مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی خبر داد

تولید سالانه یک میلیون نهال گل‌محمدی با فناوری کشت‌ بافت

مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی از تولید یک میلیون اصله نهال گل‌محمدی در سال با فناوری کشت‌ بافت در آزمایشگاه مرکز بیوتکنولوژی خبر داد.
به گزارش ایرنا، ایرج رستگار با بیان اینکه در ایران ۷۵ ژنوتیپ گل‌محمدی داریم که ۱۲ ژنوتیپ آن در این مرکز موجود است، اظهارداشت: ازطریق کشت‌ بافت در این مرکز توانسته‌ایم عملکرد گل‌محمدی را از ۱.۲ و ۱.۸ تن در هکتار، به پنج تا هفت تن در هکتار برسانیم.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد‌ کشاورزی افزود: محققان این مرکز بیوتکنولوژی تلاش می‌کنند از طریق کشت بافت، مزیت‌هایی همچون عملکرد تولید، مقاومت نسبت به شوری و کم‌آبی و مقاومت نسبت به آفات و بیماری‌ها را در نهال‌های گل‌محمدی بهبود ببخشند.
وی اضافه‌ کرد: با بهبود این ویژگی‌ها و صفات در نهال‌های گل‌محمدی، کشاورزان می‌توانند نهال‌های مورد نظر و مناسب را با توجه به شرایط اقلیمی و نیاز آبی انتخاب و زیر کشت ببرند.رستگار، انتقال فناوری کشت بافت را از دیگر برنامه‌های مرکز بیوتکنولوژی عنوان کرد و گفت: دانش کشت بافت را به برخی از کشورها ازجمله عراق و ترکمنستان و همچنین به بعضی از مراکز علمی و دانشگاه‌های کشور انتقال داده‌ایم.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ایران سابقه صادرات گلاب به چین را در سه هزار سال پیش دارد، تصریح کرد: در مقطعی از تاریخ، ایران یکی از بزرگترین صادرکنندگان بزرگ گلاب به هند و چین بوده است.