فناوری و روزمرگی

روش‌های افزایش عمر باتری در گوشی همراه

بخش دوم: عمر باتری گوشی همراه

 با استفاده بهینه‌تر و بهتر از گوشی هوشمندتان هم می‌توانید مصرف شارژ باتری آن را کاهش دهید. برای مثال هر چقدر کمتر از گوشی برای انجام بازی یا اجرای اپلیکیشن‌های سنگین استفاده کنید، مسلماً میزان مصرف شارژ باتری آن هم کمتر می‌شود. همچنین هر چقدر کمتر با گوشی فیلم و ویدیو اجرا کنید و در اینستاگرام پرسه بزنید، شارژ باتری کمتر می‌شود! بنابراین نحوه استفاده شده از گوشی هم تأثیر مستقیمی روی عمر باتری دستگاه دارد.

 

 به جرأت می‌گوییم اصلی‌ترین قطعه سخت‌افزاری که منجر به خالی شدن شارژ باتری گوشی شما می‌شود صفحه نمایش آن است. صفحه نمایش گوشی‌های مدرن‌تر بزرگ و با رزولوشن بیشتری طراحی شده‌اند و این امر سبب شده که بشدت مصرف انرژی بالایی داشته باشند. زمانی که روشنایی صفحه نمایش گوشی را بیشتر می‌کنید، میزان مصرف شارژ باتری آن هم افزایش پیدا خواهد کرد. بنابراین توصیه ما این است که به منظور افزایش عمر باتری گوشی موبایل خود تا حد امکان روشنایی صفحه نمایش آن را کاهش دهید. پس هرچقدر نور صفحه نمایش گوشی شما کمتر باشد، شارژ کمتری هم از باتری مصرف خواهد شد.

 

 برخی اپلیکیشن‌ها به دلیل سنگین بودن و خیلی از موارد دیگر مصرف شارژ باتری بالایی دارند، بنابراین با شناسایی و حذف آنها می‌توانید به شکل ویژه‌ای عمر باتری گوشی خود را افزایش دهید. برای بررسی و شناسایی میزان مصرف شارژ اپلیکیشن‌های مختلف در آیفون کافی است وارد بخش Settings شوید و سپس گزینه Battery را انتخاب کنید. در این شرایط اگر به پایین صفحه حرکت کنید لیست اپلیکیشن‌های نصب شده روی دستگاه را به همراه میزان مصرف شارژشان مشاهده خواهید کرد. برای بررسی این موضوع در گوشی‌های اندرویدی باید به بخش Settings و سپس Battery و نهایتاً Battery Usage مراجعه کنید. پس از شناسایی اپلیکیشن‌های پر مصرف، آنها را حذف نمایید تا شاهد افزایش عمر باتری گوشی موبایل خود باشید.

 

 گوشی‌های موبایل قابلیتی تحت عنوان Auto-Brightness دارند که به موجب آن میزان روشنایی صفحه نمایش گوشی به صورت خودکار و با توجه بشدت نور محیط اطراف تنظیم می‌شود. این قابلیت شاید بسیار جالب به نظر برسد اما با فعال بودن آن میزان مصرف شارژ باتری افزایش چشمگیری پیدا می‌کند، چون با فعال بودن این قابلیت در واقع سنسور نور محیط گوشی دائماً فعال بوده و در حال ارسال اطلاعات برای پردازنده است و پردازنده هم دائماً فعال بوده و دستورهای لازم برای کاهش و افزایش نور صفحه نمایش را صادر می‌کند و نوسانات نور صفحه نمایش هم از سوی دیگر روی مصرف انرژی باتری تأثیر می‌گذارند. بنابراین برای افزایش عمر باتری گوشی موبایل خود حتماً قابلیت Auto-Brightness را غیرفعال نمایید.

 

 متأسفانه یکی دیگر از قابلیت‌هایی که در گوشی‌های موبایل ارائه شده اما اغلب کاربران از آن استفاده نمی‌کنند، حالت پرواز (Airplane Mode) است. زمانی که این حالت را فعال کنید تمام قابلیت‌های ارتباطی گوشی شما غیرفعال خواهند شد و این مسأله سبب می‌شود عمر باتری گوشی افزایش یابد. در برخی شرایط واقعاً فعال‌سازی حالت هواپیما لازم می‌شود. برای مثال زمانی که در حالت سفر با هواپیما هستید یا زمانی که در منطقه‌ای به سر می‌برید که آنتن سیم کارت و اینترنت ندارید یا زمانی که در جلسه هستید و غیره، در تمام این شرایط می‌توانید با فعال‌سازی حالت پرواز گوشی موبایل خود منجر به ذخیره‌سازی انرژی باتری آن شوید.

