلکشی باشید؟ این که شاهد باشید نسلکشی که دارد رخ میدهد، انکار میشود.»، از پست مدیریتی خود کنار گذاشته شد، اما تام کروز، ستاره هالیوود، برای حمایت از او شخصاً به دیدارش رفت. و همچنان دومینوی حق طلبی هالیوودیها و پروژه حذف آنها ادامه دارد؛ اما گویا هرچه تلاش میشود ریشه به تیشه ساختار فکری آزاد شده از بند ناآگاهی و عافیت طلبی این حق طلبان هالیوودی زده شود، موفقیتی حاصل نمیشود و انگار حرفهای سوزان که گفته «مردم سؤال میکنند، مردم ایستادهاند، مردم خودشان را آموزش میدهند، مردم از شست وشوی مغزی که از کودکی شروع شده بود فاصله میگیرند.» در حال تحقق است، فقط باید صبر کرد و دید کی نهال این آگاهی به بار مینشیند و جماعتی بیش از پیش از آن بهره میبرند، اما دور نیست آن روز که صنعت غول پیکر سینما در امریکا، مجبور شود چنین حق طلبیهایی را به رسمیت بشناسد و مدیریت حذف را برای حل این مسائل، از حل المسائل مدیریتی خود حذف کند، گرچه شاید برای بعضی، این جمله، آرزو یا شعار به نظر برسد اما باید گوشزد کنیم، روزگاری هم قیام هالیوودیهای آگاه شده علیه ظلم اسرائیلی دور و غیرواقعی مینمود، اما دورنمای خیالی دیروز، واقعیت انکارناپذیر امروز است!