صرفه‌جویی یک‌میلیون‌دلاری با تولید ماده پرکاربرد در صنایع آرایشی بهداشتی در کشور

    متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان با استفاده از فناوری بومی توانستند ماده «اسکوالن» را به‌عنوان یکی از ترکیبات پرکاربرد در صنایع آرایشی، بهداشتی و درمانی با استفاده از منابع سازگار با محیط‌زیست تولید و فراوری کنند.
اسکوالن یک ترکیب آلی است که از چربی طبیعی به دست می‌آید و به طور عمده روی پوست وجود دارد. این ماده در حوزه‌های مختلف از گرید آرایشی و بهداشتی تا دارویی کاربرد دارد و عمدتاً از بدن کوسه استخراج می‌شود. متخصصان شرکت دانش‌بنیان رویان دارو پیشرو ایرانیان توانسته‌اند این ماده پرکاربرد را باتکیه‌بر فناوری بومی و از منابع سازگار با محیط‌زیست استخراج و فرآوری کنند.
    محمود ابراهیمی، مدیرعامل شرکت، افزود: اولین‌بار شرکت فایزر تحت عنوان N59 در بازار آنفلوانزا از این ماده استفاده کرد، با ایده‌ای که از شرکت فایزر گرفتیم کار استخراج این ماده را به روش نوآورانه انجام داده و برای بیماران کووید مصرف کردیم که درگیری‌های ریه را با توجه به خواص ضدالتهابی خیلی خوبش، کاهش داد و این موضوع منجر به کاهش تعداد بیماران نیازمند بستری شد.
   این ماده در حال حاضر برای بیماران قلبی، عروقی و دیابتی نیز استفاده می‌شود، این ماده خواص متعدد دارویی دارد به‌طوری‌که از کلسترول و چربی و قند خون جلوگیری می‌کند و انسداد عروق را از بین می‌برد. اسکوالن موجود در بازار ایران، از منابع حیوانی به دست می‌آید و وارداتی است، این ماده از کشورهای دارای کوسه مانند اندونزی و کانادا وارد می‌شود؛ این در حالی است که ما برای استخراج این ماده، از منبع گیاهی استفاده و منبع حیوانی را به منبع گیاهی بومی که در داخل کشور وجود دارد تبدیل کرده‌ایم. این اسکوالن دوستدار محیط‌زیست بوده و نیازی به کشتار کوسه‌ها نیست.
    این فعال حوزه دانش‌بنیان با اشاره به واردات یک‌میلیون‌دلاری اسکوالن گفت: این ماده در بازار فرم‌های مختلفی دارد و از آن به‌عنوان مکمل‌های غذایی یا در حوزه پوست استفاده می‌شود؛ اما با کاربری ایجاد شده توسط تیم ما این ماده برای اولین‌بار برای بیماران کرونا، آنفلوانزا، بیماران قلبی و عروقی و همچنین بیماران دیابتی معرفی شده است.
    ابراهیمی با اشاره به توانمندی در تأمین نیاز داخلی عنوان کرد: ازآنجایی‌که دانش فنی را به طور کامل در اختیار داریم با دریافت مجوزهای لازم و اختصاص بودجه مناسب برای تولید می‌توانیم نیاز بازار را پوشش دهیم و حتی امیدواریم قدم‌های بلندی برای صادرات برداریم.
جستجو
آرشیو تاریخی