ویژه نامه پلاس۸۱۶۵ - ۳۰ فروردین ۱۴۰۲
روزنامه ایران - ویژه نامه پلاس۸۱۶۵ - ۳۰ فروردین ۱۴۰۲ - صفحه ۵

آش‌ماسوا

استان لرستان با داشتن اقلیم کوهستانی و مراتع سرسبز، بهترین دامپروی و گوشت را دارد و طبیعی است که بهترین کباب‌ها را هم داشته باشد. در سفر به این استان از هر غذایی که بگذرید نباید بدون خوردن کباب بروجرد، لرستان را ترک کنید! کباب بروجرد را بهتر است در یکی از کبابی‌های شهر نوش جان کنید و لذت ببرید اما اگر می‌خواهید درست کردن یک‌ آش متفاوت و خوشمزه لرستان را یاد بگیرید ما یکی از غذاهای منحصربه‌فرد و مقوی محلی بروجرد را به شما آموزش می‌دهیم. آش ماسوا شباهت زیادی به‌ آش رشته دارد و با نخود، بلغور گندم، پیاز، کشک سابیده غلیظ، سبزی (اسفناج، گشنیز، تره و جعفری)، روغن، نمک، فلفل قرمز و زردچوبه درست و معمولاً با نعناع داغ یا پونه خشک تزئین می‌شود. آش محلی ماسوا در بروجرد طرفداران زیادی دارد.

مواد لازم برای ۴ نفر
 ۳۰۰ گرم نخود پخته
 یک کیلوگرم بلغور گندم
 ۳ عدد پیاز متوسط پوست کنده و خردشده
 ۵۰۰ گرم کشک سابیده غلیظ
 ۸۰۰ گرم اسفناج، گشنیز، تره و جعفری پاک شده و خردشده
 ۳ تا ۴ قاشق سوپ‌خوری روغن
 نمک، فلفل قرمز و زردچوبه به مقدار لازم
 نعناع داغ به مقدار دلخواه

طرز‌تهیه‌ آش ماسوا
کمی روغن در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط رو به بالای گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیازهای خردشده را در روغن بریزید و تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. در این مرحله کمی زردچوبه به پیازها اضافه کنید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود. بلغور گندم را با ۴ تا ۵ لیتر آب در قابلمه بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. پس از جوشیدن آب، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا بلغورها برای ۲ ساعت، کم کم بپزند. در این حین، مدام بلغورها را هم بزنید تا به ته قابلمه نچسبند. سبزی‌های خردشده را به‌همراه نخود پخته به بلغورهای پخته اضافه کنید و اجازه دهید آش برای یک ساعت جا بیفتد. ‌در آخرین مرحله از پخت، کشک، نمک و فلفل قرمز و روغن را در قابلمه‌ آش بریزید و اجازه دهید تا با هم چند قل بخورند.‌آش را مزه کنید و در صورت نیاز نمک و فلفل بیشتری به آن بزنید.‌آش ماسوا آماده است.آش ماسوا را با نعناع داغ تزئین کرده و سرو کنید.

جستجو
آرشیو تاریخی