 

 گوشی موبایل شما به دو روش می‌تواند به اینترنت متصل شود. در روش اول به وسیله قابلیت وای فای به اینترنت متصل خواهید شد؛ اما در روش دوم می‌توانید از قابلیت موبایل دیتا (Mobile Data) گوشی استفاده کنید که منجر به بکارگیری اینترنت سیم کارت می‌شود. برای اینکه عمر باتری گوشی موبایل خود را افزایش دهید توصیه ما این است که تا حد امکان از قابلیت موبایل دیتا استفاده نکنید. اگر مجبور به وصل شدن به اینترنت هستید، بهترین گزینه برایتان وصل شدن به اینترنت وای فای است. طبق بررسی‌های صورت گرفته مشخص شده که مصرف انرژی باتری در حالتی که از قابلیت موبایل دیتا استفاده شود بیشتر از حالتی خواهد بود که از شبکه وای فای استفاده به عمل می‌آید. پس برای افزایش عمر باتری گوشی خود استفاده از قابلیت وای فای را به موبایل دیتا ترجیح دهید.

 

 شاید تصور کنید که حذف اپلیکیشن‌ها هیچ تأثیری روی میزان مصرف شارژ باتری گوشی نمی‌گذارد اما در عمل حداقل برای اپلیکیشن‌هایی که در پس زمینه فعال می‌مانند و اطلاعات خود را به روز می‌کنند اینطور نیست! یعنی نصب بودن اپلیکیشن‌هایی مثل واتس اپ، تلگرام، فیسبوک، اینستاگرام و غیره که اطلاعات خود را در پس زمینه به روز می‌کنند به طور خودکار منجر به افزایش مصرف شارژ باتری می‌شود. حتی اپلیکیشن‌هایی مثل اپلیکیشن‌های آب و هوا که وضعیت جوی را به صورت ویجت نشان می‌دهند هم منجر به افزایش مصرف شارژ باتری گوشی خواهند شد. دلیل مسأله هم مشخص است، چون این اپلیکیشن‌ها دائماً با استفاده از اینترنت و رد و بدل اطلاعات، خود را به روز نگه می‌دارند بنابراین مشهود است که دائماً در حال مصرف شارژ باشند.

 


 تمام گوشی‌های هوشمند قابلیت GPS یا مکان‌یابی را ارائه می‌کنند اما فعال بودن این قابلیت منجر می‌شود که مصرف شارژ باتری گوشی شما بشدت افزایش یابد. بنابراین اگر به فکر افزایش عمر باتری گوشی موبایل خود هستید، بهتر است قابلیت GPS گوشی خود را غیر فعال کنید. در برخی مدل‌های خاصی گوشی‌های موبایل این امکان به کاربر داده می‌شود تا دقیقاً فعال بودن قابلیت GPS را برای اپلیکیشن‌های خاص امکانپذیر یا ناممکن کند یا فقط اجازه دهد که اپلیکیشن در حالتی که توسط کاربر اجرا شده بتواند از قابلیت GPS استفاده به عمل آورد و در غیر این صورت به این ویژگی دسترسی نداشته باشد. پس یکی دیگر از روش‌های مؤثر برای افزایش عمر باتری گوشی موبایل مربوط به غیر فعالسازی GPS می‌شود.

 

 تمام جلوه‌های بصری و انیمیشن‌هایی که در گوشی شما فعال هستند منجر به مصرف شارژ باتری می‌شوند. برای مثال ویجت‌هایی که روی گوشی فعال است یا انیمیشن‌هایی که برای چرخش مابین هوم اسکرین‌های اندروید ارائه می‌شوند و حتی لایو والپیپرها همگی برای ارائه جلوه‌های بصری شارژ باتری را مصرف می‌کنند. پس با کاهش این موارد می‌توانید مصرف شارژ باتری گوشی خود را هم کاهش دهید.

 

 هر چقدر صفحه نمایش گوشی شما کمتر روشن باشد، شارژ باتری کمتر مصرف می‌شود و به نوعی شاهد افزایش عمر باتری خواهید بود. بنابراین توصیه می‌کنیم همیشه تأخیر خاموش شدن خودکار صفحه نمایش گوشی را در حداقل زمان ممکن قرار دهید. بدین سبب صفحه نمایش گوشی ظرف مدت زمان کوتاه‌تری پس از اینکه بلااستفاده بود خاموش می‌شود و طبیعتاً شارژ کمتری هم از باتری مصرف خواهد شد. برای بهتر شدن همه چیز می‌توانید خودتان به طور دستی همواره پس از اتمام کاری که با گوشی داشتید، دکمه پاور را بفشارید و صفحه آن را خاموش کنید. این مسأله شاید از دید شما خیلی جدی به نظر نرسد اما تأثیر به سزایی روی مصرف شارژ باتری دارد.

 

 گوشی شما ممکن است با توجه به مدلی که دارد علاوه بر قابلیت‌هایی همچون بلوتوث و وای فای شامل قابلیت‌های ارتباطی دیگری هم شود که همه آنها روی میزان مصرف شارژ باتری تأثیرگذار خواهند بود. برای مثال قابلیت ایردراپ (AirDrop) در آیفون‌های اپل یا قابلیت‌هایی همچون سینک کردن اطلاعات اکانت گوگل با گوشی، چرخش خودکار صفحه، ‌هات اسپات و غیره همگی منجر به مصرف انرژی باتری می‌شوند. پس با غیرفعال‌سازی این ویژگی‌ها می‌توانید در مصرف انرژی باتری صرفه‌جویی کنید و شاهد افزایش عمر باتری گوشی خود باشید. بنابراین همیشه قابلیت‌های ارتباطی غیرضروری گوشی را غیرفعال نمایید.

 

 اگر فکر می‌کنید حتی با در نظر گرفتن روش‌ها و ترفندهایی که در این مطلب به آنها اشاره کردیم هم عمر باتری موبایل شما کم است، احتمالاً باتری گوشی شما چندین سال است که تعویض نشده و حالا بخش عظیمی از ظرفیت اصلی خود را از دست داده و وقت آن رسیده که آن را تعویض کنید. اگر گوشی شما بدنه‌ای جداشدنی دارد و به باتری آن دسترسی دارید، کافی است یک باتری اورجینال و مناسب گوشی خود را خریداری و در آن نصب نمایید. اما اگر گوشی شما قابی جدانشدنی دارد و نمی‌توانید شخصاً به باتری آن دسترسی داشته باشید، می‌بایست تعویض باتری را به تعمیرکاری مجرب واگذار کنید.

 

 تقریباً تمام گوشی‌های موبایل امروزی قابلیتی تحت عنوان Power Saving Mode به معنای «حالت ذخیره‌سازی انرژی» دارند که با فعال سازی آن تنظیمات گوشی به طور خودکار در حالتی بهینه‌سازی می‌شوند که کمترین مصرف شارژ باتری در دستگاه به وجود آید. بنابراین اگر از این قابلیت در گوشی خود استفاده کنید، مقدار مصرف شارژ باتری دستگاه به حداقل میزان ممکن می‌رسد و به نوعی شاهد افزایش عمر باتری گوشی خواهید بود.

 

 وقتی که برای مدت زمان‌های طولانی گوشی را به شارژ می‌زنید، گرمای طولانی مدتی در دستگاه به وجود می‌آید که این گرما آسیب جدی به باتری گوشی وارد خواهد کرد و منجر به کاهش عمر باتری می‌شود. پس یکی دیگر از بهترین روش‌های افزایش عمر باتری گوشی موبایل این است که دستگاه را برای مدت زمان طولانی به شارژ نزنید و به محض اینکه باتری آن به اندازه کافی شارژ شد، گوشی را از شارژر جدا کنید.

 

 گرما دشمن باتری‌های لیتیوم یونی است! هرچقدر گرمای بیشتری به قطعات موبایل وارد شود عمر و توان و کیفیت شارژدهی آنها کمتر می‌شود. بنابراین اگر قصد افزایش عمر باتری گوشی موبایل خود را دارید، بهتر است همیشه آن را خنک نگه داشته و از داغ شدن بیش از اندازه آن جلوگیری کنید. انجام بازی‌های سنگین در گوشی برای مدت زمان‌های طولانی، متصل کردن گوشی به شارژر برای مدت زمان طولانی، متصل کردن گوشی به پاوربانک و استفاده همزمان از دستگاه و خیلی از عوامل دیگر می‌توانند منجر شوند که بدنه گوشی شما بشدت داغ شود. بنابراین برای افزایش عمر باتری موبایل خود تا حد ممکن آنها را خنک نگه دارید.

جستجو
آرشیو تاریخی