در حافظه موقت ذخیره شد...
سقوط آزاد تورم نقطهای مواد خوراکی
این در حالی است که از خرداد سال 1401 تا اردیبهشت 1402 با حذف ارز 4200 تومانی و اثر آن بر قیمت مواد خوراکی، نرخ تورم نقطهای مواد خوراکی به طور میانگین به 76 درصد در هر ماه رسیده بود. البته دولت با پرداخت یارانههای 300 و 400 هزار تومانی، بخش زیادی از این افزایش قیمت را جبران کرد.
از خرداد 1402 با تخلیه اثر حذف ارز 4200 در محاسبات تورمی، نرخ تورم نقطهبهنقطه مواد خوراکی به 42.6 درصد رسید که نسبت به میانگین 12 ماه گذشته 33.4 درصد کمتر است.
تورم نقطهبهنقطه مواد خوراکی در خرداد 1402 نسبت به ماه قبل از آن هم (اردیبهشت امسال با 76.1 درصد) بالغ بر 33.5 درصد کمتر شده که رکورد سریعترین کاهش تورم نقطهای مواد خوراکی در یک ماه در دهه اخیر است. تورم نقطهبهنقطه مواد خوراکی در خرداد 1402 (42.6درصد) از شاخص مشابه قبل از حذف ارز 4200 تومانی در اردیبهشت سال گذشته که 49.7 درصد بود هم کمتر است.
تورم نقطهبهنقطه مواد خوراکی در 12 ماه پایانی دولت حسن روحانی به طور متوسط 57.3 درصد و در 12 ماه قبل از حذف ارز 4200 تومانی هم به طور متوسط 50.7 درصد بود. این آمار بیانگر فروکش کردن التهابات تورمی در مواد خوراکی است که در ماههای آینده نیز تداوم خواهد یافت.