این نمایش یک کار اجتماعی تاریخی است که به زمان پهلوی برمی‌گردد

«آش» نمایشی از دل تاریخ پهلوی روی صحنه

این روزها که هوا کمی‌ رو به سردی گذاشته یک خوراکی داغ مثل «آش» لذت بخش و دلپذیر است، اما منظورمان‌ آش معمولی که همه جا سرو می‌شود نیست، بلکه بیشتر منظورمان یک اغذیه فرهنگی و هنری است که روح را گرما می‌بخشد.
«آش» نمایشی است که به عنوان جدیدترین تولید خانه تئاتر حوزه هنری استان اصفهان به کارگردانی پویان عطایی‌، این روزهای پاییزی روی صحنه است.
به گزارش روابط عمومی‌ حوزه هنری استان اصفهان، پویان عطایی کارگردان‌ این نمایش با اشاره به اجرای‌ این تئاتر در تماشاخانه ماه حوزه هنری گفت:‌ این نمایش یک کار اجتماعی تاریخی است که به زمان پهلوی برمی‌گردد.
وی در خصوص داستان تئاتر «آش» افزود: داستان نمایش «آش» به قصه یک زن و شوهر به اسم زهرا و نادر می‌پردازد که مشغول زندگی روتین و روزمره خود هستند و رازهایی را از یکدیگر پنهان می‌کنند. زن شغل شوهرش را نمی‌داند و مرد مدام برای او پارچه‌هایی را می‌آورد.‌این باعث‌ ایجاد کنجکاوی بین زندگی‌ این زن و شوهر می‌شود. زن می‌خواهد به یک نذر سالانه که از قدیم انجام می‌داده است، بپردازد و‌ این نذر را انجام دهد ولی مرد او را چله نشین کرده است و اجازه خروج از منزل را به او نمی‌دهد. همین باعث می‌شود تا زن در موقعیتی خانه را ترک کند و در یک ساعت به گونه‌ای با هم مواجه می‌شوند که تمام رازهایشان برای همدیگر برملا می‌شود. عطایی عوامل‌ این نمایش را به شرح زیر معرفی کرد: بازیگران‌ این نمایش آرزو رضا کرمی‌ و علی عابدی هستند و نویسنده پویان اصغری است و کارگردانی و طراحی صحنه و نور‌ این نمایش را خودم برعهده دارم، مشاور کارگردان مریم دوستی‌ایرانی و طراحی گرافیک را محمدعلی عمادی برعهده دارند.
وی ادامه داد: از دیگر عوامل ‌این نمایش می‌توان به مژگان دوستی ‌ایرانی طراح لباس، امیرحسین مسعودی ساخت تیزر و موشن و مبینا عباسی و فائزه رادفر دستیاران صحنه اشاره کرد. کارگردان ‌این نمایش خاطرنشان کرد: موسیقی‌ این اثر را محمد نادری برعهده دارد و نوازندگان ‌این نمایش نیز محمد نادری و عرفان نریمانی هستند.
عطایی علت نامگذاری‌ این اثر را به نام «آش»‌ این گونه بیان کرد: به دلیل‌ اینکه عنصر‌ آش در‌این اثر مستتر است و مدام راجع به آن صحبت می‌شود و یکی از چالش‌ها و درام قصه روی پخت و پز‌ آش و نذر دادن و پخش آن میان مردم شروع می‌شود و بساط‌ش را محیا کردن برای مردم اتفاق می‌افتد، برای همین علاوه بر‌اینکه می‌تواند یک واژه جذاب باشد برای کشاندن مخاطب، درام اثر هم بر پایه و اساس‌ این اتفاق رخ می‌دهد برای همین اسم‌ آش برای‌ این نمایش انتخاب شده است.
وی با اشاره به ویژگی‌های دراماتیک دوران پهلوی برای بیان داستان و نمایش تصریح کرد: ویژگی دوران پهلوی که در‌این داستان در مورد دوران پهلوی اول ما صحبت می‌کنیم ‌این است که یک سری حوادث در دوران پهلوی اول اتفاق افتاده است که آن حوادث واقعی و تاریخی با حوادث الان جامعه ما یکی شده است و ما داریم اکنون تاریخ را به نوعی تکرار می‌کنیم. اما هیچ وقت از آن درس نمی‌گیریم برای همین تاریخ تکرار می‌شود تا ما بالاخره روزی از آن درس بگیریم.
این هنرمند عرصه تئاتر اصفهان از اهمیت جنبه دراماتیک در داستان نمایش گفت و تأکید کرد: دوران پهلوی اول حوادث بسیاری را برای کشورمان رقم زده بود، برای همین ویژگی‌های دراماتیکی دارد و در اثر ما هم یکی از‌این حوادث واقعی ازآن نام برده می‌شود و به عنوان درام قصه از آن استفاده می‌شود که با حوادث اجتماعی الان همگام شده و تنه به تنه برای مخاطب پیش می‌رود و جذابیت موضوعی و تاریخی برایش ‌ایجاد می‌کند.
 ضمن‌ اینکه‌ این نمایش مخاطب را با یک برهه‌ای از تاریخ ‌ایران آشنا می‌کند، می‌تواند در دل تاریخ به بیان قصه‌ای جذاب از روابط یک زن و شوهر بپردازد. وی علت انتخاب تماشاخانه ماه برای اجرای‌ این اثر را چنین بیان کرد که ما برای‌ این اثر به یک سالن پلاتویی نیاز داشتیم و من بالاخره با حوزه هنری از قدیم نزدیک پانزده و شانزده ساله کار کرده‌ام و ویژگی‌های ‌این سالن را می‌شناختم و برای همین پیشنهاد دادیم به حوزه هنری و خوشبختانه مدیریت محترم جناب آقای نوری و مدیر روابط عمومی‌ آقای نصر با ما موافقت کردند و الان چند شب است که در‌این سالن نمایش «آش» را اجرا می‌کنیم و انشاءالله امیدواریم اجراهای خوب و موفقی باشد و همشهریان اصفهانی از دیدن آن لذت ببرند.
پویان عطایی ادامه داد: ما قبلاً هم در‌این سالن دو نمایش «سالمرگی» و «دزدها به چه می‌اندیشند» را اجرا کرده‌ایم و از نظر مزایا، سالن نسبت به سالن‌های پلاتویی دیگر شهر اصفهان ظرفیت خوبی دارد. موقعیت جفرافیایی سالن (مرکز شهر و نزدیک بودن به میدان نقش جهان اصفهان) بسیار خوب است و همچنین مزیت داشتن پارکینگ برای مخاطبان مهم است و سالن از نظر ابعاد بسیار خوب است و از ویژگی‌های ‌این سالن‌ این است که کارهای پلاتویی و جمع و جور را در آن می‌توان اجرا کرد.
وی در خصوص گروه تئاتر میعاد جوان و فعالیت ‌این گروه تئاتری اظهار داشت: حدود هفده یا هجده سال است که گروه تئاتر «میعاد جوان» به صورت حرفه‌ای و رسمی‌ فعالیت می‌کند و حیطه اصلی فعالیتش تئاتر است.
 خوشبختانه در بیشتر جشنواره‌های بین‌المللی، ملی، سراسری و منطقه‌ای و استانی حضور داشته است و جوایز زیادی را هم کسب کرده است و در سطح استان و شهرهای دیگر هم کارهای صحنه‌ای و خیابانی را اجرای عموم رفته است. هدفش کشف استعدادهای جوان در کنار فعالیت با پیشکسوتان تئاتر و سینماست